Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία: Η Μέγκαν κατηγορεί το Παλάτι για ρατσισμό και για έλλειψη στοιχειώδους ευαισθησίας

the roots web banners 06

Βρετανία: Η Μέγκαν κατηγορεί το Παλάτι για ρατσισμό και για έλλειψη στοιχειώδους ευαισθησίας
09.03.2021 | 09:05

Βρετανία: Η Μέγκαν κατηγορεί το Παλάτι για ρατσισμό και για έλλειψη στοιχειώδους ευαισθησίας

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

Χειρότερη από όσο φοβόταν η βασιλική οικογένεια ήταν για το προφίλ της η συνέντευξη της Μέγκαν Μαρκλ και του πρίγκιπα Χάρι στην Όπρα Γουίνφρεϊ, καθώς το ζευγάρι κατηγόρησε, ούτε λίγο ούτε πολύ, τη μοναρχία για ρατσισμό αλλά και για έλλειψη στοιχειώδους ευαισθησίας απέναντι στην εγκυμονούσα τότε Μαρκλ, που είχε φτάσει στο σημείο να σκέφτεται να αυτοκτονήσει.

Η ιστορία που κυριαρχεί σχεδόν σε όλες τις πρώτες σελίδες των εφημερίδων σήμερα είναι οι επιπτώσεις για το μέλλον της βρετανικής μοναρχίας από τη συνέντευξη.

Για την Daily Mirror η βασιλική οικογένεια αντιμετωπίζει "την χειρότερη κρίση εδώ και 85 χρόνια”. "To Παλάτι σε αναταραχή μετά τους ισχυρισμούς για ρατσισμό", γράφουν οι Times - ενώ η Sun αναρωτιέται "Ποιος είναι στην πραγματικότητα ο Βασιλικός Ρατσιστής;"

"Τι έχουν κάνει;" - είναι το ερώτημα που απασχολεί την Daily Mail - η οποία ισχυρίζεται ότι τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ "έχουν παραλύσει από τρόμο και απογοήτευση", ενώ ο πρίγκιπας Χάρι κατηγορείται ότι "ανατίναξε στον αέρα την οικογένειά του".

Ο Guardian προειδοποιεί ότι η συνέντευξη απειλεί να έχει "καταστροφικό αντίκτυπο" στη φήμη της μοναρχίας - και σημειώνει ότι έχει "ταρακουνήσει τη Βασιλική Οικογένεια στα θεμέλιά της".

Η Telegraph επισημαίνει την ικανοποίηση που εξέφρασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν για το “θάρρος” της Μέγκαν - και αναφέρει ότι το παλάτι βρίσκεται “κάτω από έντονη πίεση να αποκριθεί στους ισχυρισμούς της.

Σύμφωνα με τους Times, η Ελισάβετ αρνήθηκε να υπογράψει δήλωση που προετοιμάστηκε από αξιωματούχους των ανακτόρων με σκοπό την αποκλιμάκωση της έντασης – “γιατί χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να εξετάσει την απάντησή της".

Για την Daily Express : “Είναι πολύ λυπηρό που φτάσαμε σε αυτό το σημείο". Η εφημερίδα εκφράζει την ανησυχία της για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει όλη αυτή η ιστορία στην υγεία της Βασίλισσας.

Η Sun δημοσιεύει το πλήρες κείμενο της δίωρης συνέντευξης. “Το βασιλικό ζευγάρι εμφανίστηκε να είναι σκληρό, να οικτίρει τον εαυτό του και να είναι αναξιόπιστο” , διαβάζουμε στη Sun. H εφημερίδα παραδέχεται ότι η Μέγκαν και ο Χάρι "πέτυχαν αυτό που ήθελαν".

Πλάνα που κόπηκαν από την τελική επεξεργασία της συνέντευξης "θα μπορούσαν να προκαλέσουν ακόμα μεγαλύτερη ζημιά", σύμφωνα με την Daily Telegraph. “Ήταν μια εσκεμμένη προσπάθεια με στόχο να προκληθεί η μεγαλύτερη ζημιά", και σύμφωνα με την Telegraph, η συνέντευξη υποδηλώνει ότι το κύριο παράπονο του ζευγαριού ήταν “κατά τα φαινόμενα η αποτυχία το Παλάτι να τους αντιμετωπίσει ως ίσους με τον Δούκα και τη Δούκισσα του Κέιμπριτζ".

H Metro εμφανίζεται να δείχνει μεγαλύτερη κατανόηση, επιλέγοντας για την πρώτη σελίδα μια φωτογραφία που δείχνει τον Χάρι να αγκαλιάζει την έγκυο γυναίκα του και τον υιό του - και τον τίτλο, "Μόνο οι τέσσερίς μας τώρα".

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

Digilust banner

 

youtube channel