Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία – Κορονοϊός: Δύο δωρεάν αυτοδιαγνωστικά τεστ την εβδομάδα για όλους τους Άγγλους
ikteo limnou
facebook seminaria
Βρετανία – Κορονοϊός: Δύο δωρεάν αυτοδιαγνωστικά τεστ την εβδομάδα για όλους τους Άγγλους
05.04.2021 | 12:11

Βρετανία – Κορονοϊός: Δύο δωρεάν αυτοδιαγνωστικά τεστ την εβδομάδα για όλους τους Άγγλους

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

Η απόφαση της κυβέρνησης για δωρεάν self-test κορονοϊού για όλους τους κατοίκους της Αγγλίας είναι πρωτοσέλιδο θέμα στις περισσότερες εφημερίδες.

"Τα αυτοδιαγνωστικά οικιακά τεστ δύο φορές την εβδομάδα θα μας απελευθερώσουν”, γράφει η Daily Express.

Η Daily Mail θεωρεί ότι πρόκειται για "ένα σχέδιο πολλών δισεκατομμυρίων λιρών".

Η Daily Mirror σημειώνει ότι ο Μπόρις Τζόνσον εκτιμά ότι o έλεγχος για την ανίχνευση της Covid “τώρα είναι πιο απαραίτητος από ποτέ", με τους υπουργούς της κυβέρνησης να έχουν τη γνώμη, σύμφωνα με την Independent, ότι το σχέδιο των self-test " θα σταματήσει εξάρσεις της ασθένειας επί τόπου ".

Σύμφωνα με την Daily Telegraph, είναι πιθανό οι εργαζόμενοι και οι πελάτες των παμπ και των εστιατορίων να πρέπει να δείχνουν ότι έχουν κάνει το τεστ και ότι το αποτέλεσμα είναι αρνητικό, ενώ ο Guardian επισημαίνει τον σκεπτικισμό ορισμένων επιστημόνων, οι οποίοι τονίζουν "την υψηλή πιθανότητα ψευδών αρνητικών τεστ".

Ο σκιώδης υπουργός Υγείας, Τζόναθαν Άσγουορθ, τονίζει στους Times, ότι το σχέδιο της κυβέρνησης για τα self-test πρέπει “να συμβαδίσει με το πρόγραμμα εντοπισμού των επαφών Covid υπό την καθοδήγηση του NHS”.

H εφημερίδα The Scotsman μας ενημερώνει ότι έχουν γίνει εκκλήσεις και οι κάτοικοι της Σκωτίας να έχουν και αυτοί δωρεάn πρόσβαση στα αυτοδιαγνωστικά οικιακά τεστ.

Η Daily Telegraph αναφέρει ότι έχει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες οι βουλευτές θα έχουν δικαίωμα ψήφου για τυχόν σχέδια της κυβέρνησης που προβλέπουν την έκδοση “διαβατηρίων Covid”.

Αυτό εγείρει την προοπτική, γράφει η Telegraph, της ήττας του κ. Τζόνσον και της κυβέρνησης στη Βουλή των Κοινοτήτων.

Το i επικεντρώνει την προσοχή της στην αξιολόγηση από ανώτερο ερευνητή των πιλοτικών προγραμμάτων που έχουν γίνει σε πολλές χώρες και που αφορούν την εισαγωγή των “διαβατηρίων Covid”.

Σύμφωνα με αυτόν τον ερευνητή , με βάση τα ευρήματά του μέχρι στιγμής, ένα τέτοιο σχέδιο για το Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι "πολύ δαπανηρό” και θα είναι “χάσιμο χρόνου" ενώ παράλληλα θα συνιστούσε και “τεράστιο περισπασμό” από τις προσπάθειες αναχαίτισης της πανδημίας.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018