Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία – Κορονοϊός: Αναστέλλονται οι δοκιμές του εμβολίου της Οξφόρδης/AstraZeneca σε παιδιά
ikteo limnou
facebook seminaria
Βρετανία – Κορονοϊός: Αναστέλλονται οι δοκιμές του εμβολίου της Οξφόρδης/AstraZeneca σε παιδιά
07.04.2021 | 09:50

Βρετανία – Κορονοϊός: Αναστέλλονται οι δοκιμές του εμβολίου της Οξφόρδης/AstraZeneca σε παιδιά

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

Το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ανακοίνωσε χθες ότι αναστέλλει τις δοκιμές σε παιδιά και εφήβους του εμβολίου κατά της Covid-19 που ανέπτυξε μαζί με τη βρετανο-σουηδική φαρμακοβιομηχανία AstraZeneca, αναμένοντας τη γνωμοδότηση της αρμόδιας βρετανικής ρυθμιστικής αρχής.

"Παρότι δεν υπάρχει ανησυχία όσον αφορά την ασφάλεια της παιδιατρικής κλινικής δοκιμής", στο πλαίσιο μικρής μελέτης στη Βρετανία, "αναμένουμε συμπληρωματικές πληροφορίες από τη Ρυθμιστική Αρχή Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας (MHRA), για τα σπάνια κρούσματα θρόμβωσης που αναφέρθηκαν σε ενήλικες, πριν προχωρήσουμε σε νέους εμβολιασμούς στην κλινική δοκιμή", αναφέρει το βρετανικό πανεπιστήμιο σε ανακοίνωση.

Οι εφημερίδες της Τετάρτης σε μεγάλο βαθμό επικεντρώνουν την προσοχή τους στον προβληματισμό ορισμένων επιστημόνων για την ασφάλεια του εμβολίου της AstraZeneca κατά του κορονοϊού.

Ο Guardian προβάλλει αποσπάσματα από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον ο οποίος χθες προέτρεψε τον κόσμο να συνεχίσει να εμβολιάζεται με αυτό το εμβόλιο παρά την απόφαση της αναστολής των δοκιμών σε παιδιά.

Η συντάκτρια της εφημερίδας για θέματα υγείας , Σάρα Μπόσλεϊ , επισημαίνει ότι όλα τα φάρμακα έχουν παρενέργειες, οι οποίες πιστεύει σε αυτή την περίπτωση αντισταθμίζονται κατά πολύ από τα οφέλη του μαζικού εμβολιασμού.

Κατά την άποψη των Times, οποιαδήποτε απόφαση για τον περιορισμό της χρήσης του εμβολίου της AstraZeneca δεν θα είναι μόνο μια μεγάλη οπισθοδρόμηση για το πρόγραμμα εμβολιασμού του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά και "θα προκαλέσει σοβαρό πλήγμα στις ελπίδες ότι ο κόσμος μπορεί να θέσει την πανδημία υπό έλεγχο φέτος".

Η πρώτη σελίδα της Daily Telegraph περιλαμβάνει μια πρόταση από ένα μέλος της συμβουλευτικής επιτροπής ανοσοποίησης της κυβέρνησης ότι ο εμβολιασμός πρέπει να σταματήσει για άτομα κάτω των 50 ετών μέχρι να αποκατασταθεί πλήρως η ασφάλεια του εμβολίου της Οξφόρδης/ AstraZeneca.

Η Δρ Μάγκι Ουέρμαουθ σημείωσε στην εφημερίδα ότι αυτή η απόφαση ίσως να είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της εμπιστοσύνης του κοινού.

Ένας άλλος εμπειρογνώμονας, ο Δρ. Σάιμον Κλαρκ από το πανεπιστήμιο του Ρέντινγκ, υπογραμμίζει στη διαδικτυακή έκδοση της Independent ότι το Ηνωμένο Βασίλειο έχει τη δυνατότητα να κρατήσει προς το παρόν επιφυλακτική στάση όσον αφορά τη χρήση του AstraZeneca , επειδή έχει πρόσβαση σε μια σειρά από άλλα εμβόλια.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018