Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία : Σύντομα αναμένεται η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων για τις διακοπές στο εξωτερικό
perifereia aigaiou

ikteo limnou
Βρετανία : Σύντομα αναμένεται η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων για  τις διακοπές στο εξωτερικό
01.05.2021 | 08:55

Βρετανία : Σύντομα αναμένεται η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων για τις διακοπές στο εξωτερικό

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

Οι εφημερίδες του Σαββάτου εκφράζουν τη βεβαιότητα ότι οι περιορισμοί του κορονοϊού θα συνεχίσουν να χαλαρώνουν στην Αγγλία.

Οι Times μας ενημερώνουν ότι οι οικογένειες και οι φίλοι θα έχουν τη δυνατότητα “να αγκαλιαστούν λίγο περισσότερο” σε ένα δεκαπενθήμερο. “Σύντομα θα έχουμε την πρώτη σημαντική χαλάρωση των κανόνων κοινωνικής αποστασιοποίησης”, σημειώνουν οι Times.

Η εφημερίδα προβλέπει ότι η κυβέρνηση θα αποφασίσει να υλοποιήσει το επόμενο στάδιο του οδικού χάρτη για την επάνοδο στην κανονικότητα από τις 17 Μαΐου, απόφαση που θα περιλαμβάνει τη δυνατότητα στα νοικοκυριά να έχουν φυσική επαφή για πρώτη φορά εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο.

Σύμφωνα με τους Times, η κυβέρνηση κατάφερε να προωθήσει τα σχέδιά της λόγω της επιτυχίας του εμβολιαστικού προγράμματος και της μείωσης του αριθμού των λοιμώξεων.

Η Daily Telegraph γράφει ότι η 17η Μαΐου θα είναι η ημερομηνία που θα επιτραπούν ξανά τα ταξίδια στο εξωτερικό - το πρώτο βήμα για την αναβίωση της βιομηχανίας διακοπών, υπογραμμίζει η Telegraph.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι αρχικά μόνο μια "μικρή ομάδα" χωρών θα είναι στον εγκεκριμένο κατάλογο για τουρισμό εκτός Βρετανίας χωρίς περιορισμούς. Ακόμη και τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να εξετάζονται για Covid κατά την επιστροφή τους από τις περισσότερες χώρες του εξωτερικού, σημειώνει η εφημερίδα.  

Το άρθρο διατηρεί την ελπίδα μιας αναθεώρησης της κυβερνητικής πολιτικής για τα ταξίδια εξωτερικού τον Ιούνιο, η οποία θα μπορούσε να δει ένα πολύ ευρύτερο φάσμα επιλογών διακοπών χωρίς καραντίνα ή τεστ κορονοϊού.

Η Daily Express αναφέρει ότι την επόμενη εβδομάδα θα δημοσιευθεί η "πράσινη λίστα" των χωρών τις οποίες θα μπορούν να επισκέπτονται οι τουρίστες από το Ηνωμένο Βασίλειο

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018