Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία – Κορονοϊός: Εξετάζεται το ενδεχόμενο κατάργησης της καραντίνας γι’ αυτούς που είχαν επαφή με ασθενείς Covid
ikteo limnou
facebook seminaria
Βρετανία – Κορονοϊός: Εξετάζεται το ενδεχόμενο κατάργησης της καραντίνας γι’ αυτούς που είχαν επαφή με ασθενείς Covid
02.05.2021 | 19:13

Βρετανία – Κορονοϊός: Εξετάζεται το ενδεχόμενο κατάργησης της καραντίνας γι’ αυτούς που είχαν επαφή με ασθενείς Covid

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Οι άνθρωποι μπορεί να αποφεύγουν την αυτοαπομόνωση σε περίπτωση που έχουν έρθει σε στενή επαφή με κάποιον που έχει μολυνθεί με Covid-19 , εάν μια νέα έρευνα καταλήξει σε θετικά αποτελέσματα, μετέδωσε το BBC.

Η έρευνα, που υποστηρίζεται από την κυβέρνηση, προβλέπει για επτά συνεχείς ημέρες να υποβάλλονται σε τεστ κορονοϊού αυτοί που θα συμμετέχουν. Εάν τα αποτελέσματα είναι αρνητικά για μια εβδομάδα , τότε οι συμμετέχοντες θα αποφεύγουν την καραντίνα των δέκα ημερών. .

Στο μεταξύ ο υπουργός Εξωτερικών Ντομινίκ Ράμπ δήλωσε ότι η χώρα είναι "σε καλή θέση για να τερματίσει σχεδόν όλους τους περιορισμούς Covid στις 21 Ιουνίου”.

Καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο επανέρχεται σταδιακά στην κανονικότητα, ο κ. Ράμπ υπογράμμισε στη συνέντευξη που έδωσε στην τηλεόραση του BBC ότι "πρέπει να συνεχίσουμε να παρακολουθούμε τις μεταλλάξεις και να λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη τα αποδεικτικά στοιχεία".

Από τις 9 Μαΐου, περίπου 40.000 άνθρωποι που είχαν στενή επαφή με άτομα που προσβλήθηκαν από την Covid-10 στην Αγγλία θα κληθούν να συμμετάσχουν στη σχετική έρευνα που εάν είναι επιτυχής θα έχει ως αποτέλεσμα στην αντικατάσταση της δεκαήμερης καραντίνας με τα καθημερινά τεστ κορονοϊού.

Αυτοαπομόνωση στο Ηνωμένο Βασίλειο σημαίνει υποχρεωτική παραμονή στο σπίτι και να μην το εγκαταλείπεις - ούτε καν για να αγοράσεις τρόφιμα ή φάρμακα.

Σε αυτή τη σημαντική νέα έρευνα, οι άνθρωποι θα πρέπει να κάνουν τεστ κορονοϊού κάθε πρωί για επτά ημέρες και θα εξαιρούνται από τη νομική απαίτηση για καραντίνα στο σπίτι εφόσον γίνεται σαφές ότι δεν είναι θετικοί στην ασθένεια.

Αξιωματούχοι υγείας καταρτίζουν σχέδια για να προσφέρουν το εμβόλιο Pfizer σε μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τους Sunday Times.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι στα έγγραφα που συντάχθηκαν από αξιωματούχους του Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS) περιλαμβάνεται και η προσφορά μονοδοσικού εμβολίου σε παιδιά ηλικίας 12 ετών και άνω όταν ξεκινήσει το νέο σχολικό έτος.

Ωστόσο, το πράσινο φως για την υλοποίηση της πρότασης του NHS θα εξαρτηθεί από την αξιολόγηση των επιστημονικών συμβούλων της κυβέρνησης, η οποία αναμένεται αργότερα αυτό το καλοκαίρι.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018