Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Διακοπές στο εξωτερικό: Tο Ηνωμένο Βασίλειο συνιστά προσοχή, ενώ η ΕΕ “ανοίγει” τον τουρισμό για τρίτες χώρες

banner roots

Διακοπές στο εξωτερικό: Tο Ηνωμένο Βασίλειο συνιστά προσοχή, ενώ η ΕΕ “ανοίγει” τον τουρισμό για τρίτες χώρες
04.05.2021 | 11:21

Διακοπές στο εξωτερικό: Tο Ηνωμένο Βασίλειο συνιστά προσοχή, ενώ η ΕΕ “ανοίγει” τον τουρισμό για τρίτες χώρες

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Η Daily Mirror σημειώνει ότι η προσπάθεια της ΕΕ να “ανοίξει” τον τουρισμό για τρίτες χώρες με “όχημα” τον εμβολιασμό αυτό το καλοκαίρι είναι ευπρόσδεκτη είδηση για τους Βρετανούς που "λιμοκτονούν λόγω έλλειψης ηλιοφάνειας και έχουν φθαρεί από τους αποκλεισμούς".

Η HuffPost UK γράφει ότι η ΕΕ σκοπεύει να “αναθερμάνει” τις καλοκαιρινές διακοπές – “αλλά ο Μπόρις Τζόνσον φαίνεται είναι επιφυλακτικός όσον αφορά τα ταξίδια στο εξωτερικό”.

"Η ΕΕ ετοιμάζεται να ανοίξει για διακοπές, καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο συνιστά προσοχή", υπογραμμίζει ο Guardian.

Κυβερνητική πηγή ανέφερε στους Times ότι οι ταξιδιώτες θα πρέπει να είναι υπομονετικοί για λίγες ακόμη εβδομάδες. Το Γιβραλτάρ και το Ισραήλ πρόκειται να συμπεριληφθούν στην "πράσινη λίστα" των χωρών που πρόκειται να ανακοινωθεί αυτή την εβδομάδα, ενώ οι πιο δημοφιλείς προορισμοί θα ακολουθήσουν σύντομα, είπε η πηγή.

Η ίδια πηγή σημείωσε ότι το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης, της Καραϊβικής και των ΗΠΑ αναμένεται να περιλαμβάνεται στην “πράσινη λίστα” όταν αυτή επικαιροποιηθεί τον Ιούνιο.

Στην Ισπανία, η El Pais γράφει ότι αριθμός των θανάτων έχει περιορισθεί στο χαμηλότερο επίπεδό τους από το περασμένο καλοκαίρι, καθιστώντας τους ειδικούς στον τομέα της υγείας "συγκρατημένα αισιόδοξους" για τις θετικές επιπτώσεις του εμβολιαστικού προγράμματος.

Οι Financial Times επικεντρώνονται στη Γερμανία, όπου οι περιορισμοί Covid πρόκειται να αρθούν ήδη από αυτή την εβδομάδα για τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί.

Η Daily Express χαιρετίζει αυτό που αποκαλεί "ένα άλλο ορόσημο" για την "θεαματική ανάπτυξη των εμβολιασμών" στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η εφημερίδα προβάλλει την είδηση ότι στη Βρετανία έχουν δοθεί τώρα 50 εκατομμύρια δόσεις.

Αναφέρει επίσης η Express ότι καταγράφηκε μόνο ένας θάνατος, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία. “Πρώτη φορά που συνέβη αυτό από τον περασμένο Αύγουστο, κάτι που υποδηλώνει ότι η Βρετανία βρίσκεται σε πορεία νίκης στον πόλεμο κατά της Covid-19”, γράφει η Daily Express.

Η εφημερίδα i αναφέρει ότι σύντομα η κυβέρνηση πρόκειται να εφαρμόσει το σχέδιό της για την περαιτέρω χαλάρωση του lockdown στην Αγγλία λόγω των θετικών δεδομένων. Σύμφωνα με την Daily Mail, τα τελευταία θετικά στοιχεία πυροδότησαν εκκλήσεις για ταχύτερο τερματισμό των περιορισμών. "Γιατί πρέπει να περιμένουμε άλλες επτά εβδομάδες;" – αναρωτιέται η Mail.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel