Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Επανεξελέγη δήμαρχος Λονδίνου ο Σαντίκ Χαν

banner roots

Επανεξελέγη δήμαρχος Λονδίνου ο Σαντίκ Χαν
09.05.2021 | 15:12

Επανεξελέγη δήμαρχος Λονδίνου ο Σαντίκ Χαν

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Ο Σαντίκ Καν των Εργατικών κέρδισε δεύτερη θητεία ως δήμαρχος του Λονδίνου, νικώντας τον Συντηρητικό αντίπαλο Σον Μπέιλι.

Ο κ. Καν συγκέντρωσε το 55,2% της λαϊκής ψήφου, μετά τη συμμετοχή του στις επαναληπτικές εκλογές με τον κ. Μπέιλι, όταν κανένας από τους δύο δεν κατάφερε να εξασφαλίσει πλειοψηφία στον πρώτο γύρο των εκλογών.

Ο πρώην βουλευτής του Εργατικού κόμματος αναδείχτηκε ο πρώτος μουσουλμάνος δήμαρχος πρωτεύουσας χώρας-μέλους της ΕΕ όταν εξελέγη για πρώτη φορά στο αξίωμα το 2016.

Στις δηλώσεις που έκανε στο Δημαρχείο μετά την επανεκλογή του , υποσχέθηκε να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός “καλύτερου, λαμπρότερου μέλλοντος για το Λονδίνο".

H Σιάν Μπέρι του Κόμματος των Πρασίνων ήλθε τρίτη, ενώ την τέταρτη θέση καταταλαβάνει η Λουίζα Πόριτ των Φιλελεύθερων Δημοκρατών (Lib Dems). H κ. Πόριτ δεν συγκέντρωσε το μίνιμουμ του 5% των ψήφων που απαιτείται για είναι δυνατή η εκπροσώπηση ενός κόμματος στο δημοτικό συμβούλιο της πρωτεύουσας.      

Σύμφωνα με τα τελευταία αποτελέσματα των Εκλογών της Σούπερ Πέμπτης (6 Μαΐου 2021) που δημοσιοποιήθηκαν το Σάββατο , οι Εργατικοί χάνουν τον απόλυτο έλεγχο του νομαρχιακού συμβουλίου του Ντάραμ, ενώ οι Συντηρητικοί συνεχίζουν να “αποδεκατίζουν” στις παραδοσιακές εκλογικές περιφέρειες από τις οποίες κάποτε αντλούσε σημαντικό μέρος της εκλογικής του δύναμης το Εργατικό κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το