Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Εκφράζονται φόβοι για πόλεμο ευρείας κλίμακας στη Μέση Ανατολή

banner roots

Εκφράζονται φόβοι για πόλεμο ευρείας κλίμακας στη Μέση Ανατολή
13.05.2021 | 12:32

Εκφράζονται φόβοι για πόλεμο ευρείας κλίμακας στη Μέση Ανατολή

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

Μαχητές της Χαμάς εκτόξευσαν δεκάδες ρουκέτες κατά του Ισραήλ μετά τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές που έπληξαν ακόμη ένα οικοδομικό τετράγωνο στη Γάζα. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και ανώτεροι στρατιωτικοί διοικητές της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς , μετέδωσε το BBC.

Η κλιμάκωση των συγκρούσεων, η οποία ξεκίνησε τη Δευτέρα, έχει προκαλέσει βία και στους δρόμους του Ισραήλ μεταξύ Εβραίων και Ισραηλινών Αράβων.

Σε δύο περιστατικά, ένας Εβραίος στην Άκρε δέχθηκε επίθεση από Άραβες άνδρες, ενώ όχλος Εβραίων έβγαλαν δια της βίας έναν Παλαιστίνιο από το αυτοκίνητό του και τον ξυλοκόπησαν στην περιοχή Μπατ Γιάμ.

Τουλάχιστον 67 άνθρωποι στη Γάζα και επτά άνθρωποι στο Ισραήλ έχουν σκοτωθεί, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του BBC στη Μέση Ανατολή.

Οι συγκρούσεις ξέσπασαν τη Δευτέρα έπειτα από εβδομάδες αυξανόμενης ισραηλινοπαλαιστινιακής έντασης στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, η οποία κορυφώθηκε με συγκρούσεις σε ιερό χώρο τον οποίο σέβονται Μουσουλμάνοι και Εβραίοι.

Εικόνες καταστροφής στο Ισραήλ και τη Γάζα εμφανίζονται σε πολλά από τα πρωτοσέλιδα των βρετανικών εφημερίδων. Οι Times σημειώνουν ότι υπάρχουν βάσιμοι φόβοι για την έκρηξη "ενός πολέμου μεγάλης κλίμακας” στη Μέση Ανατολή. H εφημερίδα αναφέρει ότι ο ισραηλινός στρατός έχει στείλει άρματα μάχης και δυνάμεις στα σύνορα ενώ ισραηλινός στρατιωτικός εκπρόσωπος αρνήθηκε να αποκλείσει χερσαία επίθεση.

Η Daily Telegraph δημοσιεύει μια φωτογραφία νεαρών που καθαρίζουν από τα ερείπια μια πυρπολημένη συναγωγή στην πόλη Λοντ. "Οι ΗΠΑ προσφέρουν την ακλόνητη υποστήριξη τους στο Ισραήλ λόγω των συγκρούσεων με τη Χαμάς" – ο πηχυαίος τίτλος στην πρώτη σελίδα. Η Telegraph παραθέτει τις δηλώσεις του υπουργού των Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, που υπογράμμισε ότι υπάρχει “απόλυτη διάκριση μεταξύ της Χαμάς που βρέχει αδιακρίτως ρουκέτες και της απάντησης του Ισραήλ”.

Εντυπωσιακές φωτογραφίες που δείχνουν φλόγες και σύννεφα καπνού στο Ισραήλ και στη λωρίδα της Γάζας δημοσιεύουν και οι Financial Times. Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι περισσότεροι από 50 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι στιγμής σε θανατηφόρες επιθέσεις καθώς συνεχίζονται οι βιαιοπραγίες στην περιοχή.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel