Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία – Κορονοϊός: Μετατίθεται κατά ένα μήνα η ολοκληρωτική άρση των περιορισμών

banner roots

Βρετανία – Κορονοϊός: Μετατίθεται κατά ένα μήνα η ολοκληρωτική άρση των περιορισμών
15.06.2021 | 12:16

Βρετανία – Κορονοϊός: Μετατίθεται κατά ένα μήνα η ολοκληρωτική άρση των περιορισμών

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Ο Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε τη Δευτέρα πως η εφαρμογή του σχεδίου για άρση των περιοριστικών μέτρων κατά του κορονοϊού μετατίθεται κατά έναν μήνα, επικαλούμενος την εξάπλωση της εξαιρετικά μεταδοτικής μετάλλαξη Δέλτα.

Όπως ανέφερε αυτός ο επιπλέον χρόνος θα χρησιμοποιηθεί για να επιταχυνθεί το πρόγραμμα των εμβολιασμών στη Βρετανία.

"Νομίζω ότι είναι λογικό να περιμένουμε λίγο ακόμη", δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός σε συνέντευξη Τύπου.

"Η άρση των περιορισμών θα πραγματοποιηθεί στις 19 Ιουλίου, αντί για τις 21 Ιουνίου, όπως ελπίζαμε προηγουμένως", ανακοίνωσε.

"Σίγουρα θα είναι στις 19 Ιουλίου... εκτός κι αν δεν είναι! " - ο πηχυαίος τίτλος στην Daily Telegraph που συνοψίζει το κλίμα αβεβαιότητας που περιβάλλει τώρα την απόφαση για την τελική χαλάρωση των περιορισμών Covid στην Αγγλία.

Η Daily Mail μάλιστα θεωρεί ότι είναι πιθανό οι “περιορισμοί να συνεχιστούν”. H εφημερίδα σημειώνει ότι ο Μπόρις Τζόνσον αρνήθηκε να εγγυηθεί ότι οι προσωπικές ελευθερίες θα αποκατασταθούν αυτό το καλοκαίρι.

"Θα είμαστε ποτέ ελεύθεροι;" διερωτάται η Sun, η οποία κατηγορεί τους "ζοφερούς γιατρούς" επειδή, κατά την εκτίμηση της εφημερίδας, υποχρέωσαν τον πρωθυπουργό σε υπαναχώρηση με αποτέλεσμα να καθυστερήσει η "Ημέρα της Ελευθερίας".

Η Daily Express φαίνεται να είναι περισσότερο υποστηρικτική αναφορικά με την τελευταία απόφαση της κυβέρνησης. O πρωτοσέλιδος τίτλος της εφημερίδας προβάλλει τη δήλωση του κ. Τζόνσον: "Ας είμαστε λογικοί... μια καθυστέρηση θα σώσει ζωές."

Ο Guardian πιστεύει ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός άφησε να εννοηθεί ότι "δεν θα ανεχόταν περαιτέρω αναστολή". H τελευταία ανακοίνωση και το επικείμενο τέλος του καύσωνα κάνει την Daily Star να προτείνει στους αναγνώστες της: "Κρατήστε την Πίνα Κολάντα!".

Τα ζευγάρια που σχεδιάζουν να προχωρήσουν στα δεσμά του γάμου εκφράζουν στα ΜΜΕ την απογοήτευση τους για το γεγονός ότι συνεχίζονται οι περιορισμοί για τους μεγάλους γάμους στην Αγγλία.

Ο Σαμ Πένι και ο Στιβ Γουίβερ από το Χέρτφορντσαϊρ αναφέρουν στην Daily Mail ότι θα πρέπει να περιορίσουν σημαντικά τη λίστα των 139 καλεσμένων τους. H αίθουσα συγκέντρωσης συγγενών και φίλων μπορεί να φιλοξενήσει μόνο περίπου 80 άτομα στις 25 Ιουνίου - επειδή ακόμη ισχύει ο κανονισμός της κοινωνικής απόστασης.

Ενώ η Κέιτ Μπελ και ο Άλεξ Πάιμαν παραπονιούνται στην Daily Mirror ότι ο γάμος τους δεν θα είναι ο ίδιος χωρίς χορό και επισημαίνουν ότι θα χάσουν χιλιάδες λίρες αν τον ακυρώσουν.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel