Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία : “Να τεθεί τέλος στην κουλτούρα της ακολασίας στο Ουέστμινστερ”

banner roots

Βρετανία : “Να τεθεί τέλος στην κουλτούρα της ακολασίας στο Ουέστμινστερ”
02.05.2022 | 10:46

Βρετανία : “Να τεθεί τέλος στην κουλτούρα της ακολασίας στο Ουέστμινστερ”

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

Ο βουλευτής των Συντηρητικών Νιλ Πάρις ανακοίνωσε σήμερα ότι παραιτείται αφότου παραδέχτηκε ότι παρακολούθησε δύο φορές πορνό στο κινητό του τηλέφωνο κατά τη διάρκεια συνεδριάσεων στη Βουλή των Κοινοτήτων “σε μια στιγμή τρέλας”.

Ο Πάρις, βουλευτής των Τόρις από το 2010, είχε τεθεί διαθεσιμότητα από το κυβερνών κόμμα, αφoύ το ανέφερε ο ίδιος σε μια επιτροπή Δεοντολογίας στο Κοινοβούλιο.

Βρετανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν νωρίτερα την εβδομάδα ότι μια γυναίκα υπουργός είπε ότι είδε έναν άνδρα βουλευτή να παρακολουθεί πορνογραφικό υλικό καθώς αυτός καθόταν δίπλα της στην Βουλή των Κοινοτήτων και τον ίδιο βουλευτή να βλέπει πορνό κατά τη διάρκεια ακρόασης μιας επιτροπής.

Τρεις υπουργοί, δύο κορυφαία στελέχη της αντιπολίτευσης και συνολικά 56 βουλευτές αντιμέτωποι με καταγγελίες για ανάρμοστη συμπεριφορά σύμφωνα με έκθεση ειδικής υπηρεσίας του βρετανικού κοινοβουλίου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ των Sunday Times η ειδική υπηρεσία έχει καταγράψει περίπου 70 καταγγελίες, ενώ δεν αποκλείεται ορισμένοι να βρεθούν αντιμέτωποι με ακόμη πιο σοβαρές κατηγορίες. 

Τις καταγγελίες ερευνά η ISGS, ανεξάρτητη επιτροπή του Κοινοβουλίου, η οποία συστήθηκε μετά από μεγάλο σεξουαλικό σκάνδαλο στο Ουέστμινστερ το 2017. 

Ανώτεροι κοινοβουλευτικοί κάλεσαν για τερματισμό μιας "ηδονιστικής κουλτούρας" η οποία βλάπτει τη φήμη του Κοινοβουλίου, αναφέρουν οι Sunday Times. Η εφημερίδα γράφει ότι ο νυν πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων σερ Λίντσεϊ Χόιλ και η πρώην πρόεδρος λαίδη Άντρεα Λίντσομ "απαιτούν αναθεώρηση" του τρόπου λειτουργίας του Westminster μετά την έξαρση των ισχυρισμών για εκφοβισμό και σεξουαλικά παραπτώματα .

Ο Observer αποκαλύπτει ότι οι Εργατικοί απαιτούν έρευνα για το αν ο βουλευτής που έβλεπε πορνογραφικό υλικό στη διάρκεια συνεδρίασης στη στη Βουλή των Κοινοτήτων διέπραξε ποινικό αδίκημα.

Η σκιώδης υπουργός Ενδοοικογενειακής Κακοποίησης και Προστασίας ,Τζες Φίλιπς ,δήλωσε στην εφημερίδα ότι ο Νιλ Πάρις, ο οποίος παραιτείται, ενδέχεται να παραβίασε νόμο του 1981, ο οποίος καθιστά αδίκημα τη δημόσια προβολή άσεμνου υλικού. Η κ. Φίλιπς ζήτησε αναθεώρηση του τρόπου εφαρμογής της νομοθεσίας, μας ενημερώνει ο Observer.

Η Sunday Telegraph γράφει ότι οι Συντηρητικοί σχεδιάζουν να απαντήσουν σε αυτό που η εφημερίδα αποκαλεί "σκάνδαλο πορνό" αυξάνοντας τον αριθμό των γυναικών βουλευτών των Τόρις. Ο πρόεδρος του κόμματος Όλιβερ Ντάουντεν πρόσθεσε ότι οι Συντηρητικοί θέλουν οι μισοί βουλευτές των Τόρις να είναι γυναίκες στο μέλλον.

Κρίσιμες για τον Μπόρις Τζόνσον οι τοπικές εκλογές

 

Ενόψει των περιφερειακών εκλογών της Πέμπτης (05/05) στο Ηνωμένο Βασίλειο, πολλοί είναι οι παραδοσιακοί ψηφοφόροι των Συντηρητικών που δηλώνουν ότι δε θα ξαναψηφίσουν τους Τόρις, αν δε φύγει από την ηγεσία τους ο Μπόρις Τζόνσον.

Το 2019, ο Τζόνσον είχε φέρει τα πάνω κάτω στη συμβατική βρετανική πολιτική, κερδίζοντας τόσο στις παραδοσιακές συντηρητικές νότιες περιοχές όσο και στις περισσότερες βιομηχανικές στην κεντρική και βόρεια Αγγλία.

Ωστόσο, η υποστήριξη στο πρόσωπό του έχει μειωθεί αισθητά, καθώς η κυβέρνηση αντιμετωπίζει μια σοβαρή κρίση με αιχμή το κόστος ζωής των πολιτών, σε συνδυασμό με τις αποκαλύψεις για τη συμπεριφορά του.

Η Mail on Sunday προβάλλει αυτό που αποκαλεί "μυστική εκλογική συμφωνία για την ανατροπή του Μπόρις". Η εφημερίδα μας πληροφορεί ότι οι Συντηρητικοί κατηγόρησαν τους Εργατικούς ότι έκαναν συμφωνία με τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες, για να επηρεάσουν τις τοπικές εκλογές αυτής της εβδομάδας. Στο πλαίσιο της φερόμενης συμφωνίας, κάθε κόμμα έχει απορρίψει υποψηφίους σε τομείς όπου το άλλο είναι ισχυρότερο για να "αποφύγει τη διάσπαση της ψήφου κατά των Τόρις".

Οι εκλογές της Πέμπτης απασχολούν επίσης την Sun on Sunday, η οποία επισημαίνει ότι "ο Μπόρις Τζόνσον πρέπει να ξαναβρεί γρήγορα το μαγικό φυλακτό του για να κερδίσει ξανά την εμπιστοσύνη της χώρας".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός καλείται να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων του "Κόκκινου Τείχους" - ανθρώπων σε πρώην ασφαλείς έδρες των Εργατικών που άλλαξαν και ψήφισαν υπέρ των Συντηρητικών στις γενικές εκλογές του 2019. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο βοηθώντας τους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν την κρίση κόστους ζωής και διασφαλίζοντας ότι η αναπροσαρμογή προς τα πάνω θα γίνει πραγματικότητα, υποστηρίζει η Sun on Sunday.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το