Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία - Μπόρις Τζόνσον : “Αυτή είναι η καλύτερη ώρα του ουκρανικού λαού”

banner roots

Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία - Μπόρις Τζόνσον : “Αυτή είναι η καλύτερη ώρα του ουκρανικού λαού”
03.05.2022 | 12:10

Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία - Μπόρις Τζόνσον : “Αυτή είναι η καλύτερη ώρα του ουκρανικού λαού”

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον αναμένεται να χαρακτηρίσει την αντίσταση της Ουκρανίας στη ρωσική εισβολή ως την "καλύτερη ώρα" της χώρας, όταν θα μιλήσει εικονικά στο ουκρανικό κοινοβούλιο την Τρίτη.

Ο Τζόνσον πρόκειται να πει ότι το βρετανικό κοινοβούλιο συνεδρίαζε καθ' όλη τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, όπως ακριβώς κάνει τώρα και η Verkhovna Rada της Ουκρανίας μετά τη ρωσική εισβολή, και ότι ο βρετανικός λαός επέδειξε "τέτοια ενότητα και αποφασιστικότητα που θυμόμαστε την εποχή του μεγαλύτερου κινδύνου ως την καλύτερη ώρα μας".

"Αυτή είναι η καλύτερη ώρα της Ουκρανίας, ένα επικό κεφάλαιο της εθνικής σας ιστορίας που θα θυμόμαστε και θα αφηγούμαστε για τις επόμενες γενιές", θα τονίσει ο Βρετανός πρωθυπουργός.

"Τα παιδιά και τα εγγόνια σας θα λένε ότι οι Ουκρανοί δίδαξαν στον κόσμο ότι η ωμή βία ενός επιτιθέμενου δεν μετράει καθόλου απέναντι στην ηθική δύναμη ενός λαού αποφασισμένου να είναι ελεύθερος", θα υπογραμμίσει ο κ. Τζόνσον.

Σε συνέντευξή του στην εκπομπή Good Morning Britain του ITV, ο κ. Τζόνσον δήλωσε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο ηγείται παγκοσμίως στην προσπάθεια η Ουκρανία να "προστατεύσει τον εαυτό της".

Σημείωσε ο κ. Τζόνσον : "Αυτό που κάνει το Ηνωμένο Βασίλειο - και έχει κάνει από τότε που ξεκίνησε η κρίση - είναι να ηγείται παγκοσμίως βοηθώντας τους Ουκρανούς να προστατεύσουν τον εαυτό τους από τη βάρβαρη επίθεση του Βλαντιμίρ Πούτιν. Αυτό είναι το μόνο που κάνουμε.

"Δεν λέμε ότι το κάνουμε αυτό για να πετύχουμε κάποια γεωπολιτική αλλαγή ή για να έχουμε κάποιο αποτέλεσμα στη Μόσχα.

"Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι ο ουκρανικός λαός και τα δεινά του και είναι εντελώς αδικαιολόγητο να επιτρέψουμε σε μια ελεύθερη, κυρίαρχη, ανεξάρτητη χώρα, όπως η Ουκρανία, απλά να καταρρεύσει και να εξαλειφθεί, όπως θα μπορούσε να γίνει".

Ο Μπόρις Τζόνσον θα ανακοινώσει επίσης ένα πακέτο 300 εκατομμυρίων λιρών σε πρόσθετη στρατιωτική υποστήριξη, το οποίο θα περιλαμβάνει εξοπλισμό ηλεκτρονικού πολέμου, ένα σύστημα ραντάρ για την αντιμετώπιση πυραυλικών επιθέσεων, παρεμβολείς GPS και συσκευές νυχτερινής όρασης.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel