Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία : Χωρίς τη βασίλισσα Ελισάβετ η έναρξη των εργασιών του κοινοβουλίου

banner roots

Βρετανία : Χωρίς τη βασίλισσα Ελισάβετ η έναρξη των εργασιών του κοινοβουλίου
10.05.2022 | 09:43

Βρετανία : Χωρίς τη βασίλισσα Ελισάβετ η έναρξη των εργασιών του κοινοβουλίου

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

Ο πρίγκιπας Κάρολος πρόκειται να διαβάσει τον Λόγο του Θρόνου εκ μέρους της βασίλισσας Ελισάβετ για πρώτη φορά, μετά από σχεδόν 60 χρόνια, καθώς εξακολουθεί να υποφέρει ανά διαστήματα από κινητικά προβλήματα.

Ο Πρίγκιπας της Ουαλίας και ο Δούκας του Κέιμπριτζ θα κάνουν την έναρξη των εργασιών του Κοινοβουλίου, αφού η Βασίλισσα χορήγησε ειδική άδεια.

Ο εγγονός της Βασίλισσας, ο Δούκας του Κέιμπριτζ Ουίλιαμς , και ο πρίγκιπας Κάρολος θα συνοδεύονται από τη Δούκισσα της Κορνουάλης.

Είναι η πρώτη φορά από το 1963 που η Βασίλισσα δεν θα εκφωνήσει τον Λόγο του Θρόνου.

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ δήλωσαν τη Δευτέρα ότι η απόφαση για την απουσία της Βασίλισσας ελήφθη σε διαβούλευση με τους γιατρούς της Ελισάβετ, καθώς εξακολουθεί να αντιμετωπίζει προβλήματα κινητικότητας.

Ο θρόνος της Βασίλισσας θα παραμείνει άδειος στη Βουλή των Λόρδων.

Η απόφαση της Βασίλισσας να μη κάνει την έναρξη της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου είναι πρωτοσέλιδο θέμα στην εφημερίδα Sun. Σε κύριο άρθρο με τίτλο "Πονάμε", η εφημερίδα σημειώνει: "Οι καρδιές μας είναι με την Αυτού Μεγαλειότητα, η οποία θα είναι ταραγμένη".

Η Daily Telegraph γράφει ότι η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί μια σημαντική αλλαγή στις ευθύνες του πρίγκιπα Καρόλου, καθώς θα διαβάσει την ομιλία της Βασίλισσας για πρώτη φορά.

Η οικονομική ανάπτυξη το ζητούμενο

Η ομιλία θα ανοίξει με τη δέσμευση για την ανάπτυξη της οικονομία, την ελάφρυνση του οικονομικού βάρους των νοικοκυριών και τη συνέχιση του προγράμματος της κυβέρνησης της κυβέρνησης, με στόχο την αντιμετώπιση των περιφερειακών ανισοτήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ωστόσο, δεν θα υπάρξει νομοσχέδιο που να στοχεύει ειδικά στην αντιμετώπιση του κόστους ζωής.

Σε συζήτηση στη Βουλή των Κοινοτήτων μετά τον Λόγο του Θρόνου , ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον αναμένεται να υποστηρίξει ότι “η κυβέρνηση δεν μπορεί απλώς να ξοδεύει για να ξεπεράσει τα προβλήματα της χώρας". Σύμφωνα με τον κ. Τζόνσον, η απάντηση βρίσκεται στη δημιουργία θέσεων εργασίας με υψηλές αποδοχές και υψηλή εξειδίκευση.

Η συζήτηση στη Βουλή των Κονοτήτων θα γίνει μετά την πρόσφατη πρόβλεψη της Τράπεζας της Αγγλίας ότι ο πληθωρισμός είναι πιθανό να αυξηθεί σε περίπου 10% αργότερα φέτος, με τις αυξήσεις των τιμών των τροφίμων και της ενέργειας να επιβαρύνουν ιδιαίτερα τα νοικοκυριά.

Ο ηγέτης των Εργατικών σερ Κιρ Στάρμερ δήλωσε: "Η κυβέρνηση θα πρέπει να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει την κρίση: Οι καιροί είναι δύσκολοι για τους εργαζόμενους. Αλλά είναι πολύ πιο δύσκολοι από ό,τι θα έπρεπε να είναι. Περίπου 12 χρόνια διακυβέρνησης των Συντηρητικών σημαίνουν χαμηλή οικονομική ανάπτυξη, υψηλό πληθωρισμό και υψηλούς φόρους”.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel