Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία: “Στο χριστουγεννιάτικο χάος στοχεύουν τα συνδικάτα”

afoi poriazi

Βρετανία: “Στο χριστουγεννιάτικο χάος στοχεύουν τα συνδικάτα”
23.11.2022 | 09:26

Βρετανία: “Στο χριστουγεννιάτικο χάος στοχεύουν τα συνδικάτα”

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

Με κύμα απεργιών στα τρένα ενόψει Χριστουγέννων βρίσκεται αντιμέτωπη η Βρετανία, καθώς οι εργαζόμενοι κλιμακώνουν τη διαμαρτυρία τους διεκδικώντας καλύτερους μισθούς και αρνούμενοι προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις στο σιδηροδρομικό δίκτυο, αναφέρει το Bloomberg.

Οι απεργίες αναμένεται να επηρεάσουν 14 εταιρείες στο σιδηροδρομικό δίκτυο όλης της χώρας, ενώ οι εργαζόμενοι θα αρνηθούν κάθε υπερωρία από τις 18 Δεκεμβρίου έως τις 2 Ιανουαρίου, δηλαδή στο διάστημα μεταξύ των δύο 96ωρων απεργιών.

Πρόκειται για λευκή απεργία που μπορεί να επιφέρει εκτεταμένες ακυρώσεις δρομολογίων στην καρδιά των χριστουγεννιάτικων διακοπών.

Η Network Rail, διαχειρίστρια του εθνικού σιδηροδρομικού δικτύου της Μεγάλης Βρετανίας, πρόσφερε αυξήσεις ύψους 4% για το 2022 και το 2023, υπό την προϋπόθεση πως θα υπάρξουν κι άλλες 2.000 εθελοντικές αποχωρήσεις εργαζομένων.

Τα συνδικάτα έκριναν χαμηλή την προσφορά δεδομένης της εκτίναξης του πληθωρισμού σε ιστορικά υψηλά επίπεδα (11%) και θέλουν ανάκληση και των απολύσεων που έχουν ήδη γίνει. Επίσης κατακρίνουν και τη στάση που κράτησε η κυβέρνηση.

Πολλές εφημερίδες της Τετάρτης ξεκινούν με την είδηση ότι το συνδικάτο των σιδηροδρομικών RMT πρόκειται να πραγματοποιήσει σειρά απεργιών πριν και μετά τα Χριστούγεννα.

"Πότε θα τιθασεύσουμε τα συνδικάτα που σκοπεύουν στο χριστουγεννιάτικο χάος;" - ο τίτλος στην Daily Mail. Η εφημερίδα γράφει ότι οι απεργίες ενδέχεται να κοστίσουν εκατομμύρια λίρες στον κλάδο της φιλοξενίας, αλλά ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να καμφθεί σε συμβιβασμό με το συνδικάτο, επειδή ανησυχεί ότι οι σημαντικές αυξήσεις στους μισθούς θα δημιουργήσουν κακό προηγούμενο.

Σε κύριο άρθρο της, η Sun κατηγορεί τους " τραμπούκους του συνδικάτου των σιδηροδρομικών", όπως τους αποκαλεί, ότι έχουν αποφασίσει “να καταστρέψουν” τα πρώτα οικογενειακά Χριστούγεννα μετά την πανδημία Covid. Σύμφωνα με την Daily Express, η Βρετανία αντιμετωπίζει έναν "εφιάλτη πριν από τα Χριστούγεννα", με χιλιάδες δημόσιους υπαλλήλους, οδηγούς φορτηγών, ταχυδρομικούς υπαλλήλους, το νοσηλευτικό προσωπικό του NHS και τo προσωπικό ασφαλείας επίσης “να κατεβάζουν τα ρολά” τους επόμενους δύο μήνες.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018