Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία : Απολογείται για τα πάρτι εν μέσω covid ο Μπόρις Τζόνσον

banner roots

Βρετανία : Απολογείται για τα πάρτι εν μέσω covid ο Μπόρις Τζόνσον
21.03.2023 | 09:56

Βρετανία : Απολογείται για τα πάρτι εν μέσω covid ο Μπόρις Τζόνσον

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Σήμερα υπό τον τίτλο "Τελευταία ευκαιρία καραγκιόζη", η Daily Mirror προσβλέπει στην αυριανή εμφάνιση του Μπόρις Τζόνσον ενώπιον των βουλευτών - οι οποίοι ερευνούν τους ισχυρισμούς ότι είπε ψέματα για τα πάρτι- lockdown στην Ντάουνινγκ Στριτ.

Η στήλη γνώμης της εφημερίδας υποστηρίζει ότι, παρόλο που ο κ. Τζόνσον επιμένει ότι δεν έκανε τίποτα λάθος, "θα τρέμει" - επειδή αντιμετωπίζει αυτό που αποκαλεί "την πιο ταπεινωτική πτώση από κάθε πρώην πρωθυπουργό στην ιστορία".

Η i - η οποία έχει επίσης κύριο πρωτοσέλιδο θέμα την έρευνα για το partygate - εκτιμά ότι ο κ. Τζόνσον ετοιμάζεται να "οργανώσει μια ισχυρή υπεράσπιση". Προβλέπει επίσης ότι θα κάνει "εξαιρετική πολιτική επιστροφή", όπως την χαρακτηρίζει, αν τελικά αθωωθεί.

Τον Δεκέμβριο του 2021, ο πρώην πρωθυπουργός είχε υποστηρίξει εντός του βρετανικού κοινοβουλίου ότι «αγνοούσε πως οι συγκεντρώσεις αυτές παραβίαζαν τους κανόνες» που είχε επιβάλει η κυβέρνησή του και έχει παραπεμφθεί σε επταμελή επιτροπή του κοινοβουλίου η οποία θα εξετάσει αν έλεγε ψέματα ή όχι.

Ο Μπόρις Τζόνσον υποστηρίζει ότι έχει έναν "λεπτομερή και πειστικό" φάκελο για να αποκαταστήσει το όνομά του σχετικά με το σκάνδαλο Partygate, αναφέρει η Metro (20/03). Η εφημερίδα γράφει ότι ο φάκελος των 50 σελίδων περιλαμβάνει μηνύματα Whatsapp και φωτογραφίες από γεγονότα, τα οποία θα παραδοθούν στην επιτροπή προνομίων πριν από την εξέταση του κ. Τζόνσον σήμερα Τετάρτη. Οι υποστηρικτές του πρώην πρωθυπουργού φοβούνται ότι η τηλεοπτική συνεδρίαση αποτελεί μέρος μιας συνωμοσίας με στόχο το τέλος της καριέρας του, σημειώνει η εφημερίδα.

Η i (20/03) επισημαίνει ότι ο πρωθυπουργός Ρίσι Σουνάκ αναγκάστηκε να καθυστερήσει τις ανακοινώσεις σχετικά με βασικές πολιτικές για την εγκληματικότητα, την ενέργεια και τις συντάξεις, καθώς ο κ. Τζόνσον πρόκειται να βρεθεί στο "επίκεντρο". Ο εκπρόσωπος του πρώην πρωθυπουργού λέει ότι τα στοιχεία του φακέλου του κ. Τζόνσον "θα δείξουν ότι δεν παραπλάνησε εν γνώσει του το Κοινοβούλιο", αναφέρει η εφημερίδα.

Οι Times (20/03) γράφουν ότι ο κ. Τζόνσον ετοιμάζεται να περάσει στην "επίθεση" με γραπτή υπεράσπιση - ισχυριζόμενος ότι η επιτροπή είναι προκατειλημμένη.

Αλλά βουλευτές των Τόρις λένε στην εφημερίδα Independent (20/03) ότι αυτή η στρατηγική δεν θα ήταν συνετή.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι ο κ. Τζόνσον είναι "εθισμένος στο να μπλέκει ο ίδιος σε μπελάδες" και μπορεί "να διαβάζει για την καταστροφή του στις εφημερίδες της Πέμπτης"

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel