Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία: Έκθεση καταπέλτης για τη Μητροπολιτική Αστυνομία

the roots web banners 06

Βρετανία: Έκθεση καταπέλτης για τη Μητροπολιτική Αστυνομία
21.03.2023 | 13:02

Βρετανία: Έκθεση καταπέλτης για τη Μητροπολιτική Αστυνομία

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

Κύριο θέμα στην εφημερίδα Metro σήμερα είναι η "καταδικαστική ετυμηγορία για τη Met", καθώς η καταπέλτης έκθεση 368 σελίδων της βαρόνης Κέισι, η οποία δημοσιεύθηκε την Τρίτη, αναφέρει ότι η Μητροπολιτική Αστυνομία είναι θεσμικά ρατσιστική, σεξιστική και ομοφοβική.

Η Daily Express εστιάζει επίσης στην έκθεση Κέισι για τη Met, με το πρωτοσέλιδό της να αναφέρει ότι η αστυνομία αντιμετωπίζει τώρα ένα τεράστιο ζήτημα για να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη του κοινού.

Η Daily Mail αναδεικνύει ομοίως την καταδικαστική επισκόπηση Κέισι, εστιάζοντας στα συμπεράσματα ότι η αστυνομία είναι "διαλυμένη", ότι δεν μπορεί να εμπιστευτεί κανείς ότι είναι σε θέση να ελέγξει τον εαυτό της και ότι η Met πρέπει να μεταρρυθμιστεί ή να " αναμορφωθεί".

Το πρωτοσέλιδο των Times γράφει ότι η Met είναι "σάπια", καθώς αναφέρεται στη διαπίστωση της αξιολόγησης ότι έχει "χάσει την εμπιστοσύνη του κοινού".

Η Daily Telegraph επικεντρώνεται στην απογοήτευση του κοινού από μια αστυνομική δύναμη που δεν διαθέτει πλέον μια λειτουργική υπηρεσία αστυνόμευσης της γειτονιάς. Στο πρωτοσέλιδο δημοσιεύεται επίσης δήλωση του Επιτρόπου της Met, Μαρκ Ρόουλι, ο οποίος ζήτησε συγγνώμη για τις πολυάριθμες παραλείψεις, προσθέτοντας ότι η έκθεση προκάλεσε αισθήματα "οργής και ντροπής".

Η στήλη "Leader" της εφημερίδας επισημαίνει ότι με την πάροδο των ετών το Σώμα έχει γίνει αποδέκτης πολλών καταδικαστικών αξιολογήσεων. Αλλά αναφέρει ότι αυτή η αξιολόγηση είναι αναμφισβήτητα "πιο δυσάρεστη από οτιδήποτε έχει προηγηθεί - και όχι μόνο επειδή φαίνεται ότι η αστυνομία δεν έχει διδαχθεί τίποτα".

Ο τίτλος της Daily Mail για την ιστορία είναι: " Διαλυμένη και σάπια". Περιγράφει τα συμπεράσματα της βαρόνης Κέισι ως "'συντριπτικά'" - επισημαίνοντας ότι η δημοσίευσή τους αποτελεί την τελευταία ευκαιρία να "βγει η Met από το βούρκο".

Στο κύριο άρθρο της, η Sun υποστηρίζει ότι "η ανοικοδόμηση αυτής της διαλυμένης δύναμης μοιάζει με αναρρίχηση στο Έβερεστ με σαγιονάρες".

Πιστεύει ότι "αν τα προβλήματα είναι πολύ μεγάλα, η Met πρέπει να διασπαστεί σε πιο διαχειρίσιμες μονάδες". Και έχει ένα προαίσθημα ότι "η αστυνόμευση θα ήταν πολύ καλύτερη" αν λαμβανόταν μια τέτοια δράση.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

Digilust banner

 

youtube channel