Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος στρέφεται σε ελληνορθόδοξο μοναχό μετά τη διάγνωση για καρκίνο

the roots web banners 06

Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος στρέφεται σε ελληνορθόδοξο μοναχό μετά τη διάγνωση για καρκίνο
26.02.2024 | 17:41

Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος στρέφεται σε ελληνορθόδοξο μοναχό μετά τη διάγνωση για καρκίνο

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

Ο βασιλιάς Κάρολος υποβάλλεται αυτή τη στιγμή σε θεραπεία για καρκίνο, αφού το παλάτι επιβεβαίωσε τη διάγνωσή του νωρίτερα αυτό το μήνα.

Φέρεται να έχει πάρει μια σημαντική απόφαση για την καταπολέμηση του καρκίνου μετά τη διάγνωσή του, καθώς ο μονάρχης απευθύνθηκε σε έναν ελληνορθόδοξο μοναχό για πνευματικές συμβουλές.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Mirror, ο βασιλιάς Κάρολος είναι ευγνώμων για την καθοδήγηση από τον αρχιμανδρίτη Εφραίμ, φίλο του για περισσότερα από 25 χρόνια.

Το δημοσίευμα επικαλείται την πηγή λέγοντας: "Δεν υπάρχουν περισπασμοί, ώστε να μπορεί να διαλογίζεται, να προσεύχεται και να ακολουθεί αρχαίες τελετουργίες, όπως το να σηκώνεται στις 4 το πρωί για να παρακολουθεί τη λειτουργία, την οποία λατρεύει απόλυτα".

Ο βασιλιάς διατηρεί εδώ και καιρό μια βαθιά γοητεία για όλες τις θρησκείες, από το Ισλάμ έως τον Βουδισμό, και έχει εργαστεί για να φέρει κοντά τους ηγέτες των διαφόρων θρησκειών.

Ο πατέρας του, πρίγκιπας Φίλιππος, βαπτίστηκε στην ελληνική ορθόδοξη εκκλησία, αν και αργότερα ασπάστηκε τον αγγλικανισμό πριν παντρευτεί την πριγκίπισσα Ελισάβετ, τη μελλοντική βασίλισσα.

Το ενδιαφέρον του βασιλιά για την Ορθόδοξη Εκκλησία τον έχει κάνει να μιλήσει για την υπεράσπιση των διωκόμενων χριστιανών στη Μέση Ανατολή.

Βυζαντινές εικόνες στο Highgrove

Το 2004, υποστηρίχθηκε ότι είχε ενθουσιαστεί τόσο πολύ με την ορθόδοξη πίστη που είχε στολίσει ένα τμήμα του σπιτιού του στο Highgrove με πολύτιμες βυζαντινές εικόνες, πολλές από τις οποίες λέγεται ότι προέρχονταν από το Άγιο Όρος, τον ιερότερο τόπο του ορθόδοξου κόσμου.

Κατά τη στέψη του, τον περασμένο Μάιο, μια ελληνική χορωδία ερμήνευσε στα ελληνικά τον Ψαλμό 71 προς τιμήν της πατρικής του κληρονομιάς.

Χρίσθηκε με λάδι χρίσματος που προερχόταν από το Όρος των Ελαιών στην Ιερουσαλήμ, όπου είναι θαμμένη η πατρική γιαγιά του βασιλιά, η πριγκίπισσα Αλίκη του Μπάτενμπεργκ.

Απών από την επιμνημόσυνη δέηση για τον Κωνσταντίνο

Ο Κάρολος θα απουσιάσει από την ευχαριστήρια τελετή για τον στενό του φίλο και δεύτερο ξάδελφό του, βασιλιά Κωνσταντίνο της Ελλάδας, την Τρίτη, καθώς συνεχίζει τη θεραπεία του για τον καρκίνο.

Αντ' αυτού, η βασίλισσα Καμίλα θα ηγηθεί των μελών της βασιλικής οικογένειας που θα συγκεντρωθούν στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, στο κάστρο του Ουίνδσορ, προς τιμήν του πρώην ηγεμόνα και τελευταίου βασιλιά της Ελλάδας.

Η χήρα του Κωνσταντίνου, η βασίλισσα Άννα-Μαρία, ο πρωτότοκος γιος τους διάδοχος Παύλος και άλλα μέλη της ελληνικής βασιλικής οικογένειας θα έλθουν αεροπορικώς στο Ηνωμένο Βασίλειο για την επιμνημόσυνη δέηση στον κυρίως ναό του παρεκκλησιού του 15ου αιώνα στο Μπερκσάιρ.

Ωστόσο, ο βασιλιάς Κάρολος δεν αναμένεται να τους δει, ούτε κατ' ιδίαν, καθώς επιδιώκει να μειώσει τις δημόσιες αλληλεπιδράσεις.

Την Παρασκευή, ο Κάρολος δήλωσε ότι συγκινήθηκε μέχρι δακρύων από τις ευχές για γρήγορη ανάρρωση και καλή υγεία , αφού έλαβε 7.000 κάρτες και γράμματα από όλο τον κόσμο μετά τη διάγνωση του καρκίνου του. Καθισμένος σε ένα γραφείο σε ένα δωμάτιο του 18ου αιώνα της Βελγικής Σουίτας του παλατιού του Μπάκιγχαμ, φαίνεται να γελάει με μια κάρτα που απεικονίζει ένα σκύλο.

Το κατοικίδιο φορούσε ένα ελισαβετιανό κολάρο - γνωστότερο ως "κώνος της ντροπής" - αφού είχε υποβληθεί σε κτηνιατρική θεραπεία, με τη λεζάντα να γράφει: "Τουλάχιστον εσύ δεν χρειάζεται να φοράς κώνους!".

Η φωτογραφία δημοσιεύτηκε μετά από πλάνα που έδειχναν τον βασιλιά να συναντά τον πρωθυπουργό Ρίσι Σουνάκ την Τετάρτη, γεγονός που σηματοδότησε την πρώτη προσωπική ακρόαση του βασιλιά από τα μέσα Δεκεμβρίου και την πρώτη του δέσμευση από τότε που επιβεβαιώθηκε η διάγνωση του καρκίνου του στις 5 Φεβρουαρίου.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το