Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Εκλογές>>Πραγματοποιήθηκε η προεκλογική ομιλία του Χ. Αθανασίου στη Λήμνο (photos+mp3)

banner roots

Πραγματοποιήθηκε η προεκλογική ομιλία του Χ. Αθανασίου στη Λήμνο (photos+mp3)
14.01.2015 | 21:16

Πραγματοποιήθηκε η προεκλογική ομιλία του Χ. Αθανασίου στη Λήμνο (photos+mp3)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Εκλογές 2015

Την προεκλογική του ομιλία πραγματοποίησε σήμερα το απόγευμα στο Ξενοδοχείο «Διαμαντίδης» ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Χαράλαμπος Αθανασίου, παρουσία στελεχών της ΝΔ αλλά και κατοίκων της Λήμνου.

Την ομιλία άνοιξε η Ελεονώρα Γεώργα, η οποία μίλησε για τον υποψήφιο βουλευτή, ενώ παρουσίασε το βιογραφικό του.

Τη σκυτάλη στο βήμα πήρε ο κ. Αθανασίου σταχυολογώντας τις δεσμεύσεις του κόμματος, χαρακτηρίζοντας «αιχμή του δόρατος» τη μείωση της φορολογίας.

Ειδικότερα, ο υποψήφιος βουλευτής έκανε λόγο για:

  • Μείωση του ΕΝΦΙΑ από 35%-40%, αποδίδοντας τα κονδύλια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και διασφαλίζοντας τη βιωσιμότητα των ΟΤΑ
  • Μείωση του φόρου στα φυσικά πρόσωπα
  • Καθιέρωση ενιαίου φορολογικού συντελεστή στο 15% στις επιχειρήσεις ώστε αυτές να γίνουν ανταγωνιστικές. Μάλιστα χαρακτήρισε αντιαναπτυξιακή την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, αρνούμενος πως θα συμβεί κάτι τέτοιο.
  • Δέσμευση για τη μη μείωση μισθών και συντάξεων και λελογισμένη αύξηση των κατώτατων συντάξεων
  • Απόλυτη προστασία της πρώτης κατοικίας

Ο κ. Αθανασίου υποστήριξε πως στόχος της ΝΔ είναι η ανάπτυξη της χώρας χωρίς ευχολόγια, ενώ ο Νομός Λέσβου χρειάζεται ισχυρούς εκπροσώπους στη Βουλή οι οποίοι ξέρουν να διεκδικούν και όχι απλά να υπόσχονται.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης αναφέρθηκε στα όσα πραγματοποιήθηκαν στη Λήμνο τα τελευταία 2,5 χρόνια που υπήρξε βουλευτής.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην εξασφάλιση των αναγκαίων πιστώσεων για την ασφαλτόστρωση του δρόμου προς την Ηφαιστεία και τη χρηματοδότηση και τον εκσυγχρονισμό της Πύλης Εισόδου της Μύρινας, ενώ τόνισε ότι μετά από αιτήματα των τοπικών φορέων έγινε η βυθομέτρηση και του λιμένα του Μούδρου, με σκοπό την ασφαλή προσέγγιση των κρουαζιερόπλοιων. Παράλληλα, τόνισε ότι εξασφαλίστηκε η ουσιαστική εξυπηρέτηση των πολιτών στο ΚΕΠ Λήμνου. Μάλιστα ο υποψήφιος βουλευτής δεσμεύτηκε για παροχή δικαιώματος υπογραφής στον έφορο της Λήμνου, έτσι ώστε να μην υπάρχει η ανάγκη παραπομπής των εγγράφων στη Λέσβο.

Ακόμη, αναφέρθηκε στην κατασκευή Πολιτιστικού Κέντρου στον Άγιο Δημήτριο, τη μεταβίβαση πόρων από το Υπουργείο Εσωτερικών για την κάλυψη ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δήμου προς ιδιώτες, καθώς και την έγκριση 98 5μηνων συμβάσεων μέσω του ΟΑΕΔ για θέσεις εργασίας στο Δήμο Λήμνου και την Περιφέρεια.

Τέλος, ο κ. Αθανασίου έκανε λόγο για την εξασφάλιση χρηματοδότησης για την επισκευή των ζημιών από το σεισμό που υπέστη το Ειρηνοδικείο Λήμνου, τη των αγροτών, των κτηνοτρόφων και των αλιέων, αλλά και τις κινήσεις που έγιναν για την ανάδειξη και την παγκόσμια προβολή της Λήμνου μέσω του ρόλου που διαδραμάτισε στο Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο και τη μάχη της Καλλίπολης. Ο κ. Αθανασίου, από την άλλη, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην βελτίωση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Λήμνου με την υπόλοιπη Ελλάδα, η οποία επήλθε ύστερα από τη συνεργασία των αρμόδιων Υπουργών με τους τοπικούς φορείς του νησιού.

Ακούστε παρακάτω την ομιλία του Αθανασίου:

 

 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400