Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Εκλογές>>Δ. Παπαγιαννίδης: «Αναλογιστείτε τι είδους ανθρώπους θα ψηφίσετε στις 25 Ιανουαρίου»

banner roots

Δ. Παπαγιαννίδης: «Αναλογιστείτε τι είδους ανθρώπους θα ψηφίσετε στις 25 Ιανουαρίου»
17.01.2015 | 17:49

Δ. Παπαγιαννίδης: «Αναλογιστείτε τι είδους ανθρώπους θα ψηφίσετε στις 25 Ιανουαρίου»

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Εκλογές 2015

Ενόψει των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στο Νομό Λέσβου και μέχρι πρότινος πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Δημήτρης Παπαγιαννίδης, κοινοποίησε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης τον απολογισμό από το έργο που διετέλεσε τους 22μήνες όντας πρόεδρος του ΕΚΑΒ, δηλώνοντας ότι «καλεί τους συμπολίτες μας να σκεφτούν με τι ανθρώπους θέλουν να στελεχώσουν την Βουλή των Ελλήνων μέσω της ψήφου τους». 

Ακολουθεί το έγγραφο:

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΘΗΤΕΙΑΣ  ΣΤΟ ΕΚΑΒ (ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2013 - ΔΕΚΕΜΡΙΟΣ 2014)

Δώστε 5 λεπτά από τον χρόνο σας να σας παρουσιάσω συνοπτικά το έργο που επιτέλεσα ως πρόεδρος του ΕΚΑΒ, με σκοπό να γίνει αντιληπτό το τι μπορεί να καταφέρει ένας άνθρωπος με θέληση, εμπειρία και οργάνωση μέσα στο σύντομο διάστημα των 22μηνών.           

Καταρχήν θα αναφερθώ σε αυτό που βάζουν όλοι σήμερα ως πρώτη δικαιολογία για την αδυναμία εκτέλεσης έργου. Παρέλαβα τον οργανισμό με προϋπολογισμό έτους μόλις 17.000.000€ ενώ η αμέσως προηγούμενη χρόνια είχε 30.000.000€ δηλαδή -44% ! Η προσωπική μου άποψη είναι ότι τα χρήματα δεν είναι πάντα το κυριότερο μέσο για την επίτευξη ενός έργου. Με μικρούς πόρους μπορούμε να πετύχουμε πολλά.

Θέλω όμως να διευκρινίσω ότι δεν γίνεται τίποτα χωρίς το ανθρώπινο δυναμικό, και δεν γίνεται όλα τα προβλήματα να επιλυθούν άμεσα. Για να έχουμε αποτελέσματα πρέπει να ενδυναμωθεί η πίστη στον κοινό σκοπό, να γίνει σωστή διαχείριση πόρων, ανθρώπινου δυναμικού, κοινωνικών επαφών και να υπάρχει ένας συνεχής παλμός στην συνέχεια του έργου. Τα παρακάτω τα πέτυχα δίνοντας το παράδειγμα με σκληρή εργασία, βοηθούμενος από την 37χρονη εμπειρία μου στο ΠΝ και φυσικά με την συνεργασία του προσωπικού του ΕΚΑΒ που διοικούσα.

  • Με προσωπικό αγώνα εξασφάλισα σταδιακά από το υπουργείο υγείας την αποπληρωμή των οφειλών στο προσωπικό του ΕΚΑΒ από το 2009, ώστε να τους ανυψώσω το ηθικό τους και να συνεχίσουν να εργάζονται με ζήλο και πίστη. Φεύγοντας τον Δεκέμβριο του 2014 οι οφειλές σε Οδοιπορικά, Εξαιρέσιμα και Υπερωρίες Ιατρών ήταν μηδενικές.
  • Αναλαμβάνοντας προσωπική δράση έγινε αποπεράτωση, μέχρι το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών, του διαγωνισμού για την προμήθεια 168 ασθενοφόρων μέσω ΕΣΠΑ των περιφερειών. Ένας διαγωνισμός που εκκρεμούσε πολλά χρόνια.
  • Τοποθετήθηκε διπλογραφικό σύστημα ώστε να υπάρχει έλεγχος τόσο στα οικονομικά όσο και  στα υλικά (ανταλλακτικά).
  • Προκηρύχτηκε  διαγωνισμός μέσω ΑΣΕΠ για πρόσληψη 200 διασωστών , μετά από μεγάλη μου προσπάθεια.
  • Αναβαθμίστηκε το ΙΕΚ του ΕΚΑΒ και δημιουργήθηκαν ταχύρυθμα σχολεία για την εκπαίδευση του προσωπικού.
  • Επιθεώρησα όλους τους τομείς του ΕΚΑΒ στην Ελλάδα για να μπορέσω να δω και να ακούσω προσωπικά τα προβλήματα του προσωπικού και τις ανάγκες του υλικού.
  • Παρά τις σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό τα νησιά που παρουσίαζαν αυξημένες ανάγκες, ενισχυθήκαν, στον μέγιστο βαθμό που μπορούσα, με αποσπάσεις μεταξύ 8 Απριλίου 2014 και τέλος Οκτωβρίου 2014, μετά από προσωπικές επαφές με ξενοδόχους που πρόσφεραν δωρεάν τροφή και στέγη στους διασώστες του ΕΚΑΒ που αποσπάσθηκαν στα εκάστοτε νησιά.
  • Από επαφές με ταξιδιωτικούς πράκτορες και πλοιοκτήτες εξασφάλισα την δωρεάν μετακίνηση πολλών οχημάτων του ΕΚΑΒ στα πολυάριθμα νησιά μας.
  • Με δικές μου πρωτοβουλίες και επαφές βρέθηκαν δωρητές που δαπάνησαν πάνω από 500.000€ για να προσφέρουν στην χώρα:

5 ασθενοφόρα από τα ιδρύματα Λάτση και Σπύρος Νιάρχος

3 οχήματα SMART ταχείας πρόσβασης

1 ασθενοφόρο δωρεά από  δύο κυρίες που θέλουν να κρατήσουν ανωνυμία

1 ασθενοφόρο δωρεά από τους Έλληνες Εξωτερικού για την Ηγουμενίτσα

  • Ενισχύθηκαν τα παραρτήματα από τοπικούς φορείς.
  • Δημιουργήθηκαν 11 νέοι τομείς ΕΚΑΒ σε όλη την Ελλάδα:

1) Παραμυθιάς                           7) Πύλος                           

2) Κυθήρων                               8) Καρύστου

3) Λέρου                                    9)Καλύμνου

4) Κω                                       10) Καλαβρύτων             

5) Μολάων                                11) Καλλονής

6) Κύμης

  • Αναβαθμίστηκαν γενικά οι συνθήκες διαβίωσης του προσωπικού.
  • Ειδικά στους τομείς ΕΚΑΒ Ναύπλιου, Αγρινίου, Μυτιλήνης και Χίου έγινε αναβάθμιση κτηριακών εγκαταστάσεων, επισκευή της οροφής στο συντονιστικό κέντρο της Αθήνας και στους τομείς  ΕΚΑΒ Ρόδου και Γρεβενών έγινε ανέγερση/ανακατασκευή ολόκληρων των κτιρίων.
  • Αναβάθμιση επιχειρησιακής ετοιμότητας με καθημερινή τακτική ενημέρωση σοβαρών περιστατικών από όλη την Ελλάδα στο συντονιστικό κέντρο. Θεωρούσα αδιανόητο το συντονιστικό κέντρο (το κέντρο επιχειρήσεων) να μην ξέρει το τι θα μπορούσε να του ζητηθεί στις επόμενες ώρες από ήδη γνωστά περιστατικά.
  • Συνεργασία με το Ι.Τ.Ε. Πανεπιστήμιου Κρήτης για αναβάθμιση του κέντρου  με ηλεκτρονικές κάρτες.
  • Αναβάθμιση του συστήματος ελέγχου των οχημάτων, για καλύτερο συντονισμό, με τοποθέτησηGPSσε 180 οχήματα  σε Αττική, Βοιωτία, Κόρινθο και Εύβοια.
  • Αναβάθμιση συστήματος έλεγχου οχημάτων Ηπείρου με την ενεργοποίηση του ευρωπαϊκού συστήματος ελέγχου στα Ιωάννινα.
  • Αναβάθμιση του συνεργείου οχημάτων Αθηνών.
  • Για πρώτη φορά έγινε διαγωνισμός παραλαβής 2500 ελαστικών για τα οχήματα όλης της Ελλάδας με σκοπό την εξοικονόμηση χρημάτων και μεγιστοποίησης ελέγχου, ο οποίος μέχρι τώρα γινόταν από τους κατά τόπους τομείς.
  • Συνεχιζόμενη εκπαίδευση πολιτών με διδασκαλία σε σχολεία, ένοπλες δυνάμεις και σώματα ασφαλείας.  

Για τον Νομό συγκεκριμένα, έγινε μεγάλη προσπάθεια αναβάθμισης του ΕΚΑΒ με προσθήκη 4 ασθενοφόρων στην Λέσβο (από 4 έγιναν 8) εκ των οποίων ένα είναι ολοκαίνουργιο (από τις δωρεές των ιδρυμάτων). Στον Άγιο Ευστράτιο δε, έγινε αποστολή ενός ασθενοφόρου τον Νοέμβριο του 2014. Μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για την πρόσληψη διασωστών ΕΚΑΒ, έχω εξασφαλίσει  4 άτομα  για τον τομέα Μυτιλήνης, 2 άτομα για τον τομέα Καλλονής και 2 άτομα για τον τομέα Λήμνου.  

Βλέπουμε λοιπόν ότι μόλις μέσα 22 μήνες, με πολύ δουλεία και πίστη, πάρα τον μειωμένο προϋπολογισμό, επιτεύχθηκαν όλα τα ανωτέρω και επιπρόσθετα έγινε περιστολή των  δαπανών του ΕΚΑΒ κατά 30% σε σχέση με τα προηγούμενα έτη (και ας είχαν διπλάσιους προϋπολογισμούς). Μπορεί να μην λύθηκαν όλα τα προβλήματα, αλλά τουλάχιστο δεν δημιουργήθηκαν νέα και τέθηκαν οι βάσεις για μια αποτελεσματικότερη συνέχεια.  

Σας καλώ λοιπόν όλους να αναλογιστείτε τι είδους ανθρώπους θα στηρίξετε με την ψήφο σας την 25 Ιανουαρίου 2015.

Με τιμή

Παπαγιαννίδης Δημήτριος   

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400