Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Εκλογές>>Έξω από την προεκλογική του εκστρατεία αφήνει ο Σαμαράς το Β.Αιγαίο

banner roots

Έξω από την προεκλογική του εκστρατεία αφήνει ο Σαμαράς το Β.Αιγαίο
17.01.2015 | 18:36

Έξω από την προεκλογική του εκστρατεία αφήνει ο Σαμαράς το Β.Αιγαίο

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Εκλογές 2015

Ακυρώθηκε η προγραμματισμένη επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στο Βόρειο Αιγαίο, στα πλαίσια της προεκλογικής του εκστρατείας.

Ο Πρωθυπουργός αναμενόταν να επισκεφθεί τη Σάμο την περασμένη εβδομάδα, τα σχέδια στο Μαξίμου, όμως, αλλάζουν κατεύθυνση.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του TheTOC.gr, η αγωνία είναι έκδηλη για το εκλογικό αποτέλεσμα της 25ης Ιανουαρίου, αλλά στο πρωθυπουργικό επιτελείο παραμένουν ψύχραιμοι και επιμένουν ότι όλα παίζονται.

Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, αν και ιδιαίτερα καταπονημένος από την προεκλογική εκστρατεία,εκτιμά ότι «το παιχνίδι γυρίζει», παρά τις αντίθετες προβλέψεις ακόμα και κορυφαίων στελεχών της ΝΔ.

Που στηρίζει αυτή την εκτίμηση;

Υποστηρίζει σε συνομιλητές του ότι υπάρχει ένα διψήφιο ποσοστό αναποφάσιστων που θα κρίνει την εκλογική μάχη και οι οποίοι ακόμα δεν έχουν τοποθετηθεί.

«Κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους, αλλά επί της ουσίας είναι φιλοευρωπαϊστές και θέλουν σταθερότητα» λένε από το Μέγαρο Μαξίμου και συμπληρώνουν με έμφαση ότι οι περισσότεροι κινούνται στο χώρο του λεγόμενου μεταρρυθμιστικού κέντρου.

«Δυνητικά αυτοί είναι ψηφοφόροι που μπορούν πιο εύκολα να στηρίξουν τη ΝΔ» τονίζουν ανώτατοι κυβερνητικοί παράγοντες που είναι κοντά στον Πρωθυπουργό. Με αυτό ως δεδομένο ο Αντ. Σαμαράς θα σηκώσει τις τελευταίες ημέρες ο ίδιος προσωπικά το βάρος της προεκλογικής εκστρατείας, καθώς απέμειναν μόλις οκτώ ημέρες για λήξει η προεκλογική περίοδος. Θα πυκνώσει τις εμφανίσεις του κυρίως στα ΜΜΕ και σήμερα το βράδυ θα παραχωρήσει την πρώτη του συνέντευξη στην Μαρία Χούκλη στην τηλεόραση του ΑΝΤ-1.

Για την τελευταία εβδομάδα η ΝΔ θα επικεντρώσει την προσπάθειά της στο Λεκανοπέδιο της Αττικής, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με μεγάλη διαφορά, εν αντιθέσει με την επαρχία, όπου υπολείπεται. Γι’ αυτό και χθες ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε το Περιστέρι, όπου όμως αναδείχθηκαν τα σοβαρά οργανωτικά προβλήματα που έχει η ΝΔ, καθώς ήταν μια πρόχειρη επίσκεψη και δεν είχε προετοιμαστεί κατάλληλα.

Αρνητική εντύπωση προκάλεσαν και οι αποδοκιμασίες κατά του Αντ. Σαμαρά και η επίθεση στον γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Παπαμιμίκου. Επίσης, όπως πληροφορείται το ΤheTOC.gr ήδη έχουν ακυρωθεί και επισκέψεις στο Βόρειο Αιγαίο (Σάμο), στην Κρήτη, ενώ δεν θα επισκεφθεί ο Πρωθυπουργός ούτε τα Ιόνια, ούτε τη Δυτ.Μακεδονία, ούτε την Κρήτη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που φθάνουν καθημερινά από τις μετρήσεις στο ηγετικό επιτελείο ενώ στην περιφέρεια όπως λένε «πηγαίνουν καλά και σε ορισμένες περιοχές είναι μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ, στο λεκανοπέδιο η διαφορά παραμένει χαώδης κυρίως στην Β΄Αθηνών και στην Β΄Πειραιώς».

Βεβαίως, λένε ότι αυτό αφήνει και περιθώρια βελτίωσης μέχρι την τελική ευθεία.

Παράλληλα θα αναπτύξουν στις προσεχείς ημέρες την θεωρία της χαμένης ψήφου με σκοπό να προσεγγίσουν ψηφοφόρους της ευρύτερης δεξιάς, που προς το παρόν δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν Χρυσή Αυγή, ΑΝΕΛ ακόμη και ΛΑΟΣ.

Το επιτελείο του πρωθυπουργού θεωρεί ότι μπορεί να προσεγγίσει και τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους δηλώνουν ότι θέλουν σε κάθε περίπτωση να παραμείνει η χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στο πλαίσιο αυτό, θα συνεχίσει ο πρωθυπουργός να τονίζει στις ομιλίες του ότι η εφαρμογή του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει ως αναπόφευκτη συνέπεια τη ρήξη με την Ευρώπη άσχετα από τις προθέσεις και τις διαβεβαιώσεις του Αλέξη Τσίπρα και των στελεχών του.

Ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί και στις δυο κεντρικές ομιλίες του Αντ. Σαμαρά στη Θεσσαλονίκη την προσεχή Τετάρτη και στην Αθήνα, με την οποία θα κλείσει την προεκλογική εκστρατεία την επόμενη Παρασκευή, ενώ την Κυριακή θα μιλήσει στην Καλαμάτα.

Ο Πρωθυπουργός επιμένει ότι η ψαλίδα θα κλείσει και θα ανατραπεί η διαφορά υπέρ της ΝΔ προσελκύοντας τις τελευταίες ημέρες, μεγάλο τμήμα από τους αναποφάσιστους όσο και από εκείνους που εμφανίζονται να στηρίζουν τα τρία μικρά κόμματα στο κέντρο του πολιτικού φάσματος.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400