Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Εκλογές>>Ανακοίνωση της Περιφέρειας Β. Αιγαίου για την εκλογική διαδικασία
pame boreio aigaio

Ανακοίνωση της Περιφέρειας Β. Αιγαίου για την εκλογική διαδικασία
23.01.2015 | 15:39

Ανακοίνωση της Περιφέρειας Β. Αιγαίου για την εκλογική διαδικασία

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Εκλογές 2015

Θέμα συζήτησης έγινε σήμερα στα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, ο τρόπος μετάδοσης των αποτελεσμάτων, το βράδυ της εκλογικής αναμέτρησης, αφού όπως πληροφορηθήκαμε, για πρώτη φορά δεν θα λειτουργήσει η υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας Λήμνου.

Ανακοίνωση εξέδωσε για αυτό το θέμα, πριν από λίγο η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίο η οποία αναφέρει:

«Ολοκληρώθηκε σήμερα στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου η τελική δοκιμή για τη συγκέντρωση και μετάδοση των αποτελεσμάτων των βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου. Συγκεκριμένα, έγινε έλεγχος των συσκευών φαξ που θα χρησιμοποιηθούν για την αποστολή των αποτελεσμάτων από τα δημοτικά διαμερίσματα στη Διεύθυνση Πληροφορικής της Περιφέρειας, ενώ παράλληλα ολοκληρώθηκε η διαδικασία λειτουργίας των πληροφοριακών συστημάτων, μέσω των οποίων θα γίνει η μετάδοση των αποτελεσμάτων.

Για τον καλύτερο συντονισμό της Περιφέρειας, μέσω τηλεδιάσκεψης πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων των Περιφερειακών Ενοτήτων Βορείου Αιγαίου, στην οποία συμμετείχε και η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου.

Η κα Χριστιάνα Καλογήρου, διαπίστωσε τον υψηλό βαθμό ετοιμότητας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, ώστε να τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα στις σχετικές εγκυκλίους του Υπουργείου Εσωτερικών για τη διεξαγωγή των εκλογών.

Επίσης, ευχαρίστησε και συνεχάρη τα στελέχη της Περιφέρειας, τα οποία παρά τον περιορισμένο χρόνο και τα προβλήματα που υπάρχουν εξαιτίας του χειμώνα και της νησιωτικής ιδιαιτερότητας, εργάζονται ακατάπαυστα και δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους προκειμένου όλα να κυλήσουν ομαλά».

Πάντως στο δελτίο δεν αναφέρεται λύση στο πρόβλημα που δημιουργείται για πρώτη φορά στα χρονικά στα υπόλοιπα νησιά της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου όπως και στη Λήμνο, πλην Μυτιλήνης.

Τα Μ.Μ.Ε της Λήμνου, για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες δεν θα έχουν τη δυνατότητα να μεταδώσουν έγκαιρα και άμεσα τα αποτελέσματα των εκλογικών τμημάτων του νησιού.

Ακόμη και σε ένα θέμα που θα μπορούσε ίσως να χαρακτηριστεί ήσσονος σημασίας, η υποβάθμιση της Λήμνου είναι ολοφάνερη αλλά έτσι δυστυχώς δεν εμπεδώνεται ούτε η Περιφερειακή αποκέντρωση ούτε η Περιφερειακή συνείδηση.

Μοιραστείτε τοcharitakis new

 

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018