Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Μέρκελ: Υδροκέφαλο κράτος η Ελλάδα – αδύνατον η εφορία να μην μπορεί να εισπράξει

banner roots

Μέρκελ: Υδροκέφαλο κράτος η Ελλάδα – αδύνατον η εφορία να μην μπορεί να εισπράξει
08.11.2012 | 02:56

Μέρκελ: Υδροκέφαλο κράτος η Ελλάδα – αδύνατον η εφορία να μην μπορεί να εισπράξει

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Ελλάδα

»Αν αυτά τα πράγματα στην Ευρώπη δεν μπορούμε να τα λέμε φιλικά ο ένας στον άλλον και αν όταν τα λέμε μας αντιμετωπίζουν σαν Αρειανούς, δεν πρόκειται να προχωρήσουμε», σχολίασε χαρακτηριστρικά η γερμανίδα καγκελάριος.



Συνεχίζοντας, η κ. Μέρκελ σημείωσε με νόημα ότι νεότερα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η Λιθουανία, η Λετονία και η Εσθονία, έχουν καταβάλλει τεράστια προσπάθεια εν μέσω οικονομικής κρίσης, επιτυγχάνοντας καλά ποσοστά οικονομικής ανάπτυξης.

«Στην Ευρώπη έχουμε νέα κράτη μέλη που υποχρεώθηκαν να υποστούν πάρα πολλές θυσίες για να μπορέσουν να προχωρήσουν», δήλωσε η γερμανίδα καγκελάριος.

Κάλεσμα για μεγαλύτερη ενοποίηση σε ορίζοντα τριετίας

Νωρίτερα, η κ. Μέρκελ απηύθυνε κάλεσμα προς τους υπόλοιπους ηγέτες της ευρωζώνης να συμφωνήσουν σε ένα φιλόδοξο σχέδιο ενίσχυσης της δημοσιονομικής και οικονομικής ενοποίησης της νομισματικής ένωσης.

«Θα εργασθώ προκειμένου να εξασφαλίσω πως θα συμφωνήσουμε σε ένα φιλόδοξο οδικό χάρτη το Δεκέμβριο, για την ανανέωση της οικονομικής και νομισματικής μας ένωσης», δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Μέρκελ. «[Ο οδικός χάρτης θα πρέπει να περιλαμβάνει συγκεκριμένα μέτρα που θα μπορούμε να εφαρμόσουμε κατά τα ερχόμενα δύο έως τρία χρόνια».

Παράλληλα, η γερμανίδα ηγέτιδα σχολίασε πως για να διατηρηθεί η ανταγωνιστικότητα των κρατών μελών της Ε.Ε. είναι αναγκαίο να γίνουν μεταρρυθμίσεις και να ληφθούν σκληρά μέτρα εξυγίανσης που θα καταπολεμήσουν αποτελεσματικά τις αιτίες της κρίσης.

Ωστόσο, η γερμανίδα καγκελάριος αποσαφήνισε πως, παρά την επιδίωξη μίας βαθύτερης ένωσης, δεν επιθυμεί τη δημιουργία μίας Ευρώπης δύο ταχυτήτων, η οποία θα απομακρύνει τα 17 μέλη της ΟΝΕ από τα υπόλοιπα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το