Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Εγκλώβισαν μέλη της πρυτανείας του ΑΠΘ
Εγκλώβισαν μέλη της πρυτανείας του ΑΠΘ
08.11.2012 | 13:29

Εγκλώβισαν μέλη της πρυτανείας του ΑΠΘ

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Ελλάδα

Μέλη της Πρυτανείας και της Συγκλήτου του ΑΠΘ που συνεδρίαζαν στο κτίριο της Επιτροπής Ερευνών εγκλώβισαν χθες ομάδες φοιτητών και απεργοί εργολαβικοί υπάλληλοι.

Μετά την πορεία του Εργατικού Κέντρου οι εργολαβικοί υπάλληλοι επέστρεψαν στην πανεπιστημιούπολη όπου πληροφορήθηκαν για τη συνεδρίαση του πρυτανικού στο κτίριο της Επιτροπής Ερευνών όπου λειτουργεί προσωρινά η έδρα της Πρυτανείας λόγω της κατάληψης που πραγματοποιεί το σωματείο τους στο κτίριο της διοίκησης. Μαζί με ομάδες φοιτητών κατόρθωσαν να μπουν στο ισόγειο του κτιρίου παραβιάζοντας τις ηλεκτρονικές πόρτες. Στον χώρο επικράτησε ένταση όταν τα μελη της πρυτανείας αρνήθηκαν να δεχθούν σε διάλογο αντιπροσωπεία των εργαζομένων. Τηλεοπτικό συνεργείο του ΣΚΑΪ βρέθηκε μάλιστα στο στόχαστρο περίπου 30 νεαρών που απείλησαν και εξύβρισαν τον εικονολήπτη και τον δημοσιογραφο του σταθμού απαιτώντας να τους παραδοθεί η κασέτα. Οι «εγκλωβισμένοι» πανεπιστημιακοί αποχώρησαν λίγο αργότερα, ενώ οι εργολαβικοί υπάλληλοι προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη του κτιρίου μέχρι τα μεσάνυχτα.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018