Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Οι μαθητές του 3ου Λυκείου Μυτιλήνης ετοιμάζουν ένα 3D Computer game

the roots web banners 06

Οι μαθητές του 3ου Λυκείου Μυτιλήνης ετοιμάζουν ένα 3D Computer game
24.10.2014 | 18:50

Οι μαθητές του 3ου Λυκείου Μυτιλήνης ετοιμάζουν ένα 3D Computer game

Συντάκτης/Συντάκτρια: 
Κατηγορία: Ελλάδα
Ένα νέο project ετοιμάζουν οι μαθητές του 3ου Λυκείου Μυτιλήνης με την κατασκευή ενός 3D Computer Game περιπέτειας το οποίο θα βασίζεται σε ιστορικά, λογοτεχνικά ή μυθικά πρόσωπα ηρώων.
 
Ο «δαιμόνιος» καθηγητής Γιώργος Κοντέλλης μετά την επιτυχία του CanSat, ετοιμάζει  τώρα ένα νέο φιλόδοξο πρόγραμμα.  Με την ομάδα των μαθητών του σχολείου  επιλέγησαν από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών  (ΙΚΥ) για να συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ και εξασφάλισαν τη χρηματοδότηση για να θέσουν σε εφαρμογή την ιδέα τους.
 
Οι ίδιοι οι μαθητές, θα δημιουργήσουν και θα αναδείξουν, τους ήρωες του παιχνιδιού μαθαίνοντας ταυτόχρονα μέσα από αυτό. Το σχέδιο αυτό προβλέπει τη συνεργασία του 3ου Λυκείου Μυτιλήνης  ως συντονιστή του προγράμματος  με  ένα Σχολείο της Ισπανίας και ένα της Λιθουανίας οι οποίοι θα συμμετάσχουν ως εταίροι.
 
Επίσης εγκρίθηκε από το ΙΚΥ πρόταση του 3ου Λυκείου για δεύτερο  πρόγραμμα που  αφορά στην κινητικότητα εκπαιδευτικών και θέμα «Teaching for the  21th Century». Το πρόγραμμα αυτό αφορά πρόταση του καθηγητή πληροφορικής  και Υποδιευθυντή του Σχολείου κ. Χατζηπαρασκευά Ευριπίδη και προβλέπει την επιμόρφωση τεσσάρων εκπαιδευτικών του Σχολείου στη Γαλλία και στην Τσεχία, σε θέματα σύγχρονων μεθόδων διδασκαλίας μαθημάτων με τη χρήση των Νέων Τεχνολογιών στην Πληροφορική και την Επικοινωνία.
 
Το 3ο Λύκειο αξιολογήθηκε από το ΙΚΥ μεταξύ των 17 από τα 43 που υπέβαλαν προτάσεις να πραγματοποιήσει το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα σαν συντονιστικό Σχολείο.
 
Το εισιτήριο για απευθείας εισαγωγή στη Σχολή Καλών Τεχνών Φλώρινας πήρε ο μαθητής της Γ’ τάξης του 3ου Λυκείου Μυτιλήνης Στρατής Καβαρνός. Ο μαθητής πήρε μέρος σε εξετάσεις της σχολής  στη ζωγραφική και πετυχαίνοντας την υψηλότερη βαθμολογία μεταξύ των  συνυποψηφίων του στην κατηγορία των ταλέντων πέτυχε την εισαγωγή του στη Σχολή Καλών Τεχνών Φλώρινας. Ο μαθητής έχει πλέον την δυνατότητα να επιλέξει αν θα ολοκληρώσει τη σχολική χρονιά στο σχολείο του ή αν  απευθείας θα ξεκινήσει τις σπουδές του στη Σχολή Καλών Τεχνών.  Ο Διευθυντής και οι Καθηγητές, του σχολείου σε σχετική ανακοίνωση αφού των συγχαίρουν για την επιτυχία του, του εύχονται να  πραγματοποιήσει τα όνειρά του στη σχολή της επιλογής του και να είναι πάντα χαρούμενος και ευτυχισμένος μέσα από την Τέχνη του.
 
Πηγή: lesvosreport.gr
 
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

banner 300x250 superRunner thessaloniki GR

 

stenos400x400

 

youtube channel