Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Ουρές στις τράπεζες μία ημέρα πριν την λήξη της προθεσμίας για τον ΕΝΦΙΑ

the roots web banners 06

Ουρές στις τράπεζες μία ημέρα πριν την λήξη της προθεσμίας για τον ΕΝΦΙΑ
30.10.2014 | 09:32

Ουρές στις τράπεζες μία ημέρα πριν την λήξη της προθεσμίας για τον ΕΝΦΙΑ

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Ελλάδα

Το αδιαχώρητο επικρατεί στις τράπεζες όπου οι πολίτες σπεύδουν για να εισπράξουν τις συντάξεις τους και να πληρώσουν τη δεύτερη δόση του ΕΝΦΙΑ, η προθεσμία για την καταβολή της οποίας λήγει αύριο. 

Από νωρίς το πρωί σχηματίστηκαν μεγάλες ουρές έξω από κλειστές πόρτες τραπεζών σε πολλές περιοχές της Αθήνας, προκειμένου οι φορολογούμενοι να καταβάλουν εμπρόθεσμα τον φόρο. 

Εν τω μεταξύ, από χθες είναι στη διάθεση περίπου 1,4 εκατομμυρίων ιδιοκτητών τα νέα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ. Η 3η διαδοχική εκκαθάριση αφορά όσους δικαιούνται έκπτωση φόρου είτε γιατί πληρούν τα περιουσιακά και τα εισοδηματικά κριτήρια είτε διότι διέθεταν κενά μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα κατά τη διάρκεια του 2013. 

Μέσα στις πρώτες ημέρες του Νοεμβρίου θα ξεκινήσει η διαδικασία διόρθωσης των λαθών που έχουν γίνει κατά την εκκαθάριση του φόρου ακινήτων.

Η προθεσμία για τη διόρθωση των λαθών εκπνέει στο τέλος Νοεμβρίου, ενώ όσοι εξασφαλίσουν -λόγω των διορθώσεων- μείωση φόρου άνω των 300 ευρώ, θα χρειαστεί να προσέλθουν με τα δικαιολογητικά τους στην εφορία για έλεγχο.

Πηγή: naftemporiki.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το