Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Απόφαση της ΓΓΔΕ για διακίνηση προϊόντων χωρίς ΦΠΑ

the roots web banners 06

Απόφαση της ΓΓΔΕ για διακίνηση προϊόντων χωρίς ΦΠΑ
14.01.2015 | 09:08

Απόφαση της ΓΓΔΕ για διακίνηση προϊόντων χωρίς ΦΠΑ

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαίδου υπέγραψε απόφαση για την εφαρμογή του τελωνειακού καθεστώτος που επιτρέψει σε εισαγωγείς που είναι εγκατεστημένοι σε χώρα-μέλος της ΕΕ να θέτουν σε άμεση κυκλοφορία προϊόντα με απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής του ΦΠΑ.

Όπως προκύπτει από ανακοίνωση της ΓΓΔΕ, με την απόφαση μειώνονται τα δικαιολογητικά που μέχρι σήμερα δημιουργούσαν γραφειοκρατικά εμπόδια, αίρονται περιορισμοί και δημιουργούνται οι προϋποθέσεις περαιτέρω ανάπτυξης του διαμετακομιστικού εμπορίου.

Ακόμη, παρέχεται η δυνατότητα σε εγκεκριμένους οικονομικούς φορείς που είναι εγκατεστημένοι σε άλλα κράτη μέλη της Ε.Ε. να πραγματοποιούν τις διατυπώσεις του τελωνειακού καθεστώτος 42 με την απόκτηση ΑΦΜ /VIES στην Ελλάδα, χωρίς την υποχρέωση ορισμού φορολογικού αντιπροσώπου.

Με την νέα αυτή απόφαση, διασφαλίζονται οι εισπράξεις των εισαγωγικών δασμών, και τηρούνται όλες οι προβλεπόμενες από την ενωσιακή νομοθεσία προϋποθέσεις, διατυπώσεις ή εγκρίσεις.
Η οριστικοποίηση της απαλλαγής συντελείται με την συσχέτιση και επαλήθευση των προσκομιζόμενων από τους εισαγωγείς δικαιολογητικών, όπως αντίγραφα των οικείων παραστατικών των τραπεζών που μεσολαβούν, αντίγραφα των ανακεφαλαιωτικών πινάκων ενδοκοινοτικών παραδόσεων ή των δηλώσεων INTRASTAT.

Τέλος σημειώνεται ότι εξαιρούνται της ανωτέρω διαδικασίας τα προϊόντα που υπόκεινται σε ειδικό φόρο κατανάλωσης και οι εισαγωγείς που έχουν διαπράξει σοβαρές ή κατ' επανάληψη παραβάσεις της τελωνειακής ή φορολογικής νομοθεσίας.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

banner 300x250 superRunner thessaloniki GR

 

stenos400x400

 

youtube channel