Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Καταβλήθηκε σήμερα το επίδομα θέρμανσης στους δικαιούχους

the roots web banners 06

Καταβλήθηκε σήμερα το επίδομα θέρμανσης στους δικαιούχους
15.01.2015 | 18:47

Καταβλήθηκε σήμερα το επίδομα θέρμανσης στους δικαιούχους

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Ελλάδα

Ακόμη μία πληρωμή για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης πιστώθηκε σήμερα στους λογαριασμούς των δικαιούχων μετά απο πολλές καθυστερήσεις, αφού εκταμιεύθηκαν από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, κονδύλια ύψους 46 εκατ ευρώ.

Συγκεκριμένα οι δικαιούχοι είδαν στους λογαριασμούς τους τελικά σήμερα, Πέμπτη 15/01/2015, το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης ή την προκαταβολή, εάν είχαν ζητήσει μέσω του taxisnet, όπου γίνονται οι αιτήσεις, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι από τις δύο πρώτες δόσεις του επιδόματος θέρμανσης έχουν εκταμιευθεί 90 εκατ ευρω.

Το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης ανέρχεται σε 0,35€/λίτρο: 
 
- Η μέγιστη ποσότητα λίτρων για την οποία χορηγείται το επίδομα καθορίστηκε στα 25 λίτρα ανά τετραγωνικό μέτρο σπιτιού στην Α' ζώνη, στα 15 λίτρα ανά τ.μ. στην Β' ζώνη, στα 8 λίτρα ανά τ.μ. στην Γ' ζώνη και στα 5 λίτρα ανά τ.μ. στη Δ' ζώνη. 
 
- Το ανώτατο όριο επιφάνειας για το οποίο χορηγείται επίδομα είναι τα 120 τ.μ. σπιτιού. 
 
Από την άλλη, η κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης, σύμφωνα με την αγορά πετρελαιοειδών έχει αυξηθεί σε σχέση με πέρυσι, αφού τον Οκτώβριο η αύξηση ήταν 25%, ενώ το πρώτο 15νθημερο του Νοεμβρίου η αύξηση έφθασε το 10%.
 
Αξίζει να σημειωθεί, ότι στο δεύτερο 15νθημερο του Δεκεμβρίου, λόγω και του ψύχους η κατανάλωση αυξήθηκε κατά περίπου 40% σε σχέση με πέρσι.

Πηγή: dikaiologitika.gr
 
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

banner 300x250 superRunner thessaloniki GR

 

stenos400x400

 

youtube channel