Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Μικρότερο των 86 δισ. ευρώ το τρίτο δάνειο;

the roots web banners 06

Μικρότερο των 86 δισ. ευρώ το τρίτο δάνειο;
02.11.2015 | 08:20

Μικρότερο των 86 δισ. ευρώ το τρίτο δάνειο;

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Οι χαμηλότερες ανάγκες ανακεφαλαιοποίησης, σε σχέση με ό,τι αρχικά αναμενόταν, για τις ελληνικές τράπεζες, κάνουν τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) να εκτιμά πως ίσως δεν φτάσουμε μέχρι τα 86 δις ευρώ για το τρίτο ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης.

Στην αρχική πρόβλεψη για πακέτο με ανώτατο όριο τα 86 δισ. ευρώ είχαν συνυπολογιστεί συνολικά 25 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση.

Τα αποτελέσματα ωστόσο των stress test που δημοσιεύτηκαν το Σάββατο, αφήνουν περιθώρια για πιο αισιόδοξες προβλέψεις.

«Η συνολική κεφαλαιακή υστέρηση βρίσκεται με άνεση εντός του "μαξιλαριού" των 25 δισ. ευρώ που προβλεπόταν στο [τρίτο] πρόγραμμα, και δείχνει ότι το πρόγραμμα έχει επαρκή χρηματοδότηση» σχολίασε στο Reuters εκπρόσωπος του ESM.

Επίσης, ανέφερε πως ο ESM «έχει ήδη κινητοποιηθεί και "περιμένει" ένα σύνολο 10 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση, που θα διατεθεί σύντομα στην Ελλάδα».

Πάντως, το τελικό ύψος των κεφαλαίων που θα κινητοποιηθούν μέσω του πακέτου θα εξαρτηθεί και από τη συμμετοχή των ιδιωτών επενδυτών

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

pantelaroudis

stenos pccom

 

youtube channel