Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Τέσσερα άτομα βλέπει στις κάμερες του Mall η αντιτρομοκρατική

the roots web banners 06

Τέσσερα άτομα βλέπει στις κάμερες του Mall η αντιτρομοκρατική
21.01.2013 | 19:10

Τέσσερα άτομα βλέπει στις κάμερες του Mall η αντιτρομοκρατική

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Ελλάδα

Στο οπτικό υλικό από τις κάμερες του Mall, αλλά και του προαστιακού στη Νερατζιώτισσα, καθώς και σε μαρτυρίες ατόμων που κυκλοφορούσαν πριν τη χθεσινή έκρηξη στο εμπορικό κέντρο στο Μαρούσι, εστιάζουν τις έρευνές τους οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, για τη συλλογή στοιχείων για τους δράστες της βομβιστικής επίθεσης και ειδικότερα αυτών που τοποθέτησαν τη βόμβα και την ομάδα υποστήριξης.Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, εντοπίζονται από τα βίντεο του Mall τέσσερα άτομα που φέρονται ως αυτοί που τοποθέτησαν την βόμβα στο πρώτο επίοπεδο του εμπορικού κέντρου, των οποίων όμως δεν διακρίνονται τα χαρακτηριστικά, καθώς φορούν κουκούλες και καπέλα τύπου τζόκεϊ.

Από τον σωματότυπο, όμως, μελετάται αν υπάρχουν ομοιότητες μέ άλλα άτομα που έχουν καταγραφεί από κάμερες σε άλλες τρομοκρατικές επιθέσεις. Εκτιμάται, επίσης, ότι στη χθεσινή ενέργεια έχουν συμμετάσχει περισσότερα άτομα, ίσως 6-8.

Σε ότι αφορά τη συνδεσμολογία της βόμβας, η οποία αποτελείτο απο εκρηκτική ύλη ζελατοδυναμίτιδα πιθανόν και με λίγο ANFO (μείγμα νιτρικής αμμωνίας με πετρέλαιο), δύο διακόπτες on-of και μπαταρίες, μέσα σε χύτρα μαγειρέματος, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, παραπέμπει στην συνδεσμολογία της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς». Δεν αποκλείουν όμως το ενδεχόμενο να εμφανιστεί ένα νέο όνομα οργάνωσης, για να αναλάβει την ευθύνη της επίθεσης.

Επίσης, οι αρμόδιοι αξιωματικοί εξετάζουν την υπόθεση, παράλληλα με την ένοπλη επίθεση στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη λεωφόρο Συγγρού, για να διευκρινίσουν αν υπάρχει σχέση μεταξύ των δύο ενεργειών, αν και θεωρούν πιθανό να πρόκειται για δύο διαφορετικές ομάδες, που δρουν παράλληλα, όπως έχει γίνει πάλι στο παρελθόν.

 

Τα δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα έγιναν από τα βόρεια προάστια, σύμφωνα με την Αστυνομία. Κινήθηκαν σαν πελάτες, πήγαν στον πρώτο όροφο και χωρίς να γίνουν αντιληπτοί άφησαν τη χύτρα ταχύτητας με τη βόμβα ανάμεσα σε κατάστημα καλλυντικών και σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας.

Μία περίεργη σύμπτωση ενισχύει τη θεωρία των αστυνομικών. «Δεν είναι φάρσα, θα εκραγεί». Αυτή η φράση που χρησιμοποίησε ο άγνωστος στο προειδοποιητικό τηλεφώνημα του χθεσινού χτυπήματος, είχε ειπωθεί και στο προειδοποιητικό τηλεφώνημα και τον Σεπτέμβριο του 2009 στο χτύπημα στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Τότε, την ευθύνη είχε αναλάβει ο «Επαναστατικός Αγώνας», ο οποίος, όμως, έχει δράσει με μεγαλύτερης ισχύος εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Οπως εκτιμούν τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής, ακόμη και αν το όνομα της οργάνωσης που θα αναλάβει την επίθεση στο «Mall» είναι καινούργιο και «καθαρό» από επιθέσεις, στην πραγματικότητα θα «κρύβονται» μέλη από παλαιότερες οργανώσεις που παραμένουν ασύλληπτα, ενώ τα στοιχεία παραπέμπουν στους «Πυρήνες».

Με ειδική ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ. παρακαλεί όποιον πολίτη γνωρίζει ή αντελήφθη οτιδήποτε στην ευρύτερη περιοχή του περιστατικού, να επικοινωνήσει με τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (ΔΑΕΕΒ). Διασφαλίζονται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας. Στο μεταξύ, οι Αρχές αναμένουν την προκήρυξη ανάληψης της ευθύνης για την επίθεση.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel