Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Κανονικά τα δρομολόγια σε Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ

banner roots

Κανονικά τα δρομολόγια σε Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ
25.01.2013 | 23:45

Κανονικά τα δρομολόγια σε Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ

Συντάκτρια:  Κυριακή Κατσάκη
Κατηγορία: Ελλάδα

Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια σε Μετρό, Τραμ και Ηλεκτρικό. Το Μετρό λειτουργεί ξανά μετά από οκτώ ημέρες απεργίας. Ωστόσο, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα παραμείνουν ακινητοποιημένα όλο το Σαββατοκύριακο. «Η κυβέρνηση δεν μπορούσε να αφήσει τη χώρα να εκτροχιαστεί» δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Μεταφορών Κωστής Χατζηδάκης.

«Είμαστε ικανοποιημένοι που οι εργαζόμενοι έβαλαν ξανά μπροστά τα μέσα σταθερής τροχιάς, ακόμη περισσότερο ικανοποιημένοι είναι οι πολίτες» πρόσθεσε ο κ. Χατζηδάκης, επαναλαμβάνοντας ότι το ενιαίο μισθολόγιο θα εφαρμοστεί χωρίς εξαιρέσεις.

Τα δρομολόγια

Τα δρομολόγια του Μετρό σε πρώτη φάση διεξάγονταν με μικρότερη συχνότητα από τη συνήθη.

Στην ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ αναφέρεται ότι ξεκίνησε η λειτουργία των Μέσων Σταθερής Τροχιάς, καθώς η διοίκηση και οι εργαζόμενοι αντιμετώπισαν και επίλυσαν τα όποια τεχνικά προβλήματα υπήρξαν, ώστε να καταστεί δυνατή η ομαλή και ασφαλής λειτουργία και των τριών μέσων.

Χρονοβόρα ήταν και η διαδικασία εκκίνησης των συρμών των ΗΣΑΠ, διότι θα έπρεπε να στελεχωθούν όλες οι θέσεις εργασίας, προκειμένου το σύστημα να λειτουργήσει.

Αντίθετα το Τραμ κυκλοφόρησε ταχύτερα.

Ωστόσο, οι εργαζόμενοι στα αστικά λεωφορεία και τα τρόλεϊ αποφάσισαν να συνεχίσουν το Σάββατο και την Κυριακή τις κινητοποιήσεις τους. Η διοίκηση της ΟΣΥ ΑΕ (οδικές συγκοινωνίες) προσέφυγε στη Δικαιοσύνη για τις απεργίες που έχουν αποφασίσει οι εργαζόμενοι.

Ωστόσο, το Μονομελές Πρωτοδικείο απέρριψε την προσφυγή. Το δικαστήριο έκρινε ότι η κινητοποίηση προκηρύχθηκε κατά τρόπο νόμιμο από το Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

Το μεσημέρι του Σαββάτου θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη όλων των σωματείων των αστικών συγκοινωνιών και του ΟΣΕ στα γραφεία της πρώην ΕΘΕΛ στο Ρέντη, για να επανακαθορίσουν τη στάση τους.  

Ακινητοποιημένα θα μείνουν τα τρένα του ΟΣΕ λόγω των 24ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών που έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) για το τριήμερο Σάββατο 26 Ιανουαρίου - Δευτέρα 28 Ιανουαρίου. Ακινητοποιημένοι θα είναι για το ίδιο χρονικό διάστημα και οι συρμοί του προαστιακού σιδηρόδρομου.

Στους επιβάτες που έχουν εκδώσει εισιτήρια για τις ημέρες των απεργιακών κινητοποιήσεων θα επιστρέφεται το συνολικό αντίτιμο του εισιτηρίου ή θα εκδίδεται «κουπόνι ταξιδίου» ανάλογα με την επιθυμία του επιβάτη.

Αναλυτικά για τις ημέρες των απεργιών καταργούνται τα ακόλουθα δρομολόγια:

Παρασκευή 25.01.2013

1. Στη γραμμή Αθήνα - Θεσσαλονίκη – Αθήνα καταργούνται τα δρομολόγια των συρμών 500 (Αθήνα – Θεσσαλονίκη) και 501 (Θεσσαλονίκη - Αθήνα).

2. Στη γραμμή Αλεξανδρούπολη – Δίκαια καταργείται το δρομολόγιο 1686 (Αλεξανδρούπολη - Δίκαια). 

3. Στη γραμμή Θεσσαλονίκη – Έδεσσα – Φλώρινα - Θεσσαλονίκη καταργούνται τα δρομολόγια 743 και IC 85.

4. Στη γραμμή Θεσσαλονίκη – Λάρισα – Θεσσαλονίκη, κατργούνται τα δρομολόγια 3593 και 3592.

5. Στη γραμμή Λάρισα – Βόλος - Λάρισα καταργούνται τα δρομολόγια 2576 και 2577. Σάββατο 26/01/2013 - Κυριακή 27/01/2013 και Δευτέρα 28/01/2013 (ημέρες των 24ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών).

Καταργούνται τα δρομολόγια των επιβατικών και εμπορικών αμαξ/χιών του δικτύου, καθώς και των λεωφορείων που πραγματοποιούν εσωτερικές μεταφορές εντός του δικτύου, εκτός των τουριστικών αμαξ/χιών στη διαδρομή Διακοπτό – Καλάβρυτα - Διακοπτό, που κυκλοφορούν βάσει προγράμματος.

Επισημαίνεται ότι:

Στη γραμμή Αθήνα - Θεσσαλονίκη – Αθήνα, τη Δευτέρα (28/01/2013) προς Τρίτη (29/01/2013) οι αμαξ/χίες 500 & 501 θα κυκλοφορήσουν χωρίς τα διδάπεδα οχήματα μεταφοράς αυτοκινήτων.

Την Τρίτη 29/01/2013 (επόμενη ημέρα των απεργιών)

Στη γραμμή Αλεξανδρούπολη – Δίκαια ματαιώνεται το δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας 1681.

Στη γραμμή Φλώρινα – Θεσσαλονίκη ματαιώνεται το δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας IC 82.



Οι απεργοί

Στο αμαξοστάσιο του Μετρό εισέρχονται μόνον όσοι εργαζόμενοι έχουν φύλλο πορείας.

Λίγο μετά τις 3 αποχώρησαν τα ΜΑΤ από την περιοχή του αμαξοστασίου των Σεπολίων.

Συμβολική κατάληψη στο κέντρο ελέγχου του σταθμού του Μετρό «Αγιος Αντώνιος» πραγματοποίησε ομάδα εργαζομένων, που έφτασε με πορεία από το αμαξοστάσιο των Σεπολίων.

Οι εργαζόμενοι στο Μετρό και αλληλέγγυοι προς αυτούς που ήταν συγκεντρωμένοι στο αμαξοστάσιο των Σεπολίων, λίγο μετά τις 3.30 το απόγευμα πραγματοποίησαν πορεία προς τον σταθμό του Αγίου Αντωνίου. Εκεί, αφού πρώτα έκαψαν τα χαρτιά της επίταξης, στη συνέχεια ομάδα που αποτελείται από περίπου 15 άτομα κατέβηκε στον σταθμό και προχώρησε σε κατάληψη του κέντρου ελέγχου.

Ικανοποίηση Βενιζέλου

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επαναλειτουργία του Μετρό. «Ο τερματισμός της ταλαιπωρίας των πολιτών επιτρέπει να λειτουργήσει ο διάλογος και, χωρίς να θιγούν οι δημοσιονομικοί στόχοι και το ενιαίο μισθολόγιο, να γίνουν οι πολύ συγκεκριμένες διορθώσεις που έχει εξαρχής προτείνει με τροπολογία του το ΠΑΣΟΚ», δήλωσε χαρακτηριστικά.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel