Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Επιστροφή ή πληρωμή των σχολικών βιβλίων από τη νέα χρονιά

the roots web banners 06

Επιστροφή ή πληρωμή των σχολικών βιβλίων από τη νέα χρονιά
30.01.2013 | 11:39

Επιστροφή ή πληρωμή των σχολικών βιβλίων από τη νέα χρονιά

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Ελλάδα

Αυτά είναι τα δύο σενάρια που εξετάζει το υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να μειώσει το κόστος. Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία», στην εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού του 2013 προβλέπονται μεγάλες περικοπές στο χώρο της Παιδείας, ανάμεσα στις οποίες ξεχωρίζει η μείωση τους κόστους των σχολικών βιβλίων για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, «τα σχολικά βιβλία θα χρεώνονται στους γονείς των μαθητών με υποχρέωση επιστροφής ή αλλιώς πληρωμής». Δηλαδή από τη νέα σχολική χρονιά οι μαθητές θα συνεχίσουν να παίρνουν τα βιβλία τους δωρεάν, αλλά αυτά θα υποχρεώνονται να τα επιστρέφουν άθικτα στο τέλος ώστε τα βιβλία αυτά να δοθούν την επόμενη χρονιά σε άλλους μαθητές.

Κάθε βιβλίο θα επαναχρησιμοποιείται για 3 χρόνια. Επίσης εξετάζεται το ενδεχόμενο να καλύπτονται οι σελίδες από ειδικές μεμβράνες που δεν θα επιτρέπει στο μαθητή να σημειώνει ή να μουντζουρώνει πάνω στο χαρτί.

Επειδή, όμως, σε πολλά βιβλία υπάρχουν ασκήσεις υπάρχει σκέψη να αφαιρεθούν από τα βιβλία και να δίνονται ξεχωριστά σε ειδικό τεύχος που δεν θα απαιτείται η επιστροφή του.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel