Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Εμπόριο: Μεταφορά της αργίας της πρωτομαγιάς εκτός Μεγάλης Εβδομάδας

the roots web banners 06

Εμπόριο: Μεταφορά της αργίας της πρωτομαγιάς εκτός Μεγάλης Εβδομάδας
08.04.2013 | 13:16

Εμπόριο: Μεταφορά της αργίας της πρωτομαγιάς εκτός Μεγάλης Εβδομάδας

Συντάκτρια:  Κυριακή Κατσάκη
Κατηγορία: Ελλάδα

«Η συγκεκριμένη μετάθεση ζητήθηκε προκειμένου να μπορέσουν οι έμποροι λιανικής που λειτουργούν μέσα σε απόλυτο καθεστώς ύφεσης και οικονομικής δυσπραγίας, να εκμεταλλευτούν τα όποια οφέλη από το εορταστικό κλίμα των ημερών της Μεγάλης Εβδομάδας» τονίζει χαρακτηριστικά η Συνομοσπονδία.

Ειδικότερα για φέτος, λόγω του γεγονότος ότι συμπίπτει με την Μεγάλη Τετάρτη, η φετινή αργία της πρωτομαγιάς μεταφέρεται για την Τρίτη του Πάσχα, 7 Μαΐου 2013.

Κατά συνέπεια, τα καταστήματα θα λειτουργήσουν κανονικά την Μεγάλη Τετάρτη, 1η Μαΐου, ενώ η Τρίτη του Πάσχα, 7 Μαΐου, εξομοιώνεται με υποχρεωτική αργία και τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά.

Από την αργία της Τρίτης του Πάσχα, εξαιρούνται μόνο οι επιχειρήσεις που νόμιμα λειτουργούν κατά τις Κυριακές και ημέρες αργίας. Στην περίπτωση αυτή, οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων δικαιούνται να λάβουν, εφόσον εργασθούν, την προσαύξηση 75%, η οποία υπολογίζεται επί του νόμιμου ημερήσιου μισθού τους (1/25).

Σε ό,τι αφορά την ασφαλιστική κάλυψη, οι υπάλληλοι των καταστημάτων που αμείβονται με μηνιαίο μισθό, θα ασφαλισθούν για 25 ημερομίσθια, όπως συνήθως ισχύει για κάθε μήνα, είτε εργασθούν, είτε όχι.

Η Συνομοσπονδία γνωστοποίησε στις Ομοσπονδίες και στους Εμπορικούς Συλλόγους την σχετική Υπουργική Απόφαση, προκειμένου να μπορέσουν οι Εμπορικοί Σύλλογοι να καταρτίσουν άμεσα τα κατά τόπους εορταστικά ωράριά τους.

Πηγή: skai.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

banner 300x250 superRunner thessaloniki GR

 

stenos400x400

 

youtube channel