Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Μετά την αποχώρηση Γιαννίρη, νέος Περιφερειακός Σύμβουλος ο Μιχάλης Μπάκας
Μετά την αποχώρηση Γιαννίρη, νέος Περιφερειακός Σύμβουλος ο Μιχάλης Μπάκας
08.04.2013 | 16:46

Μετά την αποχώρηση Γιαννίρη, νέος Περιφερειακός Σύμβουλος ο Μιχάλης Μπάκας

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Ελλάδα

Με μια κίνηση που δεν συνηθίζεται, ο Περιφερειακός Σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης "Οικολογικός Άνεμος για το Βόρειο Αιγαίο", Ηλίας Γιαννίρης, κατέθεσε την παραίτησή του, προκειμένου να υπάρξει η αντικατάσταση του από άλλο μέλος του συνδιασμού, σύφωνα με την πάγια τακτική των Οικολόγων Πράσινων, όπως εξηγεί σε επιστολή του, την οποία δημοσιοποίησε.

Η παραίτηση του κ. Γιαννίρη έγινε δεκτή από τον Περιφερειάρχη Νάσο Γιακαλλή και έτσι, όπως ανακοινώθηκε, αύριο Τρίτη 9 Απριλίου, το πρωί, θα γίνει η ορκομωσία του νέου Περιφερειακού Συμβούλου, Μιχάλη Μπάκα.

Στην επιστολή του κ. Γιαννίρη αναφέρονται τα εξής:

"Κύριε Πρόεδρε,
Με αυτή την επιστολή σας γνωστοποιώ ότι παραιτούμαι από την έδρα που κατέχω στο Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου για πολιτικούς και προσωπικούς λόγους.
Στον πολιτικό χώρο των πράσινων, όπου ανήκω, είναι συνηθισμένο να γίνεται εναλλαγή εκπροσώπων στα όργανα. Εναλλαγή έγινε και στον εκπρόσωπό μας στην ευρωβουλή και στην τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση. Δηλώνουμε έτσι το πνεύμα συλλογικότητας και συνεργασίας που πρέπει να κυριαρχεί πάνω από τη λογική της προσωπικής κατοχής της όποιας έδρας.

Κύριε Πρόεδρε,
Η απόφαση να παραιτηθώ ώστε να γίνει εναλλαγή, είναι προσωπική ηθική επιλογή και δεν είναι απόφαση κάποιου συλλογικού οργάνου. Επίσης, είναι επιλογή που δηλώνει την προτίμησή μου σε νεαρότερες ηλικίες εκπροσώπων. Στην περίπτωσή μου, θα διευκολύνει και τις προσωπικές μου προτεραιότητες, μετά τη συνταξιοδότησή μου. Τέλος, σχετίζεται και με την άρνηση της καταβολής των οδοιπορικών μου εξόδων από την Ειδική Υπηρεσία Ελέγχου από την αρχή της θητείας μου μέχρι σήμερα. Την καταβολή αυτών των εξόδων που πραγματοποίησα θα συνεχίσω να τη διεκδικώ.
Γνωρίζετε από τις τοποθετήσεις μου στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ότι ποτέ δεν θεώρησα τον εαυτό μου ως επαγγελματία πολιτικό, αλλά έναν ενεργό πολίτη που εκλέχτηκε για να εκπροσωπήσει το νέο, ανερχόμενο και απαραίτητο χώρο της πολιτικής οικολογίας. Γι αυτό και οι τοποθετήσεις μου στο Συμβούλιο, αλλά και το σύνολο της δράσης μου, στόχο είχαν όχι τη στείρα αντιπολίτευση αλλά την επισήμανση των κακώς κειμένων του παρελθόντος και τη διατύπωση θέσεων και προτάσεων για ένα αξιοβίωτο μέλλον στα νησιά μας.
Θα συνεχίσω να συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις για αυτό το στόχο.

Κύριε Πρόεδρε,
Ο αντικαταστάτης μου στην έδρα της Λέσβου, που κατέχει ο συνδυασμός μου, θα πρέπει να είναι ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Λέσβου του συνδυασμού, Μιχάλης Μπάκας, που έλαβε τους ίδιους σταυρούς με εμένα, δηλαδή το σύνολο των σταυρών του ψηφοδελτίου μας στη Λέσβο, αφού δεν προβλεπόταν σταυροδοσία για τους υποψήφιους περιφερειάρχες και αντιπεριφερειάρχες.
Παρακαλώ να διαβαστεί αυτή η επιστολή στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο και να μεριμνήσετε για την αντικατάστασή μου από τον Μιχάλη Μπάκα".

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το