Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Ο Τσίπρας δεν καταδίκασε τις απειλές του Ρουβίκωνα κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη

banner roots

Ο Τσίπρας δεν καταδίκασε τις απειλές του Ρουβίκωνα κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη
23.05.2018 | 12:49

Ο Τσίπρας δεν καταδίκασε τις απειλές του Ρουβίκωνα κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την πρωτολογία του στην προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή δεν καταδίκασε τις απειλές του Ρουβίκωνα κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η απουσία της όποιας αναφοράς στο θέμα της βίας από την ομιλία του πρωθυπουργού προκάλεσε εντύπωση στην εθνική αντιπροσωπεία.

Επίθεση Τσίπρα στον Μητσοτάκη

Ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε προσωπική επίθεση κατά του προέδρου της ΝΔ:

«Η στάση σας, κ. Μητσοτάκη, θα μείνει στην ιστορία διότι θα μνημονεύεστε ως ο πολιτικός αρχηγός που μετέτρεψε μια ιστορική παράταξη σε κόμμα διαμαρτυρίας, στείρας διαμαρτυρίας, σε κόμμα καταστροφολογίας αλλά και διαρκούς υπονόμευσης των συμφερόντων και των δυνατοτήτων της ελληνικής οικονομίας. Αλλά εδώ που έχετε φτάσει, θα πιείτε το ποτήρι μέχρι τέλους. Η Ελλάδα, μετά από οκτώ χρόνια μεγάλης περιπέτειας και κρίσης δημοσιονομικής, οικονομικής, θεσμών και αξιών, βγαίνει από αυτή την περιπέτεια».

Μητσοτάκης: Εσείς κάψατε την Αθήνα το 2008

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ για τα θέματα ανομίας και βίας από ομάδες όπως ο Ρουβίκωνας. Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης είπε χαρακτηριστικά: «Εσείς κάψατε την Αθήνα το 2008, εσείς εκθρέψατε τους Αγανακτισμένους».

Συνεχίζοντας τη δριμεία επίθεση ο κ. Μητσοτάκης, με αφορμή την επίθεση του Ρουβίκωνα στο Συμβούλιο της Επικρατείας, κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να αναμετρηθεί με «το αμαρτωλό παρελθόν και το προβληματικό παρόν». «Να καταδικάσετε τις κρεμάλες των Αγανακτισμένων και να ζητήσετε μια συγγνώμη για τον διχαστικό σας λόγο και τις ανεκδιήγητες εκφράσεις “ή εμείς ή αυτοί’’, “ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν”. Είναι δική σας ιδεοληψία ο διαχωρισμός της βίας».

Αναφερόμενος στη φράση του Νίκου Τόσκα ότι ο Ρουβίκωνας είναι «μωρό που μπουσουλάει», πρόσθεσε: «Άρα η μαμά θα το προστατεύσει με στοργή και προδέρμ».

«Σταματήστε επιτέλους να εξωραΐζετε τον τραμπουκισμό αποκαλώντας τον ακτιβισμό. Σταματήστε να διαχωρίζετε τη βία σε αυτή των ακροδεξιών και σε εκείνη του συγκεντρωμένου πλήθους», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ, για να συνεχίσει σε υψηλούς τόνους: «Αν δεν μπορείτε να τα κάνετε όλα αυτά, να παραιτηθείτε. Αλλά δεν σας επιτρέπω να αφήσετε ξανά το παραμικρό υπονοούμενο ότι η ΝΔ έχει οποιαδήποτε σχέση με βία. Εσείς κάψατε την Αθήνα το 2008, εσείς χαϊδέψατε και αποθρασύνατε τους Αγανακτισμένους όταν μιλούσαν για κρεμάλες. Εσείς εξισώνετε τη φυσική βία των μνημονίων με τη βία του σπασίματος και των προπηλακισμών. Εσείς, κ. Τσίπρα, προσθέτατε πάντα ένα "αλλά" όταν έδερναν τους δικούς μας βουλευτές και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Πάντα με έναν αστερίσκο».

Γεννηματά: Κροκοδείλια τα δάκρυά σας, κ. Τσίπρα, για τον Μπουτάρη

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, σχολίασε και την επίθεση που δέχτηκε ο Γιάννης Μπουτάρης στη Θεσσαλονίκη, χαρακτηρίζοντας «κροκοδείλια» τα δάκρυα του πρωθυπουργού:

«Τα δάκρυά σας, κ. Τσίπρα, για τη φασιστική επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη είναι κροκοδείλια. Αν ήταν πραγματικά, θα είχατε βρει τον τρόπο όλα αυτά τα χρόνια -έστω και σήμερα- να καταδικάσετε τους προπηλακισμούς κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας το 2011 στη Θεσσαλονίκη από ομάδα Αγανακτισμένων με επικεφαλής βουλευτές σας, καθώς και τις επιθέσεις εναντίον τόσων και τόσων στελεχών του ΠΑΣΟΚ. Πού να το πράξετε όμως, αφού εσείς από το βήμα της Βουλής είχατε πει "θα σας κάνουμε να μη βγαίνετε από τα σπίτια σας"; Αυτή ήταν και παραμένει η δική σας αντίληψη».

Αυξήσεις μισθών μετά το καλοκαίρι υποσχέθηκε ο Τσίπρας

Αυξήσεις μισθών μετά την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, το καλοκαίρι, υποσχέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας από τη Βουλή, όπου διεξάγεται σε υψηλούς τόνους η συζήτηση για το σχέδιο ανάπτυξης της κυβέρνησης για την «επόμενη μέρα».

«Για εμάς δεν υπάρχει ουσιαστική ανάπτυξη χωρίς αύξηση των μισθών», είπε ο πρωθυπουργός, χωρίς πάντως να παρουσιάσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, αλλά τονίζοντας πως η αρχή θα γίνει από τον κατώτατο μισθό.

Ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας πως το σχέδιο του ήταν «βάστα ΔΝΤ και βάστα Σόιμπλε» και τον κατηγόρησε πως μετέτρεψε μια ιστορική παράταξη σε κόμμα διαμαρτυρίας.

Τον λόγο μετά τον κ. Τσίπρα πήρε η Φώφη Γεννηματά, καθώς η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την οικονομία στη Βουλή διεξάγεται μετά από αίτημα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ζήτησε εν νέου εκλογές, χαρακτηρίζοντας την κυβέρνηση «επικίνδυνη». Παράλληλα, απάντησε στον κ. Τσίπρα για το θέμα των συλλογικών διαπραγματεύσεων, λέγοντας «θα έπρεπε να είχαν επανέλθει από το 2016, εσείς το παρατείνατε».

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το