Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Καλλιάνος: Αλλάζει δραματικά ο καιρός | Ερχονται ισχυρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις

banner roots

Καλλιάνος: Αλλάζει δραματικά ο καιρός | Ερχονται ισχυρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις
23.05.2018 | 13:39

Καλλιάνος: Αλλάζει δραματικά ο καιρός | Ερχονται ισχυρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Ήδη από σήμερα, ο καιρός έχει καταστεί άστατος για τις περισσότερες περιοχές της δυτικής και βορειοδυτικής Ελλάδας αφού κατά διαστήματα εκδηλώνονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Η αυριανή όμως μέρα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο, θα είναι περισσότερο βροχερή αφού αναμένονται πιο γενικευμένες βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα επηρεάσουν τα Επτάνησα και τα ηπειρωτικά τμήματα.

Με βροχές ξεκινά η Πέμπτη

Από τις πρώτες πρωινές ώρες τις Πέμπτης θα εκδηλώνονται τοπικές βροχές και ενδεχομένως τοπικές καταιγίδες σε περιοχές της δυτικής και βόρειας Ελλάδας. Από το μεσημέρι όμως τα φαινόμενα θα έχουν την τάση να επεκταθούν στις περισσότερες περιοχές της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας. 

Δεν αποκλείεται, κατά τόπους και κατά περιόδους, οι βροχές και οι καταιγίδες να έχουν έντονο χαρακτήρα.

Ενισχύεται η αστάθεια (βλ. χάρτη)

Η αστάθεια κατά τη διάρκεια της Πέμπτης θα ενισχυθεί. Αυτό σημαίνει ότι οι μεσημεριανές και απογευματινές μπόρες, βροχές και τοπικές καταιγίδες θα αποκτήσουν πιο γενικευμένο χαρακτήρα με αποτέλεσμα να επηρεαστεί ένα μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής Ελλάδας από τον άστατο καιρό. 

Οι δείκτες αστάθειας, σε προγνωστικό επίπεδο, είναι πολύ ανεβασμένοι. Επομένως, αναμένεται αρκετό νερό σε πολλές περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας, το οποίο θα σημειωθεί ενδεχομένως και σε σύντομο χρονικό διάστημα. 

Στα νησιά του Αιγαίου ο καιρός θα είναι πολύ καλύτερος διότι εκεί δεν αναμένονται βροχοπτώσεις παρά μόνο λίγες τοπικές νεφώσεις.

Βροχές και καταιγίδες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Αύριο Πέμπτη, στην Αθήνα, θα ξεκινήσει η μέρα με σχετικά καλό καιρό. Από το μεσημέρι όμως οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες. 

Στη Θεσσαλονίκη οι βροχές θα έχουν ξεκινήσει νωρίτερα, από τις πρωινές ώρες.

Χωρίς προβλήματα στις θάλασσες

Παρόλο που ο καιρός κατά διαστήματα θα είναι αρκετά άστατος, στις θάλασσες τα δρομολόγια θα πραγματοποιηθούν χωρίς το παραμικρό πρόβλημα. 

Οι εντάσεις των ανέμων στα πελάγη δεν θα ξεπερνούν τα 4-5 και πολύ τοπικά τα 6 μποφόρ.

Φυσιολογικές θερμοκρασίες

Σχεδόν φυσιολογικές -για την εποχή- θα είναι και οι θερμοκρασίες για τις περισσότερες περιοχές της χώρας, αφού στα πεδινά ηπειρωτικά τμήματα θα αγγίξουν τους 26-27 και τοπικά του 28 βαθμούς Κελσίου.

Το καλοκαίρι δεν έρχεται ακόμη

Και τις επόμενες ημέρες θα επηρεάζονται κατά διαστήματα από μπόρες, τοπικές βροχές ή καταιγίδες αρκετές περιοχές της χώρας. 

Αυτό σημαίνει ότι η αστάθεια θα επιμείνει πάνω από τον ελλαδικό χώρο. Και μάλιστα, θα επηρεαστούν και νησιά του ανατολικού και νότιου Αιγαίου από την Παρασκευή.

Πηγή: Καλλιάνος: Αλλάζει δραματικά ο καιρός -Ερχονται ισχυρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις | iefimerida.gr 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel