Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Εξετάσεις πιστοποίησης αποφοίτων Μεταλυκειακού Έτους – Τάξης Μαθητείας των ΕΠΑ.Λ.

banner roots

Εξετάσεις πιστοποίησης αποφοίτων Μεταλυκειακού Έτους – Τάξης Μαθητείας των ΕΠΑ.Λ.
07.11.2018 | 20:53

Εξετάσεις πιστοποίησης αποφοίτων Μεταλυκειακού Έτους – Τάξης Μαθητείας των ΕΠΑ.Λ.

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Ελλάδα

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των εξετάσεων πιστοποίησης των αποφοίτων του μεταλυκειακού έτους – τάξη μαθητείας της Α΄ φάσης εφαρμογής του θεσμού και των τριών πιλοτικών τάξεων μαθητείας, θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα νέες εξετάσεις πιστοποίησης για τους απόφοιτους των 16 ειδικοτήτων της Β΄ φάσης εφαρμογής του θεσμού (σχολικό έτος 2017 – 2018) και των δύο πιλοτικών τάξεων μαθητείας.

Οι εξετάσεις πιστοποίησης περιλαμβάνουν θεωρητικό και πρακτικό μέρος σε αντιστοιχία με τα προγράμματα σπουδών της κάθε ειδικότητας, οδηγούν στη λήψη Πτυχίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης αντίστοιχης ειδικότητας Επιπέδου 5 με βάση το Εθνικό και το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων και θα διεξαχθούν στο τέλος Ιανουαρίου του 2019 σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.).

Οι υποψήφιοι για την καλύτερη προετοιμασία τους έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε Προπαρασκευστικό Πρόγραμμα Πιστοποίησης (35 ώρες κατανεμημένες σε 7 5ωρα) που θα υλοποιήσει το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων σε περιφερειακό επίπεδο. Με την υπ’ αριθμ. Φ11/97153/Δ4/2018 (ΦΕΚ 2230/Β) Υπουργική Απόφαση προβλέπεται ο τρόπος οργάνωσης του Προπαρασκευαστικού Προγράμματος Πιστοποίησης, το οποίο υλοποιείται με ευθύνη των Περιφερειακών Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε συνεργασία με τα Επαγγελματικά Λύκεια ή τα Εργαστηριακά Κέντρα.

Οι ημερομηνίες για τις αιτήσεις των υποψηφίων για τις εξετάσεις καθώς και οι ημερομηνίες για τις αιτήσεις των εκπαιδευτικών που θα διδάξουν στο Προπαρασκευστικό Πρόγραμμα Πιστοποίησης θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

Με ανακοίνωσή του ο ΕΟΠΠΕΠ προσκαλεί εκπαιδευτικούς, εκπαιδευτές και επαγγελματίες σχετικών ειδικοτήτων να συμμετάσχουν με αίτησή τους από 02/11/2018 έως 16/11/2018, στο υπομητρώο των Ειδικών Επιστημόνων – Τεχνικών, προκειμένου να αναλάβουν την κατάρτιση καταλόγου θεμάτων ειδικοτήτων και τη διενέργεια των Εξετάσεων Πιστοποίησης των αποφοίτων του Μεταλυκειακού Έτους – Τάξη Μαθητείας των ΕΠΑ.Λ. http://www.eoppep.gr/index.php/el/announcements/1216-proskl_ekdil_endiaf_entaxi_ypom_a3

Οι ειδικότητες του Μεταλυκειακού Έτους- Τάξης Μαθητείας των ΕΠΑ.Λ. για τις οποίες θα πραγματοποιηθούν εξετάσεις πιστοποίησης είναι οι παρακάτω:

  1. Τεχνικός Τεχνολογίας Τροφίμων και Ποτών
  2. Υπάλληλος Τουριστικών Επιχειρήσεων
  3. Γραφικών Τεχνών
  4. Τεχνικός Ηλεκτρονικών και Υπολογιστικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων, Δικτύων και Τηλεπικοινωνιών
  5. Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ψύξης Αερισμού και Κλιματισμού
  6. Βοηθός Ιατρικών –Βιολογικών Εργαστηρίων
  7. Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων
  8. Αισθητικής Τέχνης
  9. Βοηθός Φυσικοθεραπευτή
  10. Βοηθός Νοσηλευτή
  11. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις (πιλοτικές τάξεις)
  12. Σχεδιαστής δομικών έργων και γεωπληροφορικής
  13. Τεχνικός εφαρμογών πληροφορικής 1
  14. Τεχνικός ηλεκτρολογικών συστημάτων, εγκαταστάσεων και δικτύων
  15. Τεχνικός Οχημάτων
  16. Τεχνικός φυτικής παραγωγής
  17. Σύγχρονη επιχειρηματική γεωργία (πιλοτική τάξη)
  18. Υπάλληλος διοίκησης και οικονομικών υπηρεσιών

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το