Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Θύελλα για την ηχογράφηση Στουρνάρα από Πολάκη

banner roots

Θύελλα για την ηχογράφηση Στουρνάρα από Πολάκη
19.02.2019 | 08:52

Θύελλα για την ηχογράφηση Στουρνάρα από Πολάκη

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Νέες απειλές από τον αποθρασυμένο μετά την κάλυψη του Μαξίμου υπουργό, που απειλεί μέσω facebook τον Γιάννη Στουρνάρα: Σου δίνω τρεις μέρες, μετά θα έρθω να κουβεντιάσουμε από κοντά - Ζητείται παρέμβαση της Δικαιοσύνης - Αναμένεται αντίδραση και από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

Πολυεπίπεδη θύελλα, με απροσδιόριστες θεσμικές επιπτώσεις τόσο εντός της χώρας όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, προκαλούν οι άνευ προηγούμενου έκνομες ενέργειες του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη να καταγράψει και να δώσει στη δημοσιότητα τις πρωτοφανείς τηλεφωνικές απειλές που εκτόξευσε κατά του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα.

Με συμπεριφορά που είναι απολύτως ασυμβίβαστη με πολιτικό στέλεχος και η οποία παραπέμπει στη δράση τραμπούκων του υποκόσμου, οι οποίοι όχι μόνον δεν διστάζουν να καταπατούν με προκλητικό τρόπο τη νομιμότητα, αλλά μέχρι του σημείου να διαφημίζουν δημοσίως τις παρανομίες τους, ο κ. Πολάκης ξεπέρασε ακόμη και τον ίδιο του τον εαυτό.

 

Αποθρασυμένος, κατά τα φαινόμενα, από την υποστήριξη της Κουμουνδούρου και την έμμεση κάλυψη που του παρέχει το Μέγαρο Μαξίμου για τις επανειλημμένες προκλήσεις του σε βάρος των πολιτικών και των μέσων ενημέρωσης που του ασκούν κριτική για τα έργα και τις ημέρες του, ο αναπληρωτής υπουργός έδειξε ότι δεν υπολογίζει κανέναν και τίποτε.

Στις 2 τα ξημερώματα απόψε μάλιστα, ο κύριος Πολάκης έκανε νέα ανάρτηση στο προφίλ του στο facebook, εξαπολύοντας μαφιόζικου τύπου απειλές και... τελεσίγραφα προς τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος. Ως άλλος αρχηγός της «κόζα νόστρα», τον καλεί να... συμμορφωθεί με τις υποδείξεις του μέσα σε τρεις ημέρες, καθώς σε διαφορετική περίπτωση, «θαρθω απο κει να κουβεντιάσουμε απο κοντα» (sic)! Αν αναζητήσει κανείς διαφορές με τις πρακτικές της μαφίας, που επίσης δίνει τελεσίγραφα για να ικανοποιηθούν τα συμφέροντά της, διαφορετικά απειλεί με «επισκέψεις» τα θύματά της, δεν μπορεί να βρει πολλές...

 

«Θα περιμενω 3 μερες να ελέγξετε ΚΑΙ τα δάνεια που σας ειπα στο τηλεφωνο....Μετα ,αν δεν ,....θαρθω απο κει να κουβεντιάσουμε απο κοντα...», ήταν η ακριβής φράση, όχι του «Νονού», αλλά του υπουργού Παύλου Πολάκη.

 

Σωρεία κακουργημάτων

Παριστάνοντας τον δήθεν θιγμένο από την εύλογη, όπως ο ίδιος αναγνώρισε, ενέργεια της διοίκησης της Τράπεζας της Ελλάδος να ερευνήσει την προκλητική χορήγηση από την Τράπεζα Αττικής καταναλωτικού δανείου 100.000 ευρώ, όπως αποκάλυψε το «Πρώτο Θέμα» τη Κυριακής, ο αναπληρωτής υπουργός προέβη σε σωρεία παρανομιών που δεν μπορεί και δεν πρέπει να περάσουν απαρατήρητες από τα θεσμικά όργανα της ελληνικής Πολιτείας που είναι επιφορτισμένα με την απονομή Δικαιοσύνης.

 

Έγκυροι νομικοί κύκλοι εκτιμούν ότι είναι απαραίτητη η παρέμβαση τη Δικαιοσύνης –«αυτό τουλάχιστον θα γινόταν σε οποιαδήποτε δημοκρατική χώρα του πλανήτη», αναφέρουν- προκειμένου να ελεγχθεί ο κ. Πολάκης για σωρεία κακουργηματικών πράξεων όπως είναι ο εκβιασμός, η απειλή, η εξωθεσμική παρέμβαση, η παράνομη καταγραφή τηλεφωνικών συνομιλιών, η συκοφαντική δυσφήμιση, και άλλα. 

Πολιτικοί παρατηρητές επισημαίνουν ότι ο κ. Πολάκης δεν μπορεί να παραμείνει στη θέση του, όσο και αν έχει τις ευλογίες του ίδιου του πρωθυπουργού, καθώς η επίθεση του στον διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος δεν είναι μόνον προσβολή στο πρόσωπο του κ. Στουρνάρα, αλλά συνιστά και πρόκληση σε βάρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και εν γένει των ευρωπαϊκών θεσμών. 


ΝΔ: Τι θα κάνει η Δικαιοσύνη;

Η αξιωματική αντιπολίτευση, με ανακοίνωση της, ζήτησε την παρέμβαση της Δικαιοσύνης κάνοντας λόγο «εξόφθαλμη κακουργηματική ενέργεια». 
«Δεν υπάρχουν πια λόγια για να περιγράψει κανείς την κατάντια που οδηγεί την Ελλάδα η κυβέρνηση Τσίπρα», ανέφερε το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας. «Ο Παύλος Πολάκης ζηλεύοντας τις πρακτικές του Γιάνη – Κλουζώ Βαρουφάκη αποπειράθηκε σήμερα να εκβιάσει τον κεντρικό Τραπεζίτη της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα ηχογραφώντας μια τηλεφωνική συνομιλία τους», πρόσθεσε, καταλήγοντας: «Η είδηση είναι ότι ο κ. Τσίπρας εξακολουθεί να καλύπτει τον ανεκδιήγητο υπουργό του, ενώ μετατρέπει την Ελλάδα σε Μπανανία».

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel