Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Στη Βουλή η υπόθεση Novartis

banner roots

Στη Βουλή η υπόθεση Novartis
09.04.2019 | 09:17

Στη Βουλή η υπόθεση Novartis

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Σκευωρία καταγγέλλουν ΝΔ και ΚΙΝΑΛ μετά τη δημοσιοποίηση του πορίσματος που ούτε λεφτά σε λογαριασμούς βρήκε ούτε αποκάλυψε υπόγειες διαδρομές «μαύρου» πολιτικού χρήματος - Ζητείται άρση ασυλίας μόνο για τον Λοβέρδο που απαντά: Πολιτική σκευωρία κακοποιών - Στο αρχείο για 4 η υπόθεση, «όμηροι» για περαιτέρω έρευνα πέντε άτομα

Ως χάρτινος πύργος καταρρέει μέρα με τη μέρα «το μεγαλύτερο σκάνδαλο του αιώνα» όπως το έχει αποκαλέσει η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης, αλλά και πρωτοκλασάτα στελέχη του Μαξίμου, που δεν είναι άλλο από αυτό της φαρμακοβιομηχανίας Novartis, καθώς όσο περνάει ο χρόνος εδραιώνεται περίτρανα ότι όλη η υπόθεση στήθηκε για τους πολιτικούς αντιπάλους της κυβέρνησης και μάλιστα χρησιμοποιείται αμείλικτα κατά την προεκλογική περίοδο.

Πρέπει να επισημανθεί, ότι δεν βρέθηκαν χρήματα σε τραπεζικούς λογαριασμούς των εμπλεκομένων προσώπων, ούτε αποκαλύφθηκαν υπόγειες διαδρομές μαύρου πολιτικού χρήματος.

 

Χθες το απόγευμα, από τα δέκα αρχικά πρόσωπα που είχε εμπλέξει η Δικαιοσύνη στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας, στη Βουλή διαβιβάστηκε η δικογραφία για μόνο τον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέα Λοβέρδο, ενώ αρχειοθετήθηκε η υπόθεση ως προς τους Παναγιώτη Πικραμμένο, Ευάγγελο Βενιζέλο, Ανδρέα Λυκουρέντζο και Γιώργο Κουτρουμάνη.

Αντίθετα, σε πολιτική ομηρία παραμένουν, λόγω των εκλογών οι Αντώνης Σαμαράς, Γιάννης Στουρνάρας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Άδωνις Γεωργιάδης και Μάριος Σαλμάς, καθώς ως προς αυτούς η εισαγγελική έρευνα συνεχίζεται ακόμα.

 

Σημειώνεται ότι ο κ.Σαμαράς, φέρεται αποφασισμένος να πάει την υπόθεση «μέχρι τέλους», όπως σχολίαζαν χθες συνεργάτες τους, παραπέμποντας στην αρχική δήλωση του πρώην πρωθυπουργού ο οποίος είχε μιλήσει για «την πιο αδίστακτη και γελοία σκευωρία που έγινε ποτέ», ενώ ακολούθως, προσφεύγοντας στη Δικαιοσύνη είχε πει «Θα τους πάω μέχρι τέλους».

Λοβέρδος: Πολιτική αλητεία

Άμεση ήταν η αντίδραση του Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος έκανε λόγο για «πολιτική αλητεία μιας συμμορίας κακοποιών», ενώ από την πλευρά της η Νέα Δημοκρατίας τόνισε ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη σκευωρία που έχει στήσει ελληνική κυβέρνηση κατά των πολιτικών της αντιπάλων. Από την πλευρά του το ΚΙΝΑΛ επισημαίνει ότι «η Κυβέρνηση χρησιμοποιεί την υπόθεση της Novartis μόνο για τις μικροκομματικές της επιδιώξεις, για την εξόντωση των πολιτικών της αντιπάλων» και ότι «η σκευωρία θα καταπέσει απόλυτα και οι εμπνευστές και εκτελεστές της θα λογοδοτήσουν».

Υπενθυμίζεται ότι το Μάιο του 2018, η Βουλή αποφάνθηκε ότι είναι αναρμόδια να ασκήσει ποινική δίωξη για μια ενδεχόμενη δωροδοκία των 10 υπό έλεγχο πολιτικών προσώπων και έστειλε πίσω τον φάκελο στις εισαγγελικές αρχές. Όμως, απαιτήθηκαν έντεκα μήνες μετά την επιστροφή της δικογραφίας από τη Βουλή στην Δικαιοσύνη, για να ολοκληρωθεί, τμήμα της έρευνας για πέντε από τα ελεγχόμενα πρόσωπα με κατάληξη για τα τέσσερα να τεθεί στο αρχείο και να ζητηθεί άρση ασυλίας με «ενδείξεις» δωροδοκίας για ένα μόνο πολιτικό πρόσωπο.

Έτσι, με την μεταβίβαση της δικογραφίας από τις εισαγγελικές αρχές στη Βουλή (μέσω του υπουργείου Δικαιοσύνης) ζητείται η άρση της ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου, καθώς είναι εν ενεργεία βουλευτής, προκειμένου να κληθεί να παρέχει εξηγήσεις στους εισαγγελείς διαφθοράς για αποχρώσες ενδείξεις δωροδοκίας.

 

Η εισαγγελική έρευνα που στάλθηκε στη Βουλή αφορά το χρονικό διάστημα από τον Απρίλιο 2011 έως το Μάιο του 2012 και αφορά την κοστολόγηση 4 φαρμάκων της Novartis (Gilenya, Tasigna (των 150 mg και 200 mg) και Lucentis), ενώ παράλληλα η έρευνα συνεχίζεται για άλλα χρονικά διαστήματα και τις τιμολογήσεις άλλων φαρμάκων.

Τα 4 αυτά φάρμακα διατέθηκαν στην Ελληνική αγορά σε υψηλές τιμές σε σχέση με άλλες Ευρωπαϊκές χώρες και αυξήθηκε αισθητά ο τζίρος της φαρμακοβιομηχανίας το επίμαχο χρονικό διάστημα.

Πού στηρίζονται οι εισαγγελείς διαφθοράς

Οι εισαγγελείς διαφθοράς στηρίζονται σε καταθέσεις μαρτύρων, χειρόγραφες σημειώσεις, βίντεο και σε εικονικά τιμολόγια προς 3 ραδιοφωνικούς σταθμούς (Σκάι, Το Βήμα και Αθήνα 9,84) που εκδόθηκαν από διαφημιστική εταιρεία, που μέχρι τώρα δεν ήταν γνωστή η εμπλοκή της στην εν λόγω υπόθεση. Η διαφημιστική αυτή εταιρεία φέρεται ότι λειτούργησε ως «πλυντήριο» χρημάτων που ξεπερνούν τις 100.000 ευρώ.

Πάντως, την εμπλοκή του Ανδρέα Λοβέρδου οι εισαγγελείς διαφθοράς τη συνδέουν με τις καταθέσεις μαρτύρων και τη διαφημιστική εταιρεία, χωρίς ωστόσο να έχουν βρει κάτι συγκεκριμένο.

Εξάλλου, σήμερα και αύριο θα σταλούν 20 με 30 κλήσεις προς μη πολιτικά πρόσωπα προκειμένου να καταθέσουν ως ύποπτοι για δωροδοκία και πιθανά για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Τα μη πολιτικά πρόσωπα είναι μέλη επιτροπών, εταιρειών, κ.λπ.

Αναφορικά για τους 5 πολιτικούς ομήρους θα ξεκαθαρίσει το τοπίο μέσα στον Απρίλιο ή στις αρχές του επόμενου μήνα, εάν και για ένα πολιτικό πρόσωπο από τα 5 οι εξελίξεις θα είναι πολύ γρήγορες.

Μαρτυρική κατάθεση

Όπως έγινε γνωστό ήταν ένας μάρτυρας ο οποίος κατέθεσε κατ΄ επανάληψη από τον Οκτώβριο του 2018 έως και πρόσφατα που έκανε ειδική αναφορά στον Ανδρέα Λοβέρδο.

Να σημειωθεί ότι αναλόγου περιεχομένου κατάθεση είχε κάνει και η προστατευόμενη μάρτυς «Μάξιμου Σαράφη» που πρόκειται για γυναίκα, η οποία είχε άμεση επαφή και σχέση με τον αντιπρόεδρο της Novartis Κωνσταντίνο Φρουζή.

Σύμφωνα λοιπόν με τον μάρτυρα ο Ανδρέας Λοβέρδος ενώ όφειλε να επανατιμολογεί τα φάρμακα λαμβάνοντας ως τιμή τον μέσο όρο των τριών φθηνότερων χωρών στην Ευρώπη επέλεγε άλλες μεθόδους τιμολόγησης προς όφελος της φαρμακοβιομηχανίας. 

Πάντα σύμφωνα με τον ίδιο μάρτυρα ουσιαστική συμμετοχή έχει και μία εταιρεία επικοινωνίας η οποία χρηματοδοτήθηκε από την Novartis για να χρηματοδοτήσει με τη σειρά της τη διοργάνωση του προεκλογικού αγώνα της πρώην γενικής γραμματέως Κοινωνικής Ασφάλισης και υποψήφιας με το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι.

Κατά την ίδια κατάθεση το 2011 ο Ανδρέας Λοβέρδος καθυστέρησε εσκεμμένα τη τιμολόγηση φαρμάκων ώστε να διατηρούνται οι παλιές υψηλές τιμές.

Αναλυτικότερα, τον Ιούνιο του 2011 με υπουργική απόφαση αντί να ορίσει ως τιμή τον μέσο όρο των 3 χαμηλότερων φαρμάκων όρισε το 70% της τιμής του 2009. Κάτι που είχε ως αποτέλεσμα, πάντα σύμφωνα με τον μάρτυρα, να ζημιωθεί το Ελληνικό Δημόσιο πάνω από 50 εκατ. ευρώ στην πολυεθνική.

Ο ίδιος μάρτυρας φέρεται να καταθέτει και για συγκεκριμένο φάρμακο (Gilenya) της Novartis το οποίο τον Αύγουστο του 2011 κατά τη διάρκεια επανατιμολόγησης μόνο παλαιών φαρμάκων προστέθηκε στο τέλος του καταλόγου -αν και ήταν καινούργιο- αφήνοντας απέξω δύο σκευάσματα για την ίδια ασθένεια άλλων εταιρειών.

Ακόμη, σύμφωνα με το μάρτυρα, τον Απρίλιο του 2012 ο πρώην υπουργός έβαλε με τον ίδιο τρόπο στην κυκλοφορία ένα ακόμα φάρμακο, το Tasigna, της φαρμακοβιομηχανίας Novartis και πάλι, παρά το απαγορευτικό πλαίσιο.

Λήγει στις 12 Απριλίου η θητεία Τουλουπάκη

Παράλληλα, στις 12 Απριλίου λήγει η θητεία της επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη στη θέση αυτή.

Ήδη, τη Δευτέρα στάλθηκε στον Άρειο Πάγο από το υπουργείο Δικαιοσύνης το προβλεπόμενο από τη νομοθεσία ερώτημα για την πλήρωση της θέσης της Ελένης Τουλουπάκη.

Μέχρι 15 Απριλίου θα συνέλθει το αρμόδιο δικαστικό όργανο (15μελές Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο) προκειμένου ή να ανανεώσει τη θητεία της Ελένης Τουλουπάκη ή να αναλάβει άλλος εισαγγελικός λειτουργός επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς.

Λοβέρδος: Μόνο για πολιτική αλητεία μιας συμμορίας κακοποιών οφείλουμε να μιλάμε.

Άμεση ήταν η αντίδραση του Ανδρέα Λοβέρδου όταν έγινε γνωστό ότι ζητείται η άρση της ασυλίας του για την υπόθεση Novartis, ο οποίος δήλωσε:

Όταν αναδύθηκε στην επιφάνεια αυτή η ελεεινή και δυσώδης πλεκτάνη είχα χαρακτηρίσει τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς της άθλιους και με χαρακτηριστικά παλιανθρώπων. Μετά το σημερινό συμπληρώνω: πρόκειται περί κακοποιών. Και κακώς ορισμένοι μιλούν για φαρσοκωμωδία. Εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα, μόνο για πολιτική αλητεία μιας συμμορίας κακοποιών οφείλουμε να μιλάμε.

Ακόμη κι αν χρειαστεί να γυρίσω τη γη ανάποδα, θα το κάνω, προκειμένου οι υπεύθυνοι να λογοδοτήσουν από το εδώλιο του κατηγορουμένου. Έχω ήδη καταθέσει από τις 26 Φεβρουαρίου 2018 μηνύσεις κατά των κουκουλοφόρων ψευδομαρτύρων. Τώρα δηλώνω ότι θα προχωρήσω σε υποβολή μηνύσεων για τα αδικήματα που τελέστηκαν και τελούνται σε βάρος μου, συμπεριλαμβανομένου και του κακουργήματος της κατάχρησης εξουσίας, εναντίον όλων ανεξαιρέτως των εμπλεκομένων προσώπων. Προφανέστατα έχω εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη. Δεν έχω όμως καμία εμπιστοσύνη στους λίγους, εκείνους και εκείνες, που καταχράστηκαν την εξουσία τους και παραβίασαν τον όρκο που έχουν δώσει

Και κάτι απολύτως προσωπικό, αλλά συνάμα βαθύτατα πολιτικό. Είμαι ο πιο στοχοποιημένος πολιτικός μετά το 1989. Η στήριξη, όμως, του κόσμου μετατρέπει τις κατηγορίες των άθλιων κακοποιών σε τίτλο τιμής για μένα.

Νέα Δημοκρατία: Η μεγαλύτερη σκευωρία που έχει στήσει ελληνική κυβέρνηση

Από την πλευρά της η ΝΔ σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Το δήθεν “μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως ελληνικού κράτους” αποδεικνύεται η μεγαλύτερη σκευωρία που έχει στήσει ελληνική κυβέρνηση κατά των πολιτικών της αντιπάλων. 

Το δυστύχημα είναι ότι στο σκάνδαλο αυτό, ηθελημένα ή μη, φαίνεται να συμπράττουν και δικαστικοί λειτουργοί, οι οποίοι δέχθηκαν να ανακοινώσουν σε… δόσεις το πόρισμά τους για την υπόθεση Novartis, εξυπηρετώντας έτσι τις επικοινωνιακές σκοπιμότητες του Μαξίμου. Σκοπιμότητες τις οποίες, άλλωστε, είχαν προαναγγείλει τα δημοσιογραφικά φερέφωνα της κυβέρνησης.

Το γεγονός, ωστόσο, ότι η Δικαιοσύνη στέλνει στο αρχείο τις δήθεν κατηγορίες, εκθέτει με πρωτοφανή τρόπο τους κυβερνητικούς σκευωρούς. Ας γνωρίζουν ότι θα απολογηθούν, καθώς εξακολουθούν να εργαλειοποιούν τη Δικαιοσύνη ενόψει των επικείμενων εκλογικών αναμετρήσεων.

Όλοι οι πολίτες, άλλωστε, έχουν πια καταλάβει το φιάσκο της Novartis και τη σκευωρία που πήγε να στήσει μια κυβέρνηση η οποία έχει τα σκάνδαλα στο… πετσί-της».

ΚΙΝΑΛ: Η σκευωρία θα καταπέσει απόλυτα

Το ΚΙΝΑΛ επισημαίνει:

Με τις σημερινές εξελίξεις επιβεβαιώνεται πια απόλυτα ότι η Κυβέρνηση χρησιμοποιεί την υπόθεση της Novartis μόνο για τις μικροκομματικές της επιδιώξεις, για την εξόντωση των πολιτικών της αντιπάλων.

Ενώ απέφυγε να ερευνήσει ουσιαστικά το πραγματικό σκάνδαλο με την εκτόξευση των τιμών των φαρμάκων στο οποίο εμπλέκονται και Υπουργοί της, εμμένει στην σκευωρία στοχοποιώντας συγκεκριμένα στελέχη και μάλιστα ...με δόσεις.

Δεν θα της περάσει. Η σκευωρία θα καταπέσει απόλυτα και οι εμπνευστές και εκτελεστές της θα λογοδοτήσουν.

Ποτάμι: Δεν χωρούν μικροπολιτικά παιχνίδια

Η εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού Κατερίνα Μπακογιάννη ανέφερε:

«Οι Έλληνες απαιτούν την αλήθεια για το σκάνδαλο Novartis. Δεν χωρούν μικροπολιτικά παιχνίδια. Oύτε από την κυβέρνηση που θέλει αίμα στη προεκλογική αρένα, ούτε από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που κάνουν λες και δεν έχουν ευθύνη για το πάρτι επί ημερών τους στη φαρμακευτική δαπάνη. Όλα στο φως, τώρα!» 

Μαξίμου: Θράσος τα περί σκευωρίας

Το Μαξίμου σε ανακοίνωση του αναφέρει:

Από την πρώτη στιγμή που το σκάνδαλο της Novartis ήρθε στο φως της δημοσιότητας, ΝΔ και ΚΙΝΑΛ έσπευσαν μέσα στον πανικό και τον τρόμο τους να εξυβρίσουν την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, να προχωρήσουν σε μηνύσεις εναντίον εισαγγελικών και δικαστικών λειτουργών, να απειλήσουν πολιτικούς αντιπάλους με ειδικά δικαστήρια, να μιλήσουν για σκευωρίες και στημένες δίκες.

Σήμερα όμως, μετά τις δικαστικές εξελίξεις στην υπόθεση Novartis, φαίνεται ότι τελικά είχαν και έχουν τους λόγους τους.

Είχαν και έχουν τους λόγους να είναι πανικόβλητοι, καθώς όλος ο λαός γνωρίζει ότι έστηναν δουλειές, ότι έβαζαν χέρι στο δημόσιο χρήμα παρασιτώντας σε βάρος του ελληνικού λαού, ότι υπηρετούσαν και συνεχίζουν να υπηρετούν δουλικά τα επιχειρηματικά συμφέροντα από τα οποία εξαρτώνται.

Οι ίδιοι που, πριν από λίγες εβδομάδες, υιοθετούσαν την εσωτερική έρευνα της Novartis ως απόδειξη της αθωότητάς τους, έρχονται σήμερα, με θράσος που περισσεύει, να μιλήσουν για σκευωρίες προσβάλλοντας βάναυσα την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη.

Από εδώ και στο εξής, οι επιθέσεις τους θα ενταθούν, οι ύβρεις τους θα γίνουν χυδαιότερες και η στάση τους ακόμη πιο προκλητική, πράγμα που αποτελεί και την πιο απτή απόδειξη της ενοχής τους. 

Υπουργός Δικαιοσύνης: Υποκρισία από την αντιπολίτευση

Μαθήματα ηθικής και πολιτικής συμπεριφοράς προς την αντιπολίτευση κάνει με σημερινή δήλωσή του ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου με αφορμή τη διαβίβαση προς εκείνο της δικογραφίας της Novartis προκειμένου να τη διαβιβάσει στη Βουλή.

Βλέποντας καθαρά πλέον ο υπουργός Δικαιοσύνης ότι είναι « άνθρακας ο θησαυρός» οι κυβερνητικές κορώνες για το περιβόητο σκάνδαλο της Novartis, δεν παραλείπει να κάνει λόγο για επιχείρησης στοχοποίησης και να εκφοβισμού των δικαστών από την πλευρά των κομμάτων της αντιπολίτευσης. 

Ο Μιχάλης Κολογήρου επισημαίνει ότι «το πολιτικό μπλοκ της Νέας Δημοκρατίας και του Κινήματος Αλλαγής επιτίθεται κατά της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης» και συνεχίζει:

«Υποκριτικά, τα δυο κόμματα της αντιπολίτευσης φαίνεται ότι επιφυλάσσουν στον εαυτό τους την ευχέρεια να παρεμβαίνουν στη Δικαιοσύνη, επιχειρώντας να στοχοποιήσουν και να εκφοβίσουν τους δικαστές που στο πλαίσιο των καθηκόντων τους προβαίνουν σε δικονομικές ενέργειες, ενώ ταυτόχρονα προσπαθούν να εμφανιστούν ως θύματα, διαμαρτυρόμενα για δήθεν παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη από την πλευρά της Κυβέρνησης».

Παράλληλα, ο κ. Καλογήρου, επισημαίνει ότι «κάθε τοποθέτηση επάνω στα πολιτικά ζητήματα που αναδεικνύουν οι υποθέσεις των σκανδάλων που έλαβαν χώρα επί της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ είναι εύλογη και αναμενόμενη, όσο και αν ο τρόπος και το ύφος που επιλέγεται από μέρους τους χαρακτηρίζει ηθικά απαξιωμένους πολιτικούς σχηματισμούς, αποκομμένους από την κοινωνία».

Δεν παραλείπει ο κ. Καλογήρου να αναφερθεί σε λαϊκίστικα τεχνάσματα, όπως είναι: «Ο ελληνικός λαός έχει ήδη γνώση περί του τι συνέβαινε στη χώρα και συνεπώς δεν μπορεί σήμερα να παραπλανηθεί από κανέναν. Είναι βέβαιο ότι ο Ελληνικός λαός μπορεί να κρίνει και να βρίσκει την πολιτική διέξοδο στις ελπίδες του για την κάθαρση του πολιτικού συστήματος».

Όμως, σε ύφος καθηγητή Θρησκευτικών, ο κ. Καλογήρου αναφέρει ότι «τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν έχουν κανένα δικαίωμα να εμπλέκουν στην απεγνωσμένη προσπάθειά τους να διασωθούν από τις συνεχιζόμενες αποκαλύψεις ποινικών υποθέσεων (Novartis, θαλασσοδάνεια κ.ά.) τους θεσμούς της Δικαιοσύνης, διασπείροντας ηθικούς πανικούς και προκαλώντας μια κατευθυνόμενη, γενικευμένη αίσθηση απαξίωσής τους τέτοια, που να καθίσταται επικίνδυνη για την ίδια τη Δημοκρατία. Κάθε τέτοια στάση είναι αποκρουστική και αποδοκιμαστέα».

Άδωνις Γεωργιάδης: Αν είχαν βρει κάτι σοβαρό θα είχαν ασκήσει δίωξη

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης , μιλώντας στο τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, τόνισε μεταξύ άλλων ότι μετά από δύο χρόνια οι δικαστές που χειρίστηκαν την υπόθεση είναι έκθετοι γιατί όφειλαν να πουν συγκεκριμένα τι βρήκαν.

«Αν είχαν βρει κάτι σοβαρό οι 5 δεν θα ήμασταν υπό έρευνα αλλά υπό δίωξη» σημείωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «οι μάρτυρες που έχουν πει ψέματα για τους 4 δεν μπορεί να λένε αλήθεια για τους υπόλοιπους... Δεν μπορεί ένας μάρτυρας να είναι ψεύτης για Πικραμένο και αληθινός για τον Γεωργιάδη» τόνισε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, ο κ. Γεωργιάδης, δήλωσε απόλυτα βέβαιος για την αθωότητα του Ανδρέα Λοβέρδου λέγοντας μάλιστα ότι μόνο επί υπουργίας Ξανθού και Πολάκη αυξάνονται τα κέρδη της Novartis.

O Αδωνις Γεωργιάδης είπε ακόμα ότι θα γίνει έρευνα για την σκευωρία Novartis και ζήτησε να αρθεί η προστασία των μαρτύρων και τόνισε ότι θα προβεί σε αγωγές σε βάρος των φιλοκυβερνητικών μέσων ενημέρωσης που ανέφεραν ότι βρέθηκαν μίζες.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το