Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Χαλκιδική: Πάνω από 100 χλμ. οι άνεμοι | 6 νεκροί, ένας αγνοούμενος και μία γυναίκα δίνει μάχη για τη ζωή (photos & videos)

banner roots

Χαλκιδική: Πάνω από 100 χλμ. οι άνεμοι | 6 νεκροί, ένας αγνοούμενος και μία γυναίκα δίνει μάχη για τη ζωή (photos & videos)
11.07.2019 | 12:50

Χαλκιδική: Πάνω από 100 χλμ. οι άνεμοι | 6 νεκροί, ένας αγνοούμενος και μία γυναίκα δίνει μάχη για τη ζωή (photos & videos)

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Ελλάδα

Έξι νεκροί, δεκάδες τραυματίες, ξεριζωμένα δέντρα, αναποδογυρισμένα αυτοκίνητα, ανυπολόγιστες υλικές ζημιές, δρόμοι που μετατράπηκαν σε χειμάρρους: αυτός είναι ο μέχρι στιγμής τραγικός απολογισμός των ακραίων καιρικών φαινομένων που έπληξαν χθες βράδυ τη Χαλκιδική. Οι άνεμοι που έπληξαν την περιοχή είχαν ταχύτητα πάνω από 100 χιλιόμετρα την ώρα!

Νεκροί είναι: Μία γυναίκα από τη Ρουμανία, 54 ετών και ο 8χρονος γιος της, οι οποίοι έτρωγαν σε ταβέρνα στη Νέα Πλάγια, όταν ο τυφώνας παρέσυρε το στέγαστρο κάτω από το οποίο βρίσκονταν στην παραλία. Αποτέλεσμα η γυναίκα να καταπλακωθεί από το στέγαστρο ενώ μαρτυρίες θέλουν τον 8χρονο να έχασε τη ζωή του όταν ο αέρας τον σήκωσε ψηλα΄και τον πέταξε με δύναμη στην απέναντι τζαμαρία ενώ προσπαθούσε να τρέξει για να σωθεί! Ένας Ρώσος πατέρας και ο μόλις δύο ετών γιος του περνούσαν σε περιοχή που είχε δέντρα στη Νέα Ποτίδαια και καταπλακώθηκαν. Και δύο ηλικιωμένοι από την Τσεχία, ηλικίας 72 και 70 ετών, που σκοτώθηκαν μέσα στο τροχόσπιτό τους, το οποίο σήκωσε ο αέρας!

Μία γυναίκα 72 ετών είναι η πιο σοβαρά τραυματισμένη. Νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου και σύμφωνα με πληροφορίες η κατάστασή της είναι κρίσιμη, καθώς ΄φερει σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Συνολικά, το πρωί της Πέμπτης, 23 άτομα νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Χαλκιδικής και της Θεσσαλονίκης. Ανάμεσά τους και πέντε παιδιά που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Γεννηματάς.  Πρόκειται για τέσσερα κορίτσια και ένα αγόρι, ηλικίας από 3,5 έως 13 ετών, όλα Ελληνόπουλα εκτός από ένα κορίτσι από τη Σερβία, που τραυματίστηκαν από αιωρούμενα αντικείμενα λόγω της θεομηνίας και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο από τις περιοχές Φλογητών και Νέων Πλάγιων Χαλκιδικής. Ενα παιδί χρειάστηκε να χειρουργηθεί λόγω τραύματος στο κεφάλι, αλλά πλέον νοσηλεύεται όντας εκτός κινδύνου. Τα υπόλοιπα παιδιά έχουν θλαστικά τραύματα και δεν αντιμετωπίζουν κάτι σοβαρό.

Αγνοείται ψαράς στη Νέα Καλλικράτεια

Μεγάλη αγωνία υπάρχει για τον ψαρά που αγνοέιται στη Νέα καλλικράτεια. Το Λιμενικό Σώμα πραγματοποιεί έρευνες με κάθε μέσο στη θαλάσσια περιοχή της Νέας Καλλικράτειας για τον εντοπισμό ενός 62χρονου αλιέα, που βγήκε το απόγευμα της Τετάρτης για ψάρεμα με το σκάφος του ενώ στην περιοχή επικρατούσαν κακές καιρικές συνθήκες.

Στις έρευνες από το πρωί της Πέμπτης συμμετέχει ένα ελικόπτερο Αγκούστα Μπελ της Πολεμικής Αεροπορίας, δύο πλωτά του λιμενικού, παραπλέοντα πλοία αλλά και δύτες της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών του λιμενικού που θα βουτήξουν στην περιοχή.

Το βίντεο που ακολουθεί καταδεικνύει τη σφοδρότητα της καταιγίδας:

Μέχρι το βράδυ ρεύμα στη Σιθωνία, πιο σοβαρά τα προβλήματα στην Κασσάνδρα

Όσον αφορά την ηλεκτροδότηση, σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ, μέχρι το βράδυ θα έχουν αντιμετωπιστεί τα περιοσσότερα προβλήματα με την ηλεκτροδότηση στη Σιθωνία Χαλκιδικής ενώ σοβαρότερο είναι το πρόβλημα στην Κασσάνδρα.

«Τα προβλήματα ηλεκτροδότησης στην περιοχή της Σιθωνίας αποκαθίστανται σταδιακά και αναμένεται η αποκατάσταση των περισσοτέρων μέχρι τις βραδινές ώρες. Σε ό,τι αφορά στην περιοχή της Κασσάνδρας, τα συνεργεία της Εταιρίας εργάζονται πυρετωδώς σε συνεργασία με τα συνεργεία του ΑΔΜΗΕ, προκειμένου, αφού αποκατασταθούν οι ζημιές στις γραμμές υψηλής τάσης, να επανηλεκτροδοτηθεί και το Δίκτυο της μέσης και χαμηλής τάσης» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας που επλήγησαν από την κακοκαιρία, ο ΔΕΔΔΗΕ σημειώνει ότι προβλήματα με την ηλεκτροδότηση παραμένουν σε περιορισμένη έκταση σε περιοχές της Κομοτηνής και της Βέροιας ενώ αντίθετα έχουν αποκατασταθεί οι βλάβες σε Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Ξάνθη, Καβάλα, Δράμα, Σέρρες, Κιλκίς, Έδεσσα, Κοζάνη, Κατερίνη, Καστοριά και Φλώρινα.

Σύμφωνα με τον διευθυντή Περιφερειακής Διεύθυνσης του ΔΕΔΔΗΕ Μακεδονίας- Θράκης, Ιορδάνη Αμανατίδη στην Κασσάνδρα «υπήρξε πρόβλημα με δύο ιστούς υψηλής τάσης του ΑΔΜΗΕ (Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας), και κλιμάκια του ΑΔΜΗΕ εργάζονται για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης».

Φωτογραφίες από τις καταστροφές σήμερα το πρωί

xalk3
 
xalk2
 
xalk1

Συγκλονιστικές είναι οι φωτογραφίες από το τροχόσπιτο που παρασύρθηκε σαν χάρτινο από την καταιγίδα: 

destr1
 
destr2
 
destr3
 
mix06
 
mix05
 
mix01
 
mix02
 
mix04
 
mix03
 
troxo1
 
troxo2

Οι εικόνες από το πέρασμα του τυφώνα είναι σοκαριστικές: 

kat1

kat3

kat2

Ακολουθούν εικόνες σοκ που ανέβασε το thestival.gr από το ξενοδοχείο στην περιοχή της Νέας Ποτίδαιας, όπου καταπλακώθηκαν από δέντρο ο Ρώσος και το παιδί του ηλικίας δύο ετών.

thes1

thes2

Εικόνες καταστροφής και στα Νέα Πλάγια, όπου έχασαν τη ζωή τους μία 34χρονη Ρουμάνα και το παιδί της από την κατάρρευση της οροφής στην ταβέρνα που έτρωγαν.

plagia1

plagia3

plagia2

plagia4

 

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel