Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>ΑirHelp: Περισσότεροι από 49.300 ταξιδιώτες δεν διεκδίκησαν αποζημιώσεις

banner roots

ΑirHelp: Περισσότεροι από 49.300 ταξιδιώτες δεν διεκδίκησαν αποζημιώσεις
12.07.2019 | 20:30

ΑirHelp: Περισσότεροι από 49.300 ταξιδιώτες δεν διεκδίκησαν αποζημιώσεις

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Ελλάδα

Περισσότεροι από 49.300 ταξιδιώτες δεν έχουν λάβει αποζημίωση λόγω προβλημάτων στις πτήσεις για ζητήματα που αντιμετώπισαν πέρυσι το καλοκαίρι, ενώ κινδυνεύουν να χάσουν την ευκαιρία να λάβουν έως και 600 ευρώ το άτομο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΑirHelp (οργανισμός για τα δικαιώματα των επιβατών), ο αριθμός αυτός αναμένεται φέτος να αυξηθεί λόγω του πολύ μεγάλου αριθμού τουριστών.

Ο μεγαλύτερος αριθμός επιβατών που αντιμετώπισαν κάποιο πρόβλημα με την πτήση τους και δικαιούνται αποζημίωση παρατηρήθηκε στα αεροδρόμια της Αθήνας, του Ηρακλείου Κρήτης, της Κέρκυρας, της Θεσσαλονίκης και της Ρόδου, κυρίως λόγω αυξημένης κίνησης. Αντίστοιχα, ο μικρότερος αριθμός επιβατών που ταλαιπωρήθηκε αφορά στα αεροδρόμια της Κοζάνης, της Σκύρου και της Λήμνου, λόγω περιορισμένης επιβατικής κίνησης.

Υπενθυμίζεται πως ο Ευρωπαϊκός Κανονισμός ΕΚ 261 προβλέπει ότι οι επιβάτες δικαιούνται αποζημίωση σε περίπτωση καθυστέρησης πάνω από τρεις ώρες, άρνησης επιβίβασης και ματαίωσης της πτήσης για λόγους που οφείλονται στην αεροπορική εταιρεία όταν πετούν από αεροδρόμιο χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης με αεροπορική εταιρεία οποιασδήποτε χώρας και προς αεροδρόμιο χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης με αεροπορική εταιρεία χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με αυτόν τον Κανονισμό, οι επιβάτες μπορούν να διεκδικήσουν αποζημίωση έως και 600 ευρώ το άτομο μέχρι και τρία χρόνια μετά την πτήση.

Οι αεροπορικές εταιρείες μπορούν να αποποιηθούν της συγκεκριμένης υποχρέωσης σε εξαιρετικές περιπτώσεις όπως άσχημες καιρικές συνθήκες, τρομοκρατία ή δολιοφθορά ή εξαιτίας κινδύνων για την ασφάλεια των επιβατών όπως θέματα ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας.

 

Πηγή: insider.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel