Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Σήμερα τα στατιστικά στοιχεία των πανελλαδικών

banner roots

Σήμερα τα στατιστικά στοιχεία των πανελλαδικών
25.06.2013 | 09:33

Σήμερα τα στατιστικά στοιχεία των πανελλαδικών

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Σήμερα, Τρίτη, θα δοθούν στη δημοσιότητα τα στατιστικά στοιχεία που προκύπτουν από τις βαθμολογίες που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, ενώ τέλη Αυγούστου θα ανακοινωθούν οι βάσεις. 

Πάντως οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι υψηλές βαθμολογίες άνω των 19.000 μορίωνείναι θεαματικά λιγότερες σε όλα τα επιστημονικά πεδία.

Χαμηλές είναι οι βαθμολογίες που ανακοινώθηκαν σε Μαθηματικά Γενικής, Μαθηματικά και Φυσική Κατεύθυνσης και Αρχαία Ελληνικά. 

Πρακτικά δηλαδή αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξει πτώση στις βάσεις διαφόρων σχολών.

Η συμπλήρωση και υποβολή του μηχανογραφικού δελτίου μέχρι τις 12 Ιουλίουείναι το επόμενο βήμα για τους υποψήφιους των πανελλαδικών και θα γίνει για τρίτη συνεχή χρονιά φέτος ηλεκτρονικά. 

Για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού οι υποψήφιοι θα πρέπει να μπουν στην ειδική εφαρμογή που υπάρχει στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.minedu.gov.gr

Τα βήματα για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού:

  • Οι υποψήφιοι θα πρέπει να πάρουν τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) από το Λύκειο από το οποίο αποφοίτησαν.
  • Από το Λύκειο θα πάρουν τον Γενικό Βαθμό Πρόσβασης στον οποίο αναγράφονται οι βαθμοί των πανελλαδικών μετά την προσαρμογή του προφορικού βαθμού στο γραπτό.
  • Στη συνέχεια, θα πρέπει να οριστικοποιήσουν το Μηχανογραφικό και να το υποβάλουν ηλεκτρονικά. Μετά την οριστικοποίηση δεν μπορούν να κάνουν καμία μεταβολή.
  • Αν κάποιος από τους υποψηφίους ανήκει σε ειδική κατηγορία, θα πρέπει να έχει έτοιμα τα απαραίτητα δικαιολογητικά με ημερομηνία όχι μεταγενέστερη από την ημερομηνία υποβολής του μηχανογραφικού. Τα δικαιολογητικά θα τα καταθέσουν στη σχολή επιτυχίας. Αν είναι ελλιπή ή ψευδή, οι υποψήφιοι θα διαγραφούν και θα τιμωρηθούν με αποκλεισμό από τις Πανελλαδικές για δύο χρόνια.
  • Όταν οι απόφοιτοι εισέλθουν στην ηλεκτρονική σελίδα του υπουργείου, πρέπει να ακολουθήσουν τα αναλυτικά βήματα για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού. Μπορούν να κάνουν όσους συνδυασμούς θέλουν και να τους τροποποιήσουν, χωρίς όμως να κάνουν οριστικοποίηση.
  • Όταν οι υποψήφιοι κάνουν οριστικοποίηση του μηχανογραφικού, δεν πρέπει να ξεχάσουν να κρατήσουν αντίγραφο.
 
Πηγή: Nooz.gr
 
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το