Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Ερντογάν: Θα συναντηθώ με τον Μητσοτάκη στο Λονδίνο | Η συμφωνία με τη Λιβύη ισχύει
pame boreio aigaio

Ερντογάν: Θα συναντηθώ με τον Μητσοτάκη στο Λονδίνο | Η συμφωνία με τη Λιβύη ισχύει
03.12.2019 | 09:00

Ερντογάν: Θα συναντηθώ με τον Μητσοτάκη στο Λονδίνο | Η συμφωνία με τη Λιβύη ισχύει

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Τετ α τετ με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Λονδίνο, όπως έγινε γνωστό από τον ίδιο τον Τούρκο Πρόεδρο.

Μητσοτάκης και Ερντογάν θα βρίσκονται στο Λονδίνο για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 70 χρόνων από την ίδρυση της Συμμαχίας. Η συνάντηση των δύο ηγετών θα γίνει στο περιθώριο της Συνόδου σε μια κρίσιμη και δύσκολη στιγμή για τις σχέσεις των δύο χωρών.
 
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σήμερα το πρωί, σε δηλώσεις του ανέφερε μεταξύ άλλων: «Θα συναντηθώ με τον Μητσοτάκη στο Λονδίνο. Θα του πω τις θέσεις μας. Η Ελλάδα μπορεί να κάνει τα βήματα που θέλει αλλά και εμείς θα κάνουμε τα βήματα που θέλουμε. Η συμφωνία ισχύει, κάνουμε ότι χρειάζεται κάθε στιγμή».
 
«Απειλούν τη Λιβύη ότι θα διώξουν τον πρέσβη της, αλλά μπορεί η Λιβύη να τον αποσύρει νωρίτερα πριν το κάνουν οι Ελληνες. Οι προσπάθειες της Ελλάδος, της Αιγύπτου, του Ισραήλ και της Κύπρου δεν μας επηρεάζουν», δήλωσε ο Ερντογάν, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ στην Τουρκία, Μανώλης Κωστίδης. «Ο Γάλλος πρόεδρος μπορεί να θέσει το θέμα της ανατολικής Μεσογείου σε εμάς. Αυτή η συμφωνία με τη Λιβύη είναι κυριαρχικό μας δικαίωμα, όπως και της Λιβύης, και δεν το συζητάμε με κανέναν. Και αυτό θα το πω και στον Γάλλο πρόεδρο», πρόσθεσε.
 
Μέχρι σήμερα το πρωί από την ελληνική πλευρά ανέφεραν μεν ότι δεν αποκλείεται ολιγόλεπτο τετ α τετ με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τόνιζαν όμως ότι δεν υπάρχει κάτι προγραμματισμένο και δεν αποτελεί επιδίωξη της ελληνικής πλευράς. Η συμπεριφορά του Τούρκου Προέδρου δεν αφήνει πολλά περιθώρια, όμως η Αθήνα δεν αποκλείει τον διάλογο καθώς αποτελεί τον πιο ασφαλή δρόμο για την επίλυση των εντάσεων. Σε κάθε περίπτωση όμως, ο Πρωθυπουργός έχει διαμηνύσει ότι η Ελλάδα «ξέρει να υπερασπίζεται τα δικαιώματά της με αυτοπεποίθηση, ψυχραιμία και αποτελεσματικότητα».
 
 
Μοιραστείτε τοcharitakis new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018