Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Σήμερα στη Βουλή η συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο – Κινητοποιήσεις ΠΟΕ-ΟΤΑ και ΓΣΕΕ
Σήμερα στη Βουλή η συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο – Κινητοποιήσεις ΠΟΕ-ΟΤΑ και ΓΣΕΕ
11.07.2013 | 09:58

Σήμερα στη Βουλή η συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο – Κινητοποιήσεις ΠΟΕ-ΟΤΑ και ΓΣΕΕ

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Αρχίζει σήμερα στην αρμοδία επιτροπή της Βουλής η συζήτηση επί του πολυνομοσχεδίου που προβλέπει - μεταξύ άλλων - τη διαθεσιμότητα των σχολικών φυλάκων και των δημοτικών αστυνομικών.

Στάσεις εργασίας σήμερα και την Παρασκευή αποφάσισε χθες το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ - ΟΤΑ.

Σήμερα, θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι ως τη λήξη του ωραρίου και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12.30 στην πλατεία Κλαυθμώνος. Την Παρασκευή θα γίνει στάση εργασίας από τις 11.30 ως τη λήξη του ωραρίου, συγκέντρωση στις 12 στην πλατεία Καραϊσκάκη και πορεία προς τη Βουλή. Το Σαββατοκύριακο όλοι οι εργαζόμενοι θα απέχουν από τα καθήκοντά τους.

Για τη Δευτέρα, παραμονή ψήφισης του πολύ-νομοσχεδίου, η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί σε συγκέντρωση στην πλ. Συντάγματος. Η συγκέντρωση ενδέχεται να συνδυαστεί με συναυλία, ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο ολονύκτιας παραμονής στην πλατεία.
Την Τρίτη η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία που έχουν προκηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.

Σήμερα στις 3 μετά το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Αθηναίων. Σε ό,τι αφορά στην αποκομιδή απορριμμάτων, οι αποφάσεις λαμβάνονται από τους κατά τόπους συλλόγους. Οι εργαζόμενοι στο δήμο Νίκαιας-Ρέντη θα απέχουν από την αποκομιδή σκουπιδιών ως την Παρασκευή.

Επίσης,

Ο Δήμος Ζακύνθου με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου θα είναι κλειστός για όλες τις υπηρεσίες ως Παρασκευή. Ο δήμος Νέας Ιωνίας θα είναι κλειστός την Παρασκευή. Στο Δήμο Ξάνθης διαμηνύουν στους βουλευτές τους ότι αν ψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο θα είναι ανεπιθύμητοι.


Ζητείται στήριξη από τους δημάρχους

Σε ό,τι αφορά ειδικά το δήμο Αθηναίων, οι εργαζόμενοι θα παραβρεθούν στη συνεδρίαση την Πέμπτη, του Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να ζητήσουν από το Δημοτικό Συμβούλιο και το δήμαρχο κ. Καμίνη να πάρουν θέση υπέρ των εργαζομένων.

Ήδη στο δήμο Ξάνθης, οι εργαζόμενοι παραβρέθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο ζητώντας από τη δημοτική αρχή να πάρει ξεκάθαρα θέση υπέρ τους, πράγμα που έκανε ο δήμαρχος Ξάνθης κ. Μ. Στυλιανίδης, ο οποίος και θα παραβρεθεί την Παρασκευή στη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ. Ανάλογες αποφάσεις έχουν ληφθεί από τα δημοτικά συμβούλια και άλλων δήμων της χώρας.

Επιδίωξη των συλλόγων εργαζομένων σε όλη τη χώρα είναι οι δημοτικές αρχές να πάρουν θέση υπέρ τους, με απώτερο στόχο να επηρεασθούν οι αποφάσεις κατά τη Γενική Συνέλευση που έχει συγκαλέσει για την Παρασκευή η ΚΕΔΕ στην Αθήνα.

Όπως σημειώνει ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αθηναίων κ. Β. Πολυμελόπουλος «είμαστε υπέρ των δομικών αλλαγών και της αναδιάρθρωσης, αλλά επιδιώκουμε νομοθετικές αλλαγές στο νομοσχέδιο» και προσθέτει ότι υπό τις παρούσες συνθήκες αποχωρούν από το δήμο Αθηναίων 1.400 άτομα.

 

Πηγή: skai.gr
 
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

seajets superRunner

 

youtube channel