Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Ο Σχοινάς «αδειάζει» τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου: «Κραυγές και διαστρεβλώσεις δεν εξυπηρετούν»

banner roots

Ο Σχοινάς «αδειάζει» τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου: «Κραυγές και διαστρεβλώσεις δεν εξυπηρετούν»
19.02.2020 | 16:04

Ο Σχοινάς «αδειάζει» τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου: «Κραυγές και διαστρεβλώσεις δεν εξυπηρετούν»

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Ελλάδα

Με ένα αιχμηρό tweet, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης Μαργαρίτης Σχοινάς βάλλει κατά του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, εκθέτοντάς τον και αφήνοντας υπονοούμενα για τη στάση του.

Σε δηλώσεις του στον ΘΕΜΑ 104,6, ο Κώστας Μουτζούρης επικαλέστηκε διαβεβαιώσεις που έλαβε από τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν και ισχυρίστηκε ότι καμία συμφωνία δεν επιβάλλει την παραμονή μεταναστών στα νησιά, όπου αποβιβάζονται και ότι δεν μπορούν να μετακινηθούν στην ηπειρωτική Ελλάδα. «Μας είπε ο κ. Σχοινάς, στις Βρυξέλλες όπου βρεθήκαμε, ότι κανείς νόμος, κανένα Δουβλίνο δεν επιβάλλει τη διατήρηση των μεταναστών στα νησιά, όπως μας λέει η κυβέρνηση» σημείωσε ο κ. Μουτζούρης. «Αυτό μας εκπλήσσει, διότι μέχρι τώρα ελέγετο ότι οι συμφωνίες είναι αυτές που κρατούν τους μετανάστες στα νησιά».

Η απάντηση από τον Ευρωπαίο Επίτροπο ήρθε λίγες ώρες αργότερα με tweet, όπου ανέφερε: «Είναι πάγια η θέση μου ότι η διαχείριση του Προσφυγικού - Μεταναστευτικού απαιτεί γνώση του αντικειμένου, υπευθυνότητα και σύνεση. Κραυγές και διαστρεβλώσεις δεν εξυπηρετούν. Ειδικά οι τοπικοί άρχοντες έχουν αυξημένη ευθύνη απέναντι στους πολίτες».

 

Πηγή: protothema.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το