Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Κορωνοϊός: 2 θάνατοι, μόλις 3 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

banner roots

Κορωνοϊός: 2 θάνατοι, μόλις 3 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο
21.05.2020 | 18:19

Κορωνοϊός: 2 θάνατοι, μόλις 3 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Ελλάδα

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας, με τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

3 νέα κρούσματα του νέου κορωνοϊού ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας, με το σύνολο των ασθενών Covid-19 να ανέρχεται πλέον 2.853 πολίτες. Από αυτούς 55% άνδρες, ενώ 612 κρούσματα κορωνοϊού σχετίζονται με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.436 με ήδη γνωστό κρούσμα.

21 ασθενείς σε ΜΕΘ, λόγω κορωνοϊού

Σήμερα, 21 ασθενείς με κορωνοϊό παραμένουν διασωληνωμένοι, με ενδιάμεση ηλικία τα 72 έτη. Από αυτούς, 8 είναι γυναίκες, ενώ το 95,2% έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα ή και ηλικία άνω των 70 ετών. Ως σήμερα, 98 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε 2 ακόμη θανάτους από τον νέο κορωνοϊό, με τον αριθμό των θυμάτων στη χώρα να ανέρχεται σε 168 συνολικά. 49 από τα θύματα ήταν γυναίκες, ενώ το σύνολο των νεκρών είχε ενδιάμεση ηλικία 76 έτη, ενώ ένα 94% αυτών εμφάνιζε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή και ηλικία άνω των 70 ετών. Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 144.078 κλινικά δείγματα.

«Βέβαιο» ένα δεύτερο κύμα κορωνοϊού

Ο εκπρόσωπος του υπ. Υγείας προειδοποίησε ακόμη πως έχουμε ακόμη πολύ δρόμο μπροστά μας και πως το δεύτερο κύμα του ιού είναι βέβαιο ότι θα έρθει, σύμφωνα με στοιχεία του ΠΟΥ και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων ECDC. «Το απαγορευτικό οδήγησε σε μείωση των λοιμώξεων σε πάρα πολλές χώρες» είπε ο κ. Τσιόδρας, ωστόσο όπως παρατήρησε με δεδομένο το χαμηλό ποσοστό ανοσίας, είναι «βέβαιο το δεύτερο κύμα».

Υπενθυμίζεται ότι στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον Στέλιο Πέτσα για τα μέτρα της κυβέρνησης για τον κορωνοϊό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως αν ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία, μαζί τους θα ανοίξουν και οι οι παιδικοί και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Παράλληλα ο κύριος Πέτσας αναφερόμενος στα εργασιακά τόνισε πως η κυβέρνηση στηρίζει την εργασία, προτιμά μισθό και όχι επίδομα ανεργίας.

 

Πηγή: iefimerida.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel