Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Πανελλαδικές 2020: Αυτά είναι τα θέματα στα Νέα Ελληνικά των ΕΠΑΛ

banner roots

Πανελλαδικές 2020: Αυτά είναι τα θέματα στα Νέα Ελληνικά των ΕΠΑΛ
16.06.2020 | 10:54

Πανελλαδικές 2020: Αυτά είναι τα θέματα στα Νέα Ελληνικά των ΕΠΑΛ

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Ελλάδα

Της Ισμήνης Χαραλαμποπούλου

Ξεκίνησαν σήμερα οι Πανελλαδικές εξετάσεις για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ, οι οποίοι εξετάζονται στο μάθημα των Νέων Ελληνικών.

Τα θέματα των Νέων Ελληνικών ανακοινώθηκαν λίγο μετά τις 10:00 από το υπουργείο Παιδείας. 

Οι μαθητές κλήθηκαν να αναπτύξουν τις απόψεις του για το νερό, ως ένα από τα πολυτιμότερα στοιχεία για την ανθρώπινη ύπαρξη. 

Άρθρο που αναφέρεται στην Παγκόσμια Ημέρα Νερο , είναι το κείμενο για την Νεοελληνική Γλώσσα στην οποία εξετάζονται σήμερα οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ. Το προς εξέταση θέμα παραθέτει διασκευή από κείμενο του Κοσμάς Βίδου , με θέμα Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό, ΒΗΜΑgazino, 22 Μαρτίου 2020

Το μη λογοτεχνικό κείμενο, πρόκειται γι άρθρο σε περιοδικό και αναφέρεται στην Παγκόσμια ημέρα , η οποία σηματοδοτεί κάθε χρόνο μία επείγουσα υπενθύμιση ότι το υδάτινο στοιχείο είναι από τα πολυτιμότερα για την ανθρώπινη ύπαρξη. Το προς εξέταση λογοτεχνικό κείμενο είναι από το μυθιστόρημα του Ιταλού Καλβίνο Μαρκοβάλντο . Αφορά σε ιστορίες που αποκαλύπτουν κερδοσκοπία στα τρόφιμα.

Δείτε εδώ τα θέματα

Το πρόγραμμα για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ

Στα Επαγγελματικά Λύκεια, ακολουθεί η εξέταση στα Μαθηματικά (Άλγεβρα) στις 18/6, ενώ από τις 20 έως και τις 30/6 θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις στα μαθήματα ειδικότητας.

programma_epal

 

Πηγή: protothema.gr

 

 

 
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το