Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Tη Δευτέρα οι αποφάσεις για το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία

banner roots

Tη Δευτέρα οι αποφάσεις για το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία
02.01.2021 | 09:42

Tη Δευτέρα οι αποφάσεις για το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Ελλάδα

Με προληπτικά τεστ για μαθητές ανώ των 16 ετών και καθηγητές ο σχεδιασμός του υπουργείου - Κλιμακωτή προσέλευση για τους μαθητές των δημοτικών

Με το βλέμμα στραμμένο  στις 4 Ιανουαρίου ,στην πρώτη Δευτέρα του 2021 ,  βρίσκονται γονείς μαθητές και εκπαιδευτικοί καθώς θα συνεδριάσει εκ νέου η  επιτροπή  ειδικών για να αποφασίσει την ημερομηνία που θα ανοίξουν τα σχολεία.

Προτεραιότητα  της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν τα σχολεία και όπως είπε ο πρωθυπουργός  Κυριάκος  Μητσοτάκης στο Πρωτοχρονιάτικo μήνυμά του.  «Οι περιορισμοί θα διατηρούνται όσο δεν τηρούνται. Γιατί τα μέτρα αποδίδουν μόνον όταν κάποιοι δεν τα προδίδουν. Και θα αίρονται σταδιακά, καθώς θα εμπεδώνεται η σιγουριά. Με προτεραιότητα πάντα το άνοιγμα των σχολείων μας».

Στο τραπέζι της μαραθώνιας πρώτης σύσκεψης των ειδικών συζητήθηκαν οι ημερομηνίες 8 και 11 Ιανουαρίου  ενώ  ερώτημα αποτελεί εάν θα ανοίξουν όλες οι βαθμίδες, η μόνο τα δημοτικά . Οι πιο επιφυλακτικοί προτείνουν ως ημερομηνία έναρξης της 18 η Ιανουαρίου. Το βέβαιο είναι ότι όλα τα μέλη της επιτροπής ακόμα και αυτοί που ζητούν μετάθεση της ημερομηνίας έναρξης για το τέλος  Ιανουαρίου αναγνωρίζουν  την αναγκαιότητα  του ανοίγματος των σχολείων  για τα παιδιά καθώς η αποχή από τη φυσική τάξη έχει δημιουργήσει προβλήματα στους μικρούς μαθητές.

Το υπουργείο Παιδείας το οποίος έχει εκφράσει επανειλημμένα την πρόθεσή του να ανοίξουν τα σχολεία με βάση τον αρχικό σχεδιασμό εφόσον δώσουν οι ειδικοί το «πράσινο» φως έχει εκπονήσει σχέδιο που περιλαμβάνει προληπτικά τεστ για τους μαθητές άνω των 16 ετών και τους εκπαιδευτικούς Σε ότι αφορά στον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών  περιλαμβάνονται στη γενική δεύτερη κατάταξη, ύστερα από ηλικιωμένους και άτομα με υποκείμενα νοσήματα.

Τα τεστ είναι προληπτικού χαρακτήρα και θα το κάνει όποιος επιθυμεί. Θα δημιουργηθεί μία πλατφόρμα στην οποία θα μπαίνει ο μαθητής λυκείου ή ο εκπαιδευτικός και θα μπορεί να υποβληθεί σε τεστ σε 386 σημεία στη χώρα.

Η πρόταση του υπουργείου περιλαμβάνει οι μαθητές των δημοτικών να πηγαίνουν κλιμακωτά στο σχολείο προκειμένου να μην  υπάρχει συγχρωτισμός. Ο διευθυντής του κάθε δημοτικού θα βγάζει ανά τάξη το πρόγραμμα , και  έτσι οι γονείς θα χωριστούν ανά τάξη κατά την είσοδό τους στα  δημοτικά σχολεία. Το δεύτερο σημείο που εισηγείται το υπουργείο Παιδείας  είναι σε περιπτώσεις σχολείων που έχουν δεύτερη είσοδο να ανοίξει και αυτή προκειμένου να διοχετεύονται οι μαθητές από πολλές εισόδους στο σχολικό κτίριο.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το