Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Βόλος: Δήλωσε τη γέννηση του εγγονού του 11 μέρες αργότερα για να πάρει το επίδομα των 2.000 ευρώ!

banner roots

Βόλος: Δήλωσε τη γέννηση του εγγονού του 11 μέρες αργότερα για να πάρει το επίδομα των 2.000 ευρώ!
19.05.2022 | 09:04

Βόλος: Δήλωσε τη γέννηση του εγγονού του 11 μέρες αργότερα για να πάρει το επίδομα των 2.000 ευρώ!

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Ετεροχρονισμένα διαπιστώθηκε ότι δήλωσε τη... γέννηση του εγγονού του στο Ληξιαρχείο ένας 62χρονος στον Βόλο, προκειμένου να πάρει το επίδομα γέννησης, ύψους 2.000 ευρώ.

Όπως μεταδίδει η τοπική ιστοσελίδα magnesianews.gr, ο άνδρας επέστρεψε τα χρήματα και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 45 ημερών με αναστολή από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου.
 
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η νύφη του άνδρα είχε γεννήσει τον εγγονό του στις 23 Δεκεμβρίου 2019, ενώ ο κατηγορούμενος υπέβαλε ψευδή δήλωση γέννησης στο Ληξιαρχείο Βόλου, στις 2 Ιανουαρίου 2020, προκειμένου να εισπράξει το επίδομα των 2.000 € που είχε θεσπίσει η κυβέρνηση.
 
Η ψευδής δήλωση εντοπίστηκε από το Ληξιαρχείο Βόλου, ο άνδρας κατηγορήθηκε για ψευδή δήλωση και υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, τελικά πήρε το επίδομα και το επέστρεψε, ενώ του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μετάνοιας.
 
Ο κατηγορούμενος κατέθεσε ότι αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, είχε βαρύ ποινικό μητρώο και τελικά καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 45 ημερών με αναστολή.
 
Πηγή: iefimerida.gr
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το