Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Ζωγράφου: Οι συμμορίες σκότωναν, βίαζαν, λήστευαν και γυρνούσαν στην εστία - Πώς τους ειδοποιούσε η συνεργός αστυνομικός

banner roots

Ζωγράφου: Οι συμμορίες σκότωναν, βίαζαν, λήστευαν και γυρνούσαν στην εστία - Πώς τους ειδοποιούσε η συνεργός αστυνομικός
30.09.2022 | 07:57

Ζωγράφου: Οι συμμορίες σκότωναν, βίαζαν, λήστευαν και γυρνούσαν στην εστία - Πώς τους ειδοποιούσε η συνεργός αστυνομικός

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Ελλάδα

Δολοφόνοι, βιαστές, έμποροι ναρκωτικών, ληστές και κλέφτες, ξεπήδησαν μέσα από ένα "πανεπιστήμιο" βίας και ακραίας παραβατικότητας, που διαχρονικά είχε έδρα την φοιτητική εστία της Πολυτεχνειούπολης Ζωγράφου.

Μέσα από αυτό βγήκαν οι δολοφόνοι του 30χρονου σεφ Νίκου Παπουτσιδάκη στην Καισαριανή το 2012, που είχε αντιδράσει στην κλοπή του αυτοκινήτου του και δέχθηκε καταιγισμό από πυρά καλάσνικοφ.

Από την εστία εφορμούσαν και στη συνέχεια έβρισκαν καταφύγιο οι ληστές με τα καλάσνικοφ, οι οποίοι κατά τη διάρκεια των ληστρικών επιδρομών τους σε σπίτια πολιτών, δεν δίστασαν να βιάσουν τις γυναίκες θύματά τους. Το ίδιο "άνδρο" είχαν και οι ληστές με τις… κιθάρες, εκεί έκρυβαν τα πολεμικά καλάσνικοφ, όταν εφορμούσαν για ληστείες. Ο 30χρονος "Έσκο" ο σημερινός αρχηγός και "κλειδοκράτορας" της φοιτητικής εστίας, που είχε μεταφέρει την οικογένειά τους στο "ρετιρέ", συμμετείχε στην αρπαγή και ομηρία ενός 17χρονου, γιου δημοσιογράφου, προκειμένου με τα κλειδιά του να εισβάλουν στο σπίτι της οικογένειας στο Παγκράτι.
 
Στο πλαίσιο της έρευνας για την εξάρθρωση των τριών εγκληματικών συμμοριών, διαπιστώθηκε ότι η 22χρονη αστυνομικός, είχε ματαιώσει δύο αστυνομικές επιχειρήσεις, πριν από ένα χρόνο. Είχε επικοινωνήσει με μέλος της εγκληματικής συμμορίας προκειμένου να ειδοποιήσει τον "Έσκο" να κρυφτεί. Συνθηματικά είχε πει χαρακτηριστικά: "Έχει κακοκαιρία σήμερα και δεν πρέπει να βγείτε έξω".

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκος σε τηλεοπτική του συνέντευξη είπε χαρακτηριστικά: "Αν ισχύουν όσα έχουν καταγγελθεί και περιλαμβάνονται στις δικογραφίες, υπάρχει παρά πολύ σοβαρό πρόβλημα. Οποίος μετέδιδε πληροφορίες που αφορούσαν την δράση της Ελληνικής Αστυνομίας σε κακοποιούς, δεν μπορεί να έχει θέση στην Ελληνική Αστυνομία".

Οι δολοφόνοι του σεφ

Τα μέλη άγριας συμμορίας ληστών, που διέμεναν στην φοιτητική εστία, ευθύνονταν για την δολοφονία του 30χρονου σεφ Νίκου Παπουτσιδάκη, τον Ιούνιο του 2012 στην Καισαριανή. Με καλάσνικοφ είχαν προβεί σε σωρεία ένοπλων ληστειών σε καταστήματα και σπίτια όπως και σε ένοπλες συμπλοκές με αστυνομικούς.

Τα μέλη της συμμορίας είχαν έξι ένοπλες συμπλοκές με αστυνομικούς, δεκάδες διαρρήξεις και ληστείες σε Παγκράτι, Υμηττό, Ηλιούπολη και Καισαριανή, πριν την δολοφονία του άτυχου σεφ. Ένα χρόνο μετά την δολοφονία, συνελήφθησαν δύο μέλη της εγκληματικής συμμορίας, από την Αλβανία, στην οποία είχαν διαφύγει αρκετά μέλη της. Ήταν δύο άνδρες 30 χρόνων, οι οποίοι από την ηλικία των 15 χρόνων, απασχόλησαν τις αστυνομικές αρχές με κλοπές και διαρρήξεις. "Εξελίχθηκαν" γρήγορα, στελέχωσαν εγκληματικές συμμορίες και με βαρύ οπλισμό προέβαιναν σε κάθε είδους ληστρικές επιδρομές, εισβάλλοντας σε σπίτια, περίπτερα, κοσμηματοπωλεία και άλλα καταστήματα, χωρίς να διστάζουν να πυροβολούν θύματα και αστυνομικούς που επιχειρούσαν να αντιδράσουν ή να τους καταδιώξουν.

Σε μία τέτοια περίπτωση αντίδρασης των θυμάτων, στις αρχές Ιουνίου του 2012, δύο αδέρφια 30 και 32 ετών, ξύπνησαν όταν άκουσαν τον συναγερμό του οχήματός τους. Από το μπαλκόνι του σπιτιού της στην Καισαριανή, είδαν τους δράστες να το κλέβουν και κατέβηκαν να τους εμποδίσουν. Λίγα λεπτά μετά, ο 30χρονος σεφ έπεφτε νεκρός από τις σφαίρες του καλάσνικοφ και ο αδελφός του τραυματιζόταν σοβαρά.

Λίγο καιρό αργότερα, στην περιοχή του Ζωγράφου, τέσσερις ληστές με καλάσνικοφ μπήκαν σε πιτσαρία στην οδό Κουσίδου για να τη ληστέψουν. Βγαίνοντας στον δρόμο, τους εντόπισε ομάδα ΔΙΑΣ που περιπολούσε, και ακολούθησε καταιγισμός πυρών. Στο Παγκράτι σε τυχαίο έλεγχο ύποπτου οχήματος, αποδείχθηκε πως οι επιβάτες ήταν μέλη της συμμορίας και οι οποίοι για να διαφύγουν πέταξαν στους αστυνομικούς χειροβομβίδα, αδιαφορώντας για τις ζωές των περαστικών.

 

Πηγή: thetoc.gr

 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το