Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Τα μέτρα που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση στις 11 για τα τρένα | Στην Αθήνα ειδικοί της ΕΕ για τεχνογνωσία

the roots web banners 06

Τα μέτρα που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση στις 11 για τα τρένα | Στην Αθήνα ειδικοί της ΕΕ για τεχνογνωσία
08.03.2023 | 09:04

Τα μέτρα που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση στις 11 για τα τρένα | Στην Αθήνα ειδικοί της ΕΕ για τεχνογνωσία

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Σήμερα στις 11 θα δώσει τη συνέντευξη τύπου ο νέος επικεφαλής του υπ. Μεταφορών Γιώργος Γεραπετρίτης που έχει αναλάβει την ευθύνη για την πλήρη διερεύνηση του δυστυχήματος των Τεμπών αλλά και τη λήψη των αναγκαίων μέτρων για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων.

Στη συνέντευξή του ο κ. Γεραπατρίτης αναμένεται να αναφερθεί στις αιτίες που οδήγησαν τον ελληνικό σιδηρόδρομο στην σημερινή κατάσταση και συνέβαλλαν στην τραγωδία των Τεμπών αλλά και τα μέτρα που θα πάρει η κυβέρνηση για την ασφάλεια των τρένων και την αποτροπή και της πιθανότητας να συμβεί ξανά κάτι τέτοιο.
 
Ο κ. Γεραπετρίτης αναμένεται να ανακοινώσει άμεσες παρεμβάσεις που αφορούν την όσο το δυνατόν γρηγορότερη επαναλειτουργία των εμπορικών και επιβατικών δρομολογίων του ΟΣΕ  με στόχο η διακοπή των δρομολογίων να μην διαρκέσει περισσότερο από δέκα με δεκαπέντε μέρες, προβλέποντας δικλείδες ασφαλείας που θα εμπεδώσουν το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες. Σε αυτές περιλαμβάνονται η μείωση της ροής των δρομολογίων, η ύπαρξη διπλής βάρδιας χωρίς εξαιρέσεις στα σταθμαρχεία και η δημιουργία σώματος εσωτερικού ελέγχου.
 
Παράλληλα, σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα έχουν γίνει ενέργειες για την επιτάχυνση εγκατάστασης του συστήματος τηλεδιοίκησης στο τμήμα του σιδηροδρομικού δικτύου όπου δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες ώστε να είναι έτοιμο πριν τον Σεπτέμβριο, που προβλέπει το αρχικό χρονοδιάγραμμα. Επίσης, τις επόμενες ημέρες ο κ. Γεραπετρίτης θα έχει συνάντηση με τους μηχανοδηγούς του ΟΣΕ, ενώ πρόθεση είναι να υπάρξει αύξηση του αριθμού τους με επιπλέον προσλήψεις. Όπως τονίζουν από το Μέγαρο Μαξίμου η κυβέρνηση έκανε κινήσεις ενίσχυσης του προσωπικού του ΟΣΕ μέσα από τον ΑΣΕΠ, όμως οι χρονοβόρες διαδικασίες δεν έχουν επιτρέψει να ολοκληρωθούν ακόμα και υπάρχει υστέρηση.
 
Στην Αθήνα σήμερα ειδικοί της ΕΕ για τα τρένα, θα δώσουν τεχνογνωσία
Εντωμεταξύ σήμερα θα φθάσουν στην Αθήνα οι ειδικοί της ΕΕ για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων.
 
Συγκεκριμένα στην Αθήνα θα βρεθούν σήμερα ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Σιδηροδρόμων (ERA), Γιόζεφ Ντοπελμπάουερ και ο Διευθυντής επίγειων μεταφορών της γενικής διεύθυνσης μεταφορών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Κρίστιαν Σμιτ.
 
Θα συναντηθούν με τις αρμόδιες ελληνικές αρχές, με θέμα την τεχνική υποστήριξη για τον εκσυγχρονισμό και τη βελτίωση της ασφάλειας των ελληνικών σιδηροδρόμων.
 
Με τους Ντοπελμπάουερ και Σμιτ θα συναντηθεί σήμερα ο κ. Γεραπετρίτης οι οποίοι φτάνουν στην Αθήνα ύστερα από το αίτημα πρωθυπουργού προς την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την παροχή τεχνικής συνδρομής.
 
Την επίσκεψη των εμπειρογνωμόνων της Επιτροπής και της ERA, ανακοίνωσε η Πρόεδρος της Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, μετά την τηλεφωνική συνομιλία που είχε το πρωί της 6ης Μαρτίου με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.
 
Πηγή: iefimerida.gr
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το