Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Συνεδριάζει σήμερα το υπουργικό για την τραγωδία των Τεμπών | Όσα θα πει ο πρωθυπουργός

banner roots

Συνεδριάζει σήμερα το υπουργικό για την τραγωδία των Τεμπών | Όσα θα πει ο πρωθυπουργός
09.03.2023 | 09:07

Συνεδριάζει σήμερα το υπουργικό για την τραγωδία των Τεμπών | Όσα θα πει ο πρωθυπουργός

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Υπό τη βαριά σκιά της τραγωδίας στα Τέμπη συνεδριάζει σήμερα στις 11.00 το υπουργικό συμβούλιο.

Η συνεδρίαση, που ήταν προγραμματισμένη για την περασμένη Παρασκευή και αναβλήθηκε λόγω του εθνικού πένθους, παίρνει πλέον διαφορετική μορφή, καθώς τίποτα δεν είναι ίδιο στο πολιτικό σκηνικό μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα. Έτσι, αντί για την ανακοίνωση της αύξησης του κατώτατου μισθού, τα μέλη του καλούνται να συζητήσουν τα μέτρα αποκατάστασης των σιδηροδρομικών μεταφορών μετά την ενημέρωση που θα κάνει ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.
 
Κατά την έναρξη της συνεδρίασης ο πρωθυπουργός αναμένεται να επαναλάβει τη συγγνώμη που εξέφρασε προς τους συγγενείς των θυμάτων «τόσο προσωπική, όσο και στο όνομα όλων όσοι κυβέρνησαν τη χώρα εδώ και χρόνια», τονίζοντας ότι η κυβέρνηση θα πράξει τα πάντα προκειμένου να αποδοθούν οι ευθύνες για το τραγικό δυστύχημα και να δοθούν στην κοινωνία, που έχει κατακλυστεί με οργή και θυμό, όλες οι απαντήσεις για τα αίτια που οδήγησαν στη μοιραία σύγκρουση.
 
Στήριξη της κυβέρνησης στις οικογένειες θυμάτων και τραυματιών
Ο κ. Μητσοτάκης θα αναφερθεί και στο πλαίσιο στήριξης των οικογενειών των θυμάτων και των τραυματιών, το οποίο έχει ήδη ετοιμάσει η κυβέρνηση και θα ανακοινωθεί αναλυτικά τις επόμενες ημέρες από τους αρμόδιους υπουργούς. Για την κατάρτισή του έχουν εργαστεί τα υπουργεία Οικονομικών, Εργασίας και Παιδείας και περιλαμβάνει, σύμφωνα με πληροφορίες, επιτάχυνση των διαδικασιών αποζημίωσης, δυνατότητα μετεγγραφής σε φοιτητές και στήριξη των οικογενειών.
 
Στόχος της κυβέρνησης η επαναλειτουργία των σιδηροδρόμων μέχρι τέλος Μαρτίου
Στη συνάντηση που είχε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου με τον εκτελεστικό διευθυντή αρμόδιο για τις χερσαίες μετακινήσεις στη Γενική Διεύθυνση Κινητικότητας και Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τον εκτελεστικό διευθυντή του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Σιδηροδρόμων τόνισε πως η Ελλάδα, στο πλαίσιο της απόλυτα διαφανούς διερεύνησης της τραγωδίας στα Τέμπη, θα αξιοποιήσει πλήρως την εμπειρογνωμοσύνη και την εμπειρία των ευρωπαϊκών υπηρεσιών για τον σκοπό αυτόν.
 
Στόχος της κυβέρνησης είναι η επαναλειτουργία των σιδηροδρόμων μέχρι το τέλος Μαρτίου, όπως δήλωσε χθες ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης. Για να επιτευχθεί αυτό, εμπεδώνοντας ταυτόχρονα αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες, ανακοινώθηκε ότι θα υπάρχουν υποχρεωτικά δύο σταθμάρχες σε κάθε σταθμό, θα μειωθεί το μεταφορικό έργο με μείωση δρομολογίων και σταθμών και καλύτερο συντονισμό στο πλαίσιο των σημερινών τεχνολογικών δυνατοτήτων, μέχρι την ολοκλήρωση του έργου της τηλεδιοίκησης.
 
Βαρύ το κλίμα στο Μαξίμου
Το κλίμα εντός της κυβέρνησης είναι βαρύ και η συζήτηση στο υπουργικό συμβούλιο αναμένεται να περιοριστεί αποκλειστικά σε αυτά τα θέματα και στη διαχείριση μιας πολύ δύσκολης κατάστασης. Δεν υπάρχουν περιθώρια για ευρύτερη πολιτική συζήτηση ως προς τον εκλογικό σχεδιασμό της κυβέρνησης, αφενός διότι η σκιά του τραγικού δυστυχήματος πέφτει ακόμα βαριά πάνω από την κοινωνία και αφετέρου διότι ο κ. Μητσοτάκης έχει συνομιλήσει ξεχωριστά με σχεδόν όλα τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, τα οποία του έχουν εκφράσει την άποψή τους. Επίσης, φέρεται να έχει πάρει την απόφαση για μετάθεση του αρχικού εκλογικού προγραμματισμού, ώστε οι εκλογές να διεξαχθούν τον Μάιο.
 
Πηγή: iefimerida.gr
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel